Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
- FUJIFILM XF 56mm f/1.2 R WR
Потребителските ревюта, не са еднозначни. Ревю сайтовете, сякаш са по-умерени.
Личните ми предпочитания са свързани с по-удобното за мен фокусно разстояние и фирменото съответствие.
- Viltrox 75mm f/1.2
Един доста добре приет от потребителите и високо оценяван от тях обектив!
Бих помолил колеги с опит от двата обектива, да споделят личните си впечатления от представянето им - ще го приема като препоръка при вземане на решение при избора.
56 e по-универсална дължина. Имам стария модел и освен бавния фокус на моменти си е супер.
Иначе съм имал на вилтрокс 85/1.8 и пак като махнем бавното фокусиране картината беше много добра, дефокус и цветове. Представям си 75 още по-добър, но и зависи какво ще се снима. Групови портрети трябва да имаш бая разстояние помежду. Затова 56 мисля че ще "върши" повече работа.
Аз също имах 85/1.8 на Viltrox, който ми идваше прекалено "дълъг", затова също не го ползвах много, въпреки хубавата картина.
Предпочетох него пред XF90mmF, защото Fuji има прекалено много контраст и острота за портретен обектив. Viltrox 85 има малко по-плавно боке и не толкова натрапчива острота, което е за предпочитане за портрети. Но има хора, на които това им харесва.
Иначе 90мм на кроп е супер, ако имаш поляна за фотостудио.
75/1.2 определено. Ползвам го на друга система, но е любим. Да, губи контраст в контра и лови зайци, но за портрети това не е болка за умиране. В сравнение с други светли портретници не е чак толкова голям и тежък, спокойно се събира с апаратче в джоба.. ... Единственият реален минус за мен е дължината на кроп, идва дългичък..
Зоната ми на комхорт е до 85мм приравнено - от там нататък, влизаме в зоната на компромисите!
Въпросът дали това е оправдано, за съжаление не може да бъде даден предварително.
Има автофокусни Viltrox и Sigma 56/1.4 обективи, излизат някъде 2-3 пъти по-евтино от Фуджито. За мен това е добра стартова позиция. Сега излезе и нов Vitrox на 1.7.
Сега излезе нов Вилтрокс. 56мм на 1.7. Буквално е без пари, в сравнение с другите варианти. От тестове казват, че има забележителна острота за скромната си цена, но това все пак са интернет тестове... Така или иначе - погледни и него.
На скоро се сдобих със XF 56 f/1.2 R, старата версия.
Изключително съм доволен понеже го използвам единствено и само за портрети. За портрети по-бавният автофокуса е поносим.
За 700-800лв, колкото върви на старо мисля, че е най-добрия избор.