Автор: d_ave
Дата: 19-11-09 11:50
уха, HP, такова чудо никога повече няма да си купя! трябваше ми да сменя три HP-та, че да ми дойде акъл в главата! Няма по-скапани принтери от HP, всичко им засъхва толкова бързо, чо докато си сменил хартията вече трябва да чистиш дюзи!!!
Иначе снощи бая си поиграх и стигнах до интересното заключение, че за различни снимки трябват тотално различни настройки. пробвах през шоп-а, там ако му задам процеса да се управлява не от драйвера, а от сами шоп, прави същото - силни цветове в наситено-магентено-кафява гама. в крайна сметка си поиграх с насторйките, махнах vivid, което явно някога по грешка съм пуснал и спря да изсилва толкова цветовете. след това обаче си поиграх доста с плъзгачите, за една снимка настроих перфектно, но след това като пуснах друга на същата хартия със същите настройки, работата пак замина...
порових се из разни форуми и блоогове, където обсъждат принтера, и се оказа, че и при други хора се наблюдава същото, при това с оригинални мастила. явно си е бая играчка да се постигне оптимален резултат. лошото е, че ако беше постоянно лош резултата, можешеше самите снимки да се пипат преди печат за да се слага нужната корекция, а сега се получава при всяка различен резултат.
иначе забелязах, че печата върху обикновена хартия е почти същото от гледна точка на цветове и контраст както при илфорд-ската хартия, само наситеността е малко по-малка, ама това се преживява, та ще продължа с тестовете с обикновена хартия докато постигна задоволителен резултат.
другото, което ми направи впечатление е, че най-малко мастило има в синята мастилница, при положение, че не са печатани чак толкова снимки с преобладаващ син цвят. явно засилената магента и синкавият оттенък е заради това.
между другото какво мога да очаквам ако печатам черно-бяло с тоя принтер? тогава мисля, че участват всички мастилници, не е само черната. ч-б излиза с ясен отчетлив син/магента оттенък. има ли смисъл да ползвам ч/б разпечатка за настрйка, или това тотално ще омаже цветовете?
|
|