Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 Re:
Автор: deathzone   
Дата:   12-11-09 19:34

Защо си правите гъргара? Чуков, не го познавам нищо лично към него, но аз като икономист по професия му давам следният съвет, а той е: да прочете "Икономикс". Този учебник ще му отговори на следните кардинални въпроси, а те са:
1. Що е продукт?
2. Предлагане на продукта.
3. Що е цена на продукта, формиране и определяне.
4. Крива на търсенето и предлагането на продукта. Пазарно равновесие.
Когато Чуков пък и другите, които си мислят, че труда им се изкупува на безценица го прочетат, ще им стане ясно, че не е баш така. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: skandalen   
Дата:   12-11-09 20:05

Гледам че и Еверест се продава за жълти стотинки , та Пирин ли...
Ами какво да кажат горките французи дето нищо не могат изкара от Айфеловата кула , щото кой ли не я е снимал [smile]


Има вечни професии( например проститутка) , има и почти вечни (лекар) , има и преходни( ИТ , фотография...)
След някое друго десетилетие просто такава професия няма да има . Може би около честването на 200 годишнината и [smilie11]Публикацията е редактирана (12-11-09 20:06)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   12-11-09 20:12

ама вие тука още ли спорите? Аз днес направих една супер прилична сума от агенциите, доволен съм....а вие си продължавайте, явно имате доста свободно време! Забавно е четивото. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ТодоротВарна   
Дата:   12-11-09 21:49

Нещата се променят, ето Google се зае да публикува безплатно за всеки различни романи , Филип Котлър говореше за безплатни (15 $) лекции на топ мениджъри и професори. Висше образование от престижни университети и 3D лекции без реално професора да присъства в залата. Нещата се променят с помоща на снижаване на цената на технологията.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: freestyler   
Дата:   12-11-09 22:15

АЗ НЕ ПРОДАВАМ СНИМКИ ОТ БЪЛГАРСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В МИКРОСТОК САЙТОВЕ! [smile]

(може ли някой да ми го направи на аватар или юзърбар ..., а то пък тука не можеше да се ползват такива екстри. Оставете [smilie5] )


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   12-11-09 23:12

Крива на търсенето и предлагането [smilie5]

Как се опитвате да ми говорите глупости.

Слушайте бе пичове толкова ли е трудно да направим следната сметка.

Ако аз днес имам огромен финансов ресурс и го използвам в определен бранш, пускайки улуги на на цени под себестойност, това не е защото пазарът на тези услуги е такъв, а защото ще затрия поне 10 фирми, които няма да издържат на тази конкуренция. Ако тази тенденция се запази по-дълго, фалиралите фирми ще са повече.

Разберете един път за винаги, че пазарът на фотография от българските забележителности е такъв, какъвто си го направим.

Като го харижем за жълти стотинки - за жълти стотинки ще се купуват кадрите.

Ние не можем да издържим на конкуренцията в големите стокове, но можем да устискаме когато става дума за кадри, които основно се ползват на БГ-пазара

Ако искаме разбира се.

Когато отидеш да работиш в Германия получаваш доста по-ниска заплата от германеца, който работи същата работа. И това е защото отсреща няма глупави хора, а далновдност.

И примери мноооооого

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   12-11-09 23:15

deathzone

не можеш ти да ми говориш за цената на фотографиите.
Погледни си профила
Как можеш да разбереш колко струва един истински кадър като твойте са правени ала снимки от прозореца на колата.

Защо давате акъл в материя, в която тепърва навлизате и не сте й усетили проблематиката.

Като си икономист сметни си себестойността на кадрите поне .... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: deathzone   
Дата:   12-11-09 23:25

Сметнал съм и никъде не ги продавам. [smilie8] Както казваше баба ми, Бог да е прости "чужд акъл в чужда глава не влиза".

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: skandalen   
Дата:   12-11-09 23:38

Труда ти струва толкова за колкото може да го продадеш . Нито повече нито по-малко.
Ако някой предлага същото на много по-ниска цена значи има нещо сбъркано в сметките ти. Така е във всеки бизнес.
Интересно дали като потребител в ежедневието си си толкова стриктен и загрижен за чуждия бизнес .Ще си купиш ли от кварталния магазин нещо , ако може да го купиш от Метро много по-евтино ? Грижа ли те е за производителя , че веригите му извиват ръцете не само да продава максимално евтино , но и промоциите също за за негова сметка ?Щом не му изнася сменя бизнеса и толкова. Фалитите са нещо нормално в света към който се стремим. Инициативноста също.

По твоята логика след като превзеха пазара Метро , Била или Техномаркет например трябва сега да продават на космически цени ?
Да ама тъй като и между тях има огромна конкуренция това няма как да с случи. Същото ще е и при стоковете. Дори да унищожат всички твои съмишленици пак няма как да увеличат цените. Духът от бутилката вече е изпуснат.Публикацията е редактирана (12-11-09 23:39)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ТодоротВарна   
Дата:   12-11-09 23:49

Преди не повече от 5 години имахме фотоапарат с лента , студио за проявяване, много ленти Agfa 400 и още куп неща дето сега са в миналото. Днес само за 15 митути кадъра е в сайта и ни носи печалба, а преди 5 години най рано след 2 седмици.Няма как нещата да останат същите ако разчитаме само на природните забележителности от БГ . Не си ли в рекламата и модата( или фолкцицоманията :)) които се менят всяка митута е трудно да оцелееш.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   13-11-09 00:24

ТодоротВарна [smilie24]
Искам обаче да кажа още нещо, във връзка с полемиката тук. Замисляли ли сте се, че хората които живеят в по малки градове, да не казвам села, нямат никакъв шанс да продават своя труд не само с достойно заплащане...никак! В един малък град ако човек е решил да печели от качествена фотография какво да прави? Всички не можем да живеем в София, Пловдив или Варна. Просто няма клиенти, няма търсене, или ако има то е чрез познати партньори и т.н. Затова сток агенциите са един изход Никсъне, за хората които искат честно да спечелят доходи, да може да не са чак толкова мащабни но са доходи! Освен това не всичко е само бизнес и ламтене за пари...агенцията е един чудесен учител! Бориш се с най добрите, гледаш как са го направили, стараеш се и ти....и така с времето разбираш много неща, които при други условия няма да направиш. Това е моето мнение и си го отстоявам! Ха наздраве![smile]Публикацията е редактирана (13-11-09 00:25)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ecobo   
Дата:   13-11-09 00:55

Аз пък днес продадох 5 кадъра с резолюция 800х600 за 500 кинта, клиента предложи тази цена... А даже не съм от София, от село съм си [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Не погубвайте кадрите от България по Микросток агенциите
Автор: Canon   
Дата:   13-11-09 00:58

skandalen
Има редица понятия в икономиката, които пропускаш. Примерно ликвидността. Да, и труда има ликвидност. Какво представлява ли?
Примерно ликвидността на парите е 100% - веднага се реализират. В този смисъл в една бакалия с железен 1 лев може да си купиш хляб, а с безбожно скъп диамант за 1000000 не можеш - просто той е нисколиквидна стока.
Труда за двете стоки е доста различен, но и ликвидността им също. Хайде, позабрави си опростенческите теории, моля те, просто са много непълни и наивни

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: dundo   
Дата:   13-11-09 01:22

Забележителностите на България присъстват под разпознаваема форма в 1% от снимките на нашенци качени в микросток. Чуков не е открил нищо по-оригинално от това да снима забележителности, ама вместо да разшири малко портфолиото си, оревава форума, че му крадем хляба. Ми кво ще стане и ако кака ви Л. влети с призиви да пазим софийските богатства - олющените от соца стени и старите кованите порти, че видите ли, тя само това снима и и подбиваме пазара?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: darksorrow   
Дата:   13-11-09 01:32

dundo, изказванийценца точно тип твоето понякога провокират човек да тегли една майна на всичко наред и да си каже "що ли се занимавам изоПщо".

добре, че Чуков поне не изглежда такъв човек... [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   13-11-09 09:13

Каквото и да кажа, очевидно повечето хора мислят, че правя това за да защитавам собствения си хляб.

Това в случая не е така, въпреки че е абсолютно нормално да е така.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   13-11-09 09:17

skandalen

"Интересно дали като потребител в ежедневието си си толкова стриктен и загрижен за чуждия бизнес .Ще си купиш ли от кварталния магазин нещо , ако може да го купиш от Метро много по-евтино ? Грижа ли те е за производителя , че веригите му извиват ръцете не само да продава максимално евтино , но и промоциите също за за негова сметка ?Щом не му изнася сменя бизнеса и толкова. Фалитите са нещо нормално в света към който се стремим. Инициативноста също."


Сега ще ти кажа
Аз пазрувам от кварталния магазин, защото е на мой съученик. Такак и така ще купувам, предпочитам да оставя парите си при него, защото и той като мен има семейство с две деца.

Като си вадя снимки, не ги вадя там, където е най-евтино, а където работят мои приятели за да подкрепям макар и с малко и тях.

Като си ремонтирам колата, не ходя там, където е най-евтино и не си сменям сам маслото, въпреки че съм го правил много пъти, ами отивам при комшията, купувам си го от него и при него го сменям, за да остане някой лев и при него.

Това съм аз скандален.
И такъв ще си остана.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   13-11-09 09:22

ecobo [smilie18]
Добре че има кой да ти вярва!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: skandalen   
Дата:   13-11-09 09:23

canon, опростена или не тази теория явно работи и затова сега дискутираме подобна тема.
Това за което се борите е кауза пердута.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: skandalen   
Дата:   13-11-09 09:24

chukov , явно си идеалист от последните мохикани , но нали знаеш че света се движи от други ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   13-11-09 09:32

Ами Васкони ела в Дряново ще те заведа да видиш хората
Да видиш как живеем какво правим
Ще се почерпим. Имам хубава ракия и хубаво вино.
Убеди се сам.
Ти от Ямбол ли беше?
Как са там колегите?
Помагате ли си?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   13-11-09 09:33

Скандален:...трудЪТ, свеЪТ..и т.н.,когато трябва, че много дразнещо [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   13-11-09 09:40

Апропо,

Васкони

не беше ли ти човекът в Ямбол, който започна да подбива цените на всичките си колеги или греша?

То затова и постингите ти са в тоя стил.
То ти е в кръвта.

[smile]Публикацията е редактирана (13-11-09 09:49)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marto   
Дата:   13-11-09 09:46

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: marto   
Дата:   13-11-09 09:48

Лелеее, Васото чак в Дряново го научили...
[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »