Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 Re:
Автор: minimalistic   
Дата:   16-11-09 00:34

не се притеснявай Чуков, ще си го вдигна задника - той не е толко мързелив, колкото си мислиш. както и некой лев за храна и бензин не ме плаши - вдигал съм си дупарата и до доста по-далечни места.

снимам аматьорски, пари не вадя от това. продукт не предлагам. каквото имам е на сайта ми и е безплатно. всичкото. който е питал е получавал каквото е искал, в каквато резолюция е пожелал.

в тоя смисъл си в грешка. кофти снимките на сайта ти не ме радват въобще, защото не си ми конкуренция. фотографията ми е хоби, което развивам, за да видя колко е трудна технически. и както някой спомена по-горе - не е въобще. технически нещата всъщност са доста елементарни, сравнено с повечето останали професии. това, което прави нещата трудни във фотографията е липсата на поглед, въображение и идеи. а те не се купуват, не се и учат. или ги имаш, или не. аз ги нямам и затова си пукам за кеф ;)

това, което не разбирам всъщност е, на базата на тия снимки, що въобще почваш подобни дискусии като тая тема...

но спирам да си нарушавам принципите за неписане във ФФ. така че всъщност отговора ти не е от значение. и без това въпроса беше реторичен.Публикацията е редактирана (16-11-09 00:35)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bgprinter   
Дата:   16-11-09 00:42

"това, което прави нещата трудни във фотографията е липсата на поглед, въображение и идеи. а те не се купуват, не се и учат"

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: exile   
Дата:   16-11-09 00:44

Ама се продават!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Георги   
Дата:   16-11-09 00:53

джъмбо, като продам няколко видеота тия дни, нали няма да пуснеш тема [smilie11] [smilie10] [smilie5] [ezik]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caro-anton   
Дата:   16-11-09 01:50

Не ми е ясно дали и какво пита българският принтер, но бих могъл да предположа, че явно за него фотографският труд приключва с натискане на копчето на фотоапарата... както е приключвал и за доста от известните днес фотографи.
Щом има модел на невронна мрежа, създадена на базата на измерване на единични неврони... и пусната в многоядрения компютър на АйБиЕм...със сигурност фотографския труд след натискане на копчето може да бъде повторен от една машина. Само трудът преди това не може.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   16-11-09 08:43

Добре

наистина няма смисъл повече да продължаваме така.
В интерес на истината разговорът е за маса.
Разговорът е за на живо за да може човек нормално, с достатъчно думи, да обясни какво мисли.

Виждам, че горе долу мислим сходно, но говорим за различни неща.

Поразнищихме темата и няколко други покрай нея.
Нека не оставаме с лоши чувства един към друг. Всеки от нас е достатъчно зрял, но се оказва, че понякога не се е замислял за някои детайли. Но не може във форум да разнищим докрай темата.

Тук все попадаме в някакви граници, които някой прокрадва, друг приема и мултиплицира.

Спорът ту се завърта около това за или против стока сме?
Става или не става моя сайт или кадрите в него?
Накъде отивал прогресът?
Ние не можем да се абстрахираме в спора си от конкретиката.

Затова нека зарежем до тук.
Да пием по една виртуална ракия, която да превърнем в реална щом се видим.

Или нека продължим, но по същество и с по-нормален тон.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 08:52

А аз си мисля, че всичко е заложено в мизерийката ни.Ако строителя, счетоводителя и прочие НЕфотографа получаваха достатъчно възнаграждение за да живеят нормално и да снимат само за собствено удоволствие...едва ли щяха да губят време в обработка и качване за жълти стотинки.А и доста е субективна оценката за цената на един нефотографски/разбирай не от профи/ кадър.

Аз не качвам никъде в сток, но си мисля че ако го направя удоволствието да ми хареса някой снимката ще е над удоволстието от доларчето.

Все по-сериозно се замислям защо фотографската гилдия в болшинството си е ..някак снобарски и злобарски надъхана.Ама що помия избълвахте един срещу друг...ако беше бира да я изпиете....нямаше изтрезняване

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: schenzou   
Дата:   16-11-09 09:32

И какво, решението е непрофесионалните фотографи (и тези които нямат, и не искат, и не могат да си направят сайт, портфолио и пр, най-малкото защото друг е помислил за това и е направил микросток сайт), да не се опитват да печелят от фотграфия, ами да се радват на оценките си във форума. За благото на професионалистите, предлагам Б оценката на по-отчаяните и готови на безумни действия потребители да се помпа тайничко от администраторите.Публикацията е редактирана (16-11-09 09:35)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   16-11-09 09:35

А аз си мисля, че всичко е заложено в мизерийката ни.Ако строителя, счетоводителя и прочие НЕфотографа получаваха достатъчно възнаграждение за да живеят нормално и да снимат само за собствено удоволствие...едва ли щяха да губят време в обработка и качване за жълти стотинки.
Ами работете колкото фотографа и си докарайте съответния доход,щом си мислите ,че той е поголям от вашия и по-лесно достижим!
Корков,тука много бъркаш! Ако беше прочел темата от край до край щеше да видиш, че тук фотографската гилдия (разбирай хората които си вадят хляба чрез фотография - Никсъна, Екобо, моя милост, Каро-Антон и др.) е обединена около тезата на Чуков.
От другата страна са хората с други професии, за които фотографията е увлекателно хоби и възможност за някакъв допълнителен доход.
Естествено е такива хора да вземат превес в темата защото са многократно повече.
Ето и ти се включваш на 306-я пост и правиш генерални заключения Фотографската гилдия е ЗЛА! [smilie18] [smilie18] [smilie18]
.....Щото строителната гилдия си удряте по една пишка от радост като се видите нали?Публикацията е редактирана (16-11-09 09:48)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caro-anton   
Дата:   16-11-09 09:53

Много е трудно понякога да убедиш хората, че за стоене на маса с молив в ръка трябва да се взимат пари... сериозно.
Понякога съм много изморен, а имам приятел монтьор, който ме пита - добре, де, от какво се измори? Цял ден си стоял седнал...

Ето, сега една колежка иска от мен кадър от нейния град - и понеже тя сега е в Германия, каза ми - направо отиваш и снимаш... и после иска постерен размер в сепия. Моята работа е да натисна копчето. Всичко останало,както и ръчното копиране в крайния формат, ще е от друг.

Геца, благодаря за комплимента, но аз съм далече от класата на изброените трима... и не съм професионалист.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: vaskoni   
Дата:   16-11-09 09:55

gecata: "От другата страна са хората с други професии, за които фотографията е увлекателно хоби и възможност за някакъв допълнителен доход".

Геца има и истина в това но и не е цялата истина! Щом в стоковите агенции има професионално заснети неща, много от които по добри от вашите в сайта!!! значи не е само хоби. Замисли се, дали за да се стигне определено ниво там хобито е достатъчно, и дали труда на тези "любители" според теб не е малко повечко от вашия в определени моменти. [smile] Не се заяждам, само споделям моята гледна точка. Кой колко е професионалист, и кой се смята за такъв ще покаже времето...
Темата наистина е за затваряне. Никой никого не можа да убеди, само загуба на време в четене на мъдрости.Публикацията е редактирана (16-11-09 09:55)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   16-11-09 09:58

Темата не е за затваряне

Много мнения и тези се чуха в нея.

Отговори на това съобщение
 Re: Не погубвайте кадрите от България по Микросток агенциите
Автор: lipostok   
Дата:   16-11-09 09:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: promis   
Дата:   16-11-09 10:02

А ако някой реши да послуша призива на Чуков, как може да продава снимки на разпознаваеми БГ места?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 10:05

Геца, ако не те познавах ...сигурно щях да ти завиждам.
Искрено се радвам на успехите и печалбите ви.
Но продължавам да твърдя че фотографите необяснимо за мен са особено надъхани един срещу друг.И ми цитираш 4 имена тук обединени около една идея, а това нито са масата от форума , нито масата от фотографите.Аре да не правим и ние като в Ямбол....си развяваме ризките

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: freestyler   
Дата:   16-11-09 10:08

Човек сам каквото си направи, никой не може да му го направи! Честито колеги!

До сега, ако бяхме 5 конкуренти в тази ниша скоро ще станем 50. (... не че нещо, ама вие от сега се оплаквате [smilie8] )

Хубавото е, че макар и бавно автора на темата разбра, че не и е тук мястото! [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 10:10

апропо следя темата от самото и пускане и нямах идея да се обаждам....нито давам ,нито продавам ....

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bgprinter   
Дата:   16-11-09 10:18

Чуков, поздравления за добрия тон ! [thankyou]

Каро-Антон, ще ти отговоря такак както отговорих на колегата ти на лични> Фотографският труд не е обезценен, ни най-малко, съвсем наскоро даже се постигна рекорд с най-скъпо продадена картина. Обезценен е трудът на щтракача. Той се е обезценил заради техниката, защото ако преди притежанието на фотоапарат не беше достатъчно да се прави фотография, днес това изобщо не е така. Преди години, за нормалния семеен щтракач беше нужно едно фото-ателие в което той да си занесе филмите, и да извади снимки от тях. Ателиетата печелеха от чисто лаборантска работа, но фотографският процес беше бавен и зависещ от друг. Отделно, за да си покаже човек шедьоврите достигаше най-много до аудиторията на баба, дядо, чичо, стринка и съседа. Днес нуждата от ателие отпада, а родата даже и не ни интересува, защото има друга аудитория - тази на интернет обществото. Когато тази аудитория е готова да ни даде някоя друга стотинка, защо пък не? Ще се откаже ли някой когато намери левче на улицата да се наведе, а ако тези левчета са на всеки 10 метра? А Ако са толкова много, че има за всеки?

Или, призивът на колегата ти звучи така> за Бога, хора не се навеждайте когато намирате пари на улицата, те са на този зад вас.

Каро-Антон, фотографският процес е приключил много преди натискането на копчето. Той е приключил още с поставянето на фотоапарата зад мрежата на вратаря, другото е рутина и механична работа, която както виждаме се извършва достатъчно добре и от електрониката.
Това което електрониката не може да свърши е мисловния процес.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: chukov   
Дата:   16-11-09 10:36

freestyler

"Хубавото е, че макар и бавно автора на темата разбра, че не и е тук мястото! "

Мястото й по принцип беше тук, но тя така се разви, че трябва да се продължи очи в очи

Не в нета

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caro-anton   
Дата:   16-11-09 10:40

БгПринтер, не се познаваме лично, но мисля, че се разбрахме за мисловния процес.
Допуснал съм неточност, като съм написал, че всичко освен щракването не е моя работа.
Истината е, че всичко след щракването е друг процес. Лапсус калами.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: bgprinter   
Дата:   16-11-09 10:45

[beer] [beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: promis   
Дата:   16-11-09 10:45

Някой от защитниците на призива на Чуков ще отговори ли на моя въпрос?

Ако някой реши да послуша призива на Чуков, как може да продава снимки на разпознаваеми БГ места?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   16-11-09 10:53

promis на 12стр в 0:06 мин. съм дал отговор на въпроса ти!

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: likeduh   
Дата:   16-11-09 10:59

И понеже Гец намеси и строителните пишки та да река, че мен не ми пука и не плача когато бай Х. работи на половин цена или за някоя бира щото "няма работа".Тя такава му е и работата на бай ти Х.
Така може , така се храни, а неговия бизнес не е мой.
Яд ме е на държавата, че бай Х. не плаща данъци, осигуровки и ми подбива цените, но не ме дразни човечеца.
Апропо Гец...колко фактури издаде ти тая година за фотографски услуги, колко касови бележки чукна от твоята фирма, а при продажба от стока ви ...покажи ми моля фактури за дейност ...иначе просто за мен си в графата фотографа бай Х.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: gecata   
Дата:   16-11-09 11:14

Корков сериозно ли искаш да си публикувам фактурите във форума? Ти нормален ли си или кризата ти е изпила мозъка?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »