Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Интересува ме дали ,ако по пощата от САЩ ми пратят фотоапарат до Франция ще трябва да се плати мито?За България съм чувал че се обмитяват.А от франция ще ми го донесе човек. Става дума за малка пратка - сапунер.
дори да не поискат мито, ДДС почти сигурно. Изпращането като подарък не може да се комбинира със застраховка, защото за застраховката ти трябва пълната цена на продукта, който изпращаш, а при подаръка декларираш някаква ниска цена.
Най-важното е, така да е опаковано, че да не си личи какво е вътре - апарат/техника. Ако не разберат какво е (въпреки, че имат рентгенови скенери ме съмнява да тръгнат да проверяват всяка пратка) няма да искат мито. Естествено трябва да е обявено като подарък, а не като изпращане на стока, защото тогава е логично да искат мито, ддс, бзнс и други неща дето завършват на -с... Мисля си, обаче, че ситуацията е сходна на тази тук, така че дали до френско или до наште ширини ще ти го хвърлят май е все тая
Не винаги изглежда искат мито за неща извън ЕС!
Доста обектвчета най вече купих от Русия и Украйна - просто си дойдоха пакетчетата направо в пощата със залепена върху тях митническа декларация на която е отбелязано: подарок!
Да, ако е чекнато като подарък не се обмитява. За тая цел трябва да се декларира цена под 100$ долара (или еквивалент) мисля. И аз съм купувал неща от щатите докато бях в германия и всичко стана без мита и т.н. шитЗ. Но пак всичко си зависи колко мъдър е пращача и как ще го обяви
Обединеното кралство е в ЕС и като такава не обмитява пазарлъци с граждани на други страни членки - един вид пазари спокойно Само имай предвид, че в английско стават яки измами с разни стоки, така че ако е твърде апетитно имай едно на ум
Ако е само 5 паунда е много добре, защото ЕКОНТ рекламират доставка чрез тях от Англия за около 40лв. Като "вътрешната" доставка до офиса им в Лондон също се плаща!
Доставки от страни извън ЕС на стойност до 200 евра изпратени от юридически лица и на стойност до 50 евра от физически лица не подлежат на обмитяване и ДДС. Ако обявената стойност е над тази тогава се плаща задължително ДДС и евентуално мито. Все пак митото не е голям проблем защото е 1-3% обикновено докато ДДС-то си е 20% и е сериозно перо.