Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
1-вата е със 6
втората с 5
третата с 2 и отражател
За цветовете си играх на място с цветен баланс и гелове по светкавиците, в шопа просто съм засилил контраста леко, но като цяло нямамного обработки освен на кадъра с печката където махнах едни найлонови торбички до печката, ама в момента на снимането гласях светлина,и не съм мислил за тях. А и курсистите бая напираха да снимт.....
Тц всички светки(3 никонски 2 канонски и 1 сигма) са на ръчен режим с радиосинхринизатори. Не, че не може и с ЦЛС(ако всички светкавици бяха никонски), но не беше това целта на семинара....
Ако искате CLS Семинар свиркайте... да ходя на уроци при Джо Макнийли и после да преразказвам.....хихихихихих
Ами илско какво да ти кажа не ставам за правене не шоу..прекалено скучен съм, а и постоянно гледам в една черна кутийка и връткам някакви врътки и се чува някакво странно щракане... голяма досада, даже не ги знам как и толкова исдържаха.
Припомняме на всички участници, че очакваме в скоро време (по възможност до края ан седмицата) да качат снимки на посоченото в мейл фтп за качване на снимки - както от сесиите с моделите, така и репортажни.
За сцената с червения камион, която ни беше забранено да публикуване: Аз предложиш да сложим още две светкавици (отслабени и сочещи различни посоки) отгоре зад бурканите на камиона. Можеше да стане още по ефектно, ама нещо не се прие, време ли не остана...
щеше да дойде претрупано с бурканите мислих го и това..... няма проблем да ги пускате снимките с камиона тук в темата, но не и за гласуване. Все пак модела е център на внимание. Ако беше само камиона съм напълно съгласен.
защо не може да ги пуснем за гласуване, ако ще ги използваш за конкурс, значи признаваш ,че идеята е била да си направиш кадрите, а не да ги използваме общо като база, на която да обясняваш. Факт, е че ти подреди обстановката и всичко друго, но все пак, ако реша да пусна снимка с камиона(не, че ще пусна) какво трябва да очаквам...Преди малко написах един отг. в другата тема и се опитах да бъда максимално точен в изказванито си, но същевременно искам и отговори.
Дал съм отговор в другата тема защо. Кадъра няма да се ползва за нищо освен за портфолиото на модела. Това ше е и единствения кадър разпечатан А4 и ще е притежание на модела.
ясно, благодаря за отговара. Беше коректно от твоя страна.
Но пък от друга старана, нямям никакъв договор, който да ми забранява публикуванито на снимки където и да е било. Фото форум е място,в което всеки може да пуска всичко, което е нащракал, това се вижда и от това колко бързо се пълни категорията "представяне". Аз тези снимки няма да ги продавам, значи няма нещо, което да ме спре да публикувам всяка снимка направена от фотоапарата и некомпетентната ми тиква. Ако греша ме поправи.
Ами мисля, че сте възпитани хора и няма нужда от догжори за тия неща. Пусни пък после аз ще взема контра мерки и така да видим кой е по-по-най магаре. Ама все си мисля, че сме нормални хора и от дума разбираме.
Що ме караш да се нервя за глупусти. Толкова ли не можеш 3 нормални снимки да направиш ИЗЦЯЛО СОБСТВЕНИ, че да излезнеш от представяне. Сам каза че си си взел апарат преди съвсем кратко време. Повече мисъл как да снимаш и по малко интрига ше ти се отрази по добре от това, което правиш в момента.
Айде сега изяжте ме, че съм прав, макр и с прекалено директен тон...
Пешо, ти си бил голям собственик бе. Значи да ти платят хората, да си поснимаш, да си направиш и бизнес с агенцията за моделки, че и да нямат право да си пуснат снимките за нещо елементарно като личното представяне. Гледай да не ти се строши хатъра от това, че някой ще покаже снимка, която ти си осветил по твоя магически неповторим патентован начин. Няма ли да му поискаш на такъв човек да ти прехвърли и част от гласовете за снимката, които би натрупал?
То бива наглост, ама твойто вярно минава всякакви граници. Пак добре, че им разрешаваш да дишат... на тия долни същества, които са имали неблагоприличието да пожелаят да снимат и да покажат снимки от твоя ИЗЦЯЛО СОБСТВЕН семинар.
хах, ок не искам да внясам никаква интрига. Просто налагаш неща, които са смешни, колокото до собствените снимки ще видиш, че съм пуснал за гласуване единствената снимка, на каято аз съм подредил осветлението. И пак не си слушал, светкавица си взех скоро, апарат си имам отдавна. Не казвам нищо лошо конкретно за тебе като човек, само казвам, че всеки има свободата да пуска каквото иска, стига да има право и да не засяга някото лично. И когато някой се изтапани и каже ,еми снимахте ама не ги пускайте ,щото аз така казвам, хахах както се казва "ща май прощаваш". А за това колко добър фотограф съм , приемам всякакви критики. Знам, не съм добър, даже тия с маймунките снимат по-добре от мен. Проблемът не е в това колко точки имам и в кви категории съм.Знам, че не съм добър, но също така си оправдавам и средставата вложени в тоя семинар и може би искам да покажа на хората и те да оценят , ако не друго(щото композицията си е твоя, в това няма никакъв спор) то поне модела и това как съм я пресъздал през обектива.Няма еднакви снимки и не съм тръгнал да копирам никого, но и никой не може за забранява.
Пуснах кадъра бс камиона за галсуване, ще пусна и останалите ..моввете да ми гласъвате и пищете колко съм велик под снимкта .. Пуснете и вашите камиони, но от сега казвам, че ще коментирам всяка една, разбира се конструктивно.....
Леле срамота.
Човека ви обяснява ,че снимките ще бъдат ползвани за порт фолио и не е гот да се пускат...
После пък се скарахте за гласуване и за кой какъв е...
Иначе готина тема беше следях я с интерес.
Много гот кадри и тва русото моделче много ми хареса.
ХМ ...то добре, но да се бяхте сетили на моделите да дадете по визитка че после да им пратите по някоя и друга снимка. Седнали и реват, че от цял семинар само по няколко снимки са видели, а картите ви били пълни със хубави снимки. Другия семинар ще се снимат портрети калинка на листо.