Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Къде мога да си сверя часовника относно тяло (безогледалка) - засега Олимпус? Тук в базара има оферти, но се сещам само за mpb [dot] com ,но там са по-скъпи и имат - Standard 6 month warranty
Тяло + обектив (да избягвам ли второто)?
За безогледалка на Олимпус - според скромното ми мнение най-оптимално по съотношение цена/възможности/качество е OM-D EM-5 Mark III. Комбинирано с качествен обектив от сорта на 12-40/2.8 Pro плюс няколко дребни твърди обективчета е убиец!
Аз си взех такова пред две години - секънд хенд от оказиона на Синтезиса на много разумна цена. Само му добавих допълнителен грип.
Използвам го с 12-40/2.8 Pro, 8-25/4 Pro и един "турбо" зум 12-100/4 Pro.
Имам и две шепи дребни обективчета - 12/2, 15/1.7, 17/1.8, 20/1.7, 25/1.8 и 45/1.8 Но тях ги използвам предимно с бижуто Olympus PEN F.
За Olympus OM-D EM-5 Mark III имам само едно забележка - това тяло за разлика от по-стария модел OM-D EM-5 Mark II има само един слот C за Custom настройки. Дори и Olympus PEN F има 4 слота за къстъм настройки.
До сега не съм успял да снимам луната с петната и, и да се вижда нещо друго около нея. Ако направя кадъра по светъл, луната става бяло кръгче. HDR-а поне на този апарат е върши работа в случая. Не знам там как да регулирам ескпонацията.
Искам да постигна горе долу такава луна. https://live.staticflickr.com/65535/53810475401_2a2cbfde95_z.jpg
На светло е, но се четат и най-ситните буквички в долния край на циферблата. Ако шумът беше на парцали, нямаше да остане нищо от буквите. Щеше само да се предполага, че е имало нещо написано. Ето ти и на черно, но с леко мръдване, защото е на 1/20 от ръка без стабилизация и с Хелиос 44-4 ръчно фокусиране.
IMG_2852 by Златко Григоров, on Flickr
Това ми се получи интересно. Да ако бях притворил още бкендата може би лицата щяха да са с малко по добър фокус. Но все пак не ги познавам, и мисля, че и толкова е достатъчно.