Автор: guciguci
Дата: 01-02-09 19:17
Здравейте.
От определено време ме мъчи една мисъл: Какъв е видеоформатът или видеоносителят на бъдещето?
Започна да ме тормози тази мисъл,когато изрових VHS касетата със запис на абитуриентската ми вечер преди 13 години. И реших да си я пусна. Ама,не.... Къде да си я пусна,на лаптопа ли,на DVD-то ли....?
Дъщеря ми сега е на 9 месеца. Имам вече към 5-6 часа нейно видео. Записано е веднъж на Mini Dv касета, веднъж на DVD диск и още веднъж във формат Divx.
Като реша да ги гледам на обикновен телевизор става,гледа се добре,но като ги пусна на LCD с висока резолюция и става като онази реклама със шарана и Руслан Мъйнов - всичко омазано и на квадратчета. Като се замисля,че след 9-10 години вече никъде няма да има обикновен телевизор с кинескоп и ниска резолюция,тогава как ще пусна на дъщеря ми клиповете и филмите от детството и? Къде ще ги гледа,на какво ще ги пуска.
Та въпросът ми е,помагайте и давайте съвет: HDTV ли да очвам да записвам,където 6 минути клип е 2 гигабайта,тоест едно DVD ще отива за 12 минутен клип ; да си купя един чисто нов DVD плейър и да го извадя след 15 години... а телевизор да скривам ли?
Какво да правим,хора?
|
|