Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 11:21

публикувай ли казах.....

и се знаем...ако не беше така ....да мълчи човек, но имам работа...и ви оставям да си рекламирате стокчето...
Чуков с искрени уважения към основната идея, наистина

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: promis   
Дата:   16-11-09 11:26

Автор: gecata
Дата: 16-11-09 00:06

Ако си вадите хляба с фотография направете си "място"където да си предлагате снимките, или тръгнете от издателство на издателство от рекламна агенция на рекламна агенция, от врата на врата и предлагайте.
Има достатъчно места където ще ви купят кадъра и ще ви дадат ако не добра, то прилична цена за снимките ви.
(На мен това упражнение ми отне около 3 години)


Ако това е единственият възможен начин човек хем да се вслуша в призива на Чуков, хем да изкара някой лев от снимките си, то темата е напълно безсмислена, защото почти никой няма тепърва да си прави сайт, или пък да тръгне от врата на врата, ако това не му е основния доход.

С други думи, ако послуша Чуков, човек трябва да се откаже да продава въпросните си кадри от разпознаваеми места, което е абсурдно и против всякаква логика.

Ако кажете друг начин да се продават тези снимки, но да е лесен колкото качването в микросток, то може и да има смисъл в темата.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exile   
Дата:   16-11-09 11:28

Аз за пети или кой път питам - започваме ли да правим сайта?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   16-11-09 11:35

Почвай [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exile   
Дата:   16-11-09 11:37

Почвам.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   16-11-09 11:44

Корков,
Ей как хубаво го е казал народът:
Боже пази ме от приятели, а от враговете сам ще се пазя [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 11:52

нима приятелите ти нямат право на мнение....или не те интересува какво мислят?
намери си малоумници за приятели тогава...
да викат ура и слушам

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exo99   
Дата:   16-11-09 11:59

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kalingo27   
Дата:   16-11-09 13:03

[beer] Ужас!! [smile] Чуков ясно е формулирал темата, но тук хората се вживяват и що не, в полето на изяви- яко избиват, че и не се усещат. Разбира се, че няма как да има задължителен характер, но поне за тези, които могат да се абстрахират от пристрастията към собствената си персона и могат да приближат мисълта си до обективното, биха могли да постигнат по голяма ефективност за своя труд. Защо някой не си помисли, че може и от незнание да греши, че от колко време доби популярност в България този вид търговия . Така, че вместо да се урегулират правилата, да се поизяснят нещата, всеки се прави на по,по,най... ,и само си сънува ,,диаманти'', а то на всичкото отгоре и в джоба му имало дупка. Никой не споделя своя опит, свои съображения, а се изявява като борец за ,,профи'' пространство. Чуков не е обявил война, а отправя апел, препоръка към непосветените по една , или друга причина. Опитва се да сподели свои впечатления, наблюдения........

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   16-11-09 13:50

promis написа

"С други думи, ако послуша Чуков, човек трябва да се откаже да продава въпросните си кадри от разпознаваеми места, което е абсурдно и против всякаква логика."

Баба ти навремето все в Istock продавала

Ако ти не можеш да си предлагаш труда по друг начин, освен чрез сток сайт, това не означава, че цялата търговия се върти така. [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: wj_steam   
Дата:   16-11-09 14:54

Ако нямаше майкросток сайтове и имахме същото разширение на потреблението, то професионалната фотография до сега щеше да е класа от обществото с натрупани огромни богатства. Не разбирам тази дискусия. Хора, няма пример в човешката история, където разширението на пазара да не промени производството. Ходете и си купете кола за малко пари или за убийствено много пари, ако ги имате. Винаги ще има сегментиране на пазара при наличните обстоятелства. Ако иска някой да промени нещата, то първо трябва да работи за премахване на дигиталната фотография, премахване на Интернет и вероятно персоналният компютър. Съветът ми е: Върнете се във времето и убийте Джон Атанасов. Наистина не разбирам тази дискусия.


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kalingo27   
Дата:   16-11-09 15:34

wj_steam Е, кой е виновен, че не я разбираш тази дискусия!? [smilie3] Мога да си позволя да ти кажа, че не са виновни компютрите,защото chukov по горе го споменава като на шега, но е истина ,,Баба ти навремето все в Istock продавала''. Какво имам предвид, справка от история на фотографията, та малко преди 1860 г. с първата достъпна камера на Кодак, която прави и фотографията по популярна, първите рол филми, когато в специализираните ателиета се предава камерата, за да се копират снимките и услугата, че се връща на клиента , но с новозареден филм .... Така възниква аматьрската фотография, от която пък се раждат и нови жанрове, поради факта, че тогавашните професионалисти по трудно излизали от рамките на шаблона. Още от тогава са и проблемите с пазара и ценообразуване на услугите. Въпросът е бил винаги да се посрещат новите предизвикателства подобаващо..... Дерзайте!!! Има място под слънцето за всички, но защо, ако можем не си направим живота по приятен!?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: wj_steam   
Дата:   16-11-09 15:38

Мдам .. много баби и дедовци ще се изказват за микростока след време.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kalingo27   
Дата:   16-11-09 15:43

[beer] [smile] Ами да, що не и какво лошо ще сторят. Трудно ми е да определя след време нивото, но със сигурност, фотографията ще е жива, както всяко друго изкуство.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Myth   
Дата:   16-11-09 16:11

Автор: exile
Дата: 16-11-09 11:28

Аз за пети или кой път питам - започваме ли да правим сайта?


exileeeee я светни за какъв сайт става въпрос, че съм пропуснал.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: promis   
Дата:   16-11-09 16:17

Чуков, баба не е продавала в Istock, защото е нямало интернет и е нямало Istock, пък и фотоапарат е нямала [smile]

Аз съжалявам ако съм обидил някой, тук сте все свестни хора... Ще си позволя да копирам нещо, което написах в едно ЛС по темата:

[...] не продавам снимки, но ме подразни темата и начинът, по който Чуков постави въпроса - прозвуча като "Не продавайте такива и такива снимки!", "Ние ви казваме какви снимки да продавате!"

Може би по-добре той да беше написал какво е научил от неговия опит в микростока, как не се купуват много такива снимки там, как се купуват друг тип снимки, да препоръча на хората да снимат и качват вази с цветя например, но не защото иначе биха ви подбили цените, а защото самите фотографи ще имат по-голям успех ако се концентрират върху по-продаваеми сток кадри. Аз предполагам и че самите сток-фотографи рано или късно стигат до тези изводи, за които с Чуков говорите, но за мен принципно не е правилно да се месите на хората и да им казвате какво да правят.


Та затова става дума - погрешно е да опитвате да диктувате (призовавате) какво да правят хората, по-добре споделете свой опит, дайте съвети, така че и фотографите без сайтове да научат нещо, пък косвено и вие - фотографите със сайтове - да сте доволни. В крайна сметка няма нищо по-естествено от това човек да си пази хляба.
[beer] [beer] [beer]

Едит: А, гледам Екобо е пуснал една такава тема [smilie24]Публикацията е редактирана (16-11-09 16:24)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   16-11-09 16:49

Ами аз още в първия пост съм обяснил защо няма смисъл да се качват снимки на български забележителности.
Какъв повече опит да споделя.


Ти прочете ли внимателно.

Прочете ли защо смятам, че няма смисъл?

Не знам вече как да го обясня.

На кого съм "забранил" да качва каквото си иска?
Не изопачавай думите ми.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: skandalen   
Дата:   16-11-09 19:36

chukov приеми го с усмивка, но аз ако си вадя хляба с български забележителности ще намеря още няколко колеги и ще ти хвърлим здрав бой [smilie18]

Ти неволно или не издаде доста неща и сега кой знае колко хора ще се втурнат да снимат именно това. Разлая кучетата , а знаем защо на вълка козината е дебела [smile]
Гледай по-бързо темата да отиде надолу в забрава , защото от добри чувства ще довършиш жанра като Горбачов Съветския Съюз [smilie24]Публикацията е редактирана (16-11-09 19:37)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   16-11-09 20:28

нещата загрубяха! [smilie18] Затваряйте темата...

Отговори на това съобщение
 Re: Не погубвайте кадрите от България по Микросток агенциите
Автор: lipostok   
Дата:   16-11-09 20:41

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   16-11-09 20:42

lipostok тотално си се заблудил! Ама нямам време да те разубеждавам, живей си със заблудата и чикиите! [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: ecobo   
Дата:   16-11-09 21:03

Сега порових в Нета за инфо, оказва се, че средните приходи на фотограф от микросток се въртят около $1500 на ГОДИНА!!! Това определено слага много голяма част от микростокърите в категория "аматьори", защото е явно, че с $1500 на година не може да се живее, дори в България... В пресмятането на осреднения резултат не влизат фотографите, които имат под $100 на година.
Малкото хора, които печелят от много добре до премного добре от микросток, са или хора, отдали се изцяло на това, със съответните познания и техника, или спонсорирани от агенциите "рекламни лица". А най-вероятно и двете [smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re: Не погубвайте кадрите от България по Микросток агенциите
Автор: Canon   
Дата:   16-11-09 21:17

lipostok
Странен въпрос. Аз 30-на години работя творчески (и още не знам дали имам стил [smilie11]) и мислиш, че 1 час стокаджийство на ден може да ми го развали?
[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   16-11-09 21:19

объркал се е момъка Генчо, простено му е! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Не погубвайте кадрите от България по Микросток агенциите
Автор: lipostok   
Дата:   16-11-09 21:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »