Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 За лекарствата
Автор: sunnyshot   
Дата:   03-10-10 00:53

Преглеждайки весниците online, попаднах на интересна статия за лъжите около лекарствата:

http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/dangerous-spin-doctors-7-_b_747325.html

Отговори на това съобщение
 Re: За лекарствата
Автор: asahi   
Дата:   03-10-10 00:54

Too many words.

Автор: Amigo   
Дата:   03-10-10 01:01

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/zmrj4542.JPG

[smilie25] [smilie25]

Дата:   03-10-10 01:01

И след като статията е интересна за мен, реших да поема риска и да ви пусна линка, дори да ме обвините защо мисля, че вие, на ФФ, боб ядете с кренвирши от месо. [smilie5]

И, евентуално, за да можете да правите информирани решения, когато ви предлагат лекарства - за сваляне на холестерола от яденето на свинска вратна пържола, например [smilie10]

Скоро прочетох, че #3 причина за смърт в света са точно лекарствата.

А в по-крехката ми възраст, когато нямаше още статистика на интернет, дълго се чудех защо майка ми, с медицинското си образование, не слагаше даже и аспирин в устата си.

-------

Няма да превеждам, мързи ме.

Публикацията е редактирана (03-10-10 07:44)

Дата:   03-10-10 01:03

asahi, дълга е статията, ще направя едно резюме след няколко часа.

Автор: the_drug   
Дата:   03-10-10 01:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: dimi2007   
Дата:   03-10-10 01:30

/Приготвя лист и писалка , за да пише на Обама..../

Автор: MiTaka   
Дата:   03-10-10 01:48

Добре че някои заминаха в чужбинско, че да ни открехват нас, които останахме тук в България![smilie5]

Дата:   03-10-10 07:27

Уви, dimi2007, статията предлага да пишем само до собствения си Сенатор или Конгресмен. Обама този път не играе [smilie5]

Ето кратък превод на началото на статията:

Повече от 40% от най-добре написаните публикации в най-добрите световни медицински издания изопачават фактите от научните изследвания. Докторите, пишещи статиите , намират начин да покажат, че определени лекарства помагат, когато, фактически, те не помагат.
Парите от фармацевтичните компании и специалните бизнес интереси корумпират академичните медицински изследвания, а контролиращите правителствени агенции пазят повече интересите на индустрията от колкото тези на потребителите. Функцията на докторите, занимаващи се с наука се променя от изследователска към рекламна и ги превръща в продавачи на определени продукти.

Ако някой има повече време, моля да продължи и резюмира последната част на статията с печалбите и примерите за брой умрели хора от определени лекарства.

Един показателен цитат:

Novaritis earned nearly $10 billion per year for the drugs it marketed illegally

Аре сега към свинските пържоли от врат[smilie18]

Дата:   03-10-10 08:11

Статията е от рода на:

Американското правителство защитава интересите на народа.....

Президента на САЩ е като баща на ората....

Автор: ivodam   
Дата:   03-10-10 09:04

Добре е когато все пак се открива топлата вода, макар и с известно закъснение...

Парите от фармацевтичните компании и специалните бизнес интереси корумпират академичните медицински изследвания

Аз откога ги приказвам тия работи, хе-хе. Я се замислете над горното и си помислете дали няма да се сетите за един форумен клоун от академичните среди, който много обича да се хвали, че ходи насам-натам за чужда сметка, да чете лекции и да се фука с публикациите си в разни специализирани издания.

Ходенето за чужда сметка по симпозиуми е една от най-разпространените форми на корупция в научно-медицинските среди, неслучайно Мими Виткова навремето беше забранила на служители на държавна служба да приемат такива покани...

[smilie7]

Публикацията е редактирана (03-10-10 09:09)

Автор: мара   
Дата:   03-10-10 09:45

о, иво...недей говри глупости, щото не ти отива...[smilie8]
иначе всички ние знаем всички тези неща. абсолютизирането обаче е винаги грешно.
но е факт, че майка ми боледуваше от рак, но умря от химиотерапия...[cool]

Автор: AndreyIst   
Дата:   03-10-10 09:53

Иво, ти си нагледен пример колко е лошо, когато терапията не е ефективна и не се спазват предписаните лекарства. Ако си направиш труда ще видиш, че голяма част от академичните изследвания нямат нищо общо нито с фармацията, нито с конкретен неин продукт.

Но и двамата добре знаем, че за теб е по-добре да се правиш на някакъв диктор по форумите, отколкото да погледнеш реалната ситуация.

Автор: danvan16   
Дата:   03-10-10 09:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-10-10 10:04

Утре в 11 се събираме пред НДК с бухалки и правим шествие до Министерството на здравето. По пътя ще трошим аптеки. Ако срещнем фармацевт...

... ми да не е минавал оттам.
Петиции няма да пишем, щото бошлаф работа. Уличният натиск прави чудеса! Ще викнем агиткаат на ЦСКА. На другия ден ще викнем левскарите.

Някой по-разумен може да се сети за историческото развитие на фармацията - от древните билкари и шамани през Александър Флеминг, овладяните епидемии, Петър Димков...

Абе да не ви се налага да се разболявате, че без фармацията ще стигнете до първото по-сериозно заболяване и дотам.

Автор: chill   
Дата:   03-10-10 10:06

Ей сега като налазят форумните шамани, псевдо-доктори и идиоти ... [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: tofo   
Дата:   03-10-10 10:12

И тая книга е убава. Точно по тематиката. Че е е и на български. И от скромен автор.[beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2010-10/exqb3857.JPG
http://knigibg.com/img/0010/big/4932_1.jpg

Автор: nsirakov   
Дата:   03-10-10 10:25

asahi написа:

> Утре в 11 се събираме пред НДК с бухалки и правим шествие до
> Министерството на здравето.

Асахи , с радост ще те чакам на 07. 10. 2010 - когато ще стачкуваме точно там :)

>
> Някой по-разумен може да се сети за историческото развитие на
> фармацията - от древните билкари и шамани през Александър
> Флеминг, овладяните епидемии, Петър Димков...
>
> Абе да не ви се налага да се разболявате, че без фармацията ще
> стигнете до първото по-сериозно заболяване и дотам.

не си струва да се ядосваш, няма да им промениш идеализма и капаците на очите - те форумците са по-яки и от чък норис и ББ взети заедно :)

Дата:   03-10-10 10:25

Яяяяя.....от кво печелели докторите......

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   03-10-10 10:28

dimi2007 написа:

> Яяяяя.....от кво печелели докторите......
>
>

ако верваш на медии...

печели
-от кражби
-от рекет
-от лъжи
-от лекарства
-от здравната каса...

ако не верваш на медии миналия месец съм "спечелил" от заплатата си 179 лева...

Дата:   03-10-10 10:30

Ади-ади, не нами такими. Ходили сме на доктор, не е да не сме черпили.

Автор: MiTaka   
Дата:   03-10-10 10:32

Цветя и бонбони не пием![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Georgeta   
Дата:   03-10-10 10:43

Съгласна с Андрей!
ИвоДамянов, изказваш се на такова посредствено ниво, че развали виртуалното ми впечетление от теб....
В предишната тема за бившата министърка не се обадих, но изказванията ти са меко казано "просташки", а да не говорим и за некомпетентност по въпросите по които ги правиш!

Дори не ми се мисли (обръщение към тези, които "не слагат медикаменти в устата си"), какво ли бивме/бихте правили без съвременнтата фармакотерапия!!!!!!!!!!!!!!!

Автор: netLady   
Дата:   03-10-10 10:53

Много ефективни лекарства има, ама масово докторите (присъстващите се изключват) не им знаят нито предназначението, нито очаквания ефект, нито противопоказанията камо ли да ги съобразят с конкретен болен. Любимата ми фраза е " да опитаме с... пък по-нататък ще видим...". Да не говорим как сметат дозировката. [smilie22]

Дата:   03-10-10 10:56

Сираков, коментирам "бестселърите" за конспирацията, а не статията.....[smile]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.