Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Извращения в сайта - и как да се преборим с тях
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-06-08 19:37

Напоследък все по-често се случва ...

Ето днес колега фотограф, търси съвет за заснемане на ястия за меню на заведение ...
И как мислите го посрещат?
Напавиха го на пиян морков.
Съветите не били безплатни ...
... ама що не си наемете фотограф, който знае как ...

То форума не беше ли за да си помагате колегиално и с акъл и кой с каквото може /себе си изключвам - любител съм/.

И защо е всичко това?

Как може да се избегне?

[smilie8]
 Re: Извращения в сайта - и как да се преборим с тях
Автор: джъмбо   
Дата:   22-06-08 19:42

много правилно са му казали.... това е занаят...

идеалистичното време отдавна отмина
Автор: icolin   
Дата:   22-06-08 19:45

Ще им вземе хляба да знаеш.....[smilie19]
Дата:   22-06-08 19:47

както каза нейви.... не познавам някой който да има фото и да не иска да изкара пари от него...

и споко няма да изяде хляба... ще подбие цените и ще се учи за тяхна сметка... и тоя негатив се трупа за сметка на добре снимащите
Автор: borisyankov   
Дата:   22-06-08 19:51

Не всеки който си е купил фотоапарат ни е колега. [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Автор: zariio   
Дата:   22-06-08 19:53

borisyankov написа:

> Не всеки който си е купил фотоапарат ни е колега. [smilie23]
> [smilie23] [smilie23]

Колега на кой[smilie8]
Дата:   22-06-08 19:54

Да предложим на админите да направят специален раздел за професионалисти, кадето да си влизате само Вие с парола?[smilie8]
Автор: Георги   
Дата:   22-06-08 19:55

не, по-добре да изтрият любителите и да остане само профито джъмбо [smilie18] [smilie18]
Автор: e-mil   
Дата:   22-06-08 19:57

Първо, не виждам големи извращения. Много хора са получавали помощ във форума.

Второ в случая са прави хората. Професионален фотограф с 20-годишна практика... еми извинявай, ама чак пък да не е снимал никакви предмети досега... А и би трябвало като погледне две-три картинки от Интернет веднага да му стане ясно приблизително по каква схема са осветени.
Дори и това да не може - да си спретне една скара със салата и да я заснеме по 20 различни начина - все трябва да хване нишката.
Автор: GenaDP   
Дата:   22-06-08 19:58

То не става само със снимане - требе и акъл... [smilie19]
Дата:   22-06-08 19:59

Джъмбо - убеден съм, че си съвсем наясно каква е ползата и от любители, особено потенциалните клиенти на Никон.
Няма да се впускам в подробности, но сайта живее от реклама, а и много други чрез него си помагат в биснеса съвсем безплатно ...

Съвсем добронамерен съм, и поста ми няма за цел да навреди ...
[beer]
Автор: e-mil   
Дата:   22-06-08 20:00

За акъла също е вярно. Чувал съм от познат за няколко трика специално при манджите, но не са такива, че да не се сети професионалист за тях.
Дата:   22-06-08 20:01

жоро май си нещо в мензис и си изперкал по този случай....

аз имам право да си защитавам професията в която съм вложил пари и време
Автор: borisyankov   
Дата:   22-06-08 20:04

Заснемането на манджи на запад му викат food photography (много научно :) и си има ама мнооого тънкости.

От друга страна, фотограф с опит и знания по осветление и композиция сигурно ще се справи задоволително и от първия път.

Какви са тези глупости с 20 годишният опит като фотограф, като не можеш един по-конкретен въпрос да зададе? Не може ли да напише какво точно не му е ясно? За заяждане хора ще се намерят, ама сериозно ли си мисли че профита които с това се занимават ще седнат да пишат 1 час цяла статия по темата, че да се научи 'опитния фотограф'.
Автор: volokin   
Дата:   22-06-08 20:04

Професията се защитава с можене, друг начин няма.

Сори джъмбо, ама нали не си мислиш, че професията ти се състои от две три тайни? Щото ако е така, жалко... [ezik]
Автор: GenaDP   
Дата:   22-06-08 20:05

Оооо, слоне, ма ти манджата браниш, а? Затуй начи си бил такъв лют... [smilie18]
Автор: fotografinq   
Дата:   22-06-08 20:05

Джъмбо е сам войн ....вече тук през оная работа ни е кои как иска да се научи да снима.Тука профита няма, кой както да иска да снима. Когато влезе профи да изкаже мнение се накзжа поне седмица му се запушва устата...абе снимайте ...пробвайте...така всички са започнали, но на съвети от профита не разчитайте ..не ни пука за вас начинаещете... за какво ни е конкуренция? Нещо на сръбски ми влиза в главата ама е нецензурно...
Автор: kihi   
Дата:   22-06-08 20:07

"И как мислите го посрещат?
Напавиха го на пиян морков.
Съветите не били безплатни ...
... ама що не си наемете фотограф, който знае как ...
То форума не беше ли за да си помагате колегиално и с акъл и кой с каквото може /себе си изключвам - любител съм/.И защо е всичко това?"

То, аз заради това спрях да коментирам тук каквото и да е било...
Меркантилността и простащината е взела такива размери, че по-добре е човек да се дистанцира...
Откровени духовни простаци, само заради натрупан рейтинг и взаимни комуникации на административно интернет ниво, се изживяват като ГУРУ и перкат простотия и цинизъм едно след друго. А останалите трябва умно и достолепно да кимат и да им се възхищават на олигофренията...
Но понеже наистина е едно от малкото места, където човек може и на български да се информира за фотографското изкуство, все още посещавам и чета информация и от тук....
Наистина искрено искам нещата малко да се пооправят... но все пак - това основно си зависи от собствениците на сайта...
Ами - ХА - ДАНО!!!

Публикацията е редактирана (22-06-08 20:09)
Дата:   22-06-08 20:08

Професията се защитава с можене, друг начин няма.

ти на кой свят живееш бе волокин?!?!?!? тука е валидна единствено цената..... куцо и сакато си измисля някакви цени от по лев на кадър и пита после във форума как да го заснеме ама без да вложи нито лев.... а клиента.... той гледа само цената [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

аре баста че ми писна от малоумни свински изказвания
Автор: fotografinq   
Дата:   22-06-08 20:08

Генааа еди бегай по мацки бре ко дирщ пак у форумите тука няма моми за женене...ади изчезвай, че ще си одтанещ ерген
Дата:   22-06-08 20:09

така така, щом любителите ги чувстваш за конкуренция [smilie18] [smilie24]
Дата:   22-06-08 20:11

ми в същият свят живея в който и ти.

Тоя дето ще си направи нещата безплатно, за толкова и ще ги направи. Ти него за клиент ли го смяташ.

Все едно като минаваш покрай БИЛА и там да стои един бабаит и насила да те вкарва в магазина.

Има и друга алтернатива, да се забрани производството на дигиталните апарати, да се правят емулсии само от сорта на кодахром и т.н. [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Дата:   22-06-08 20:14

мекерета..... дори сами не се защитаваме

само ако са ни краднали снимката тогава дигаме вой до бога и правим сметки колко да одерем.... и се радваме на хиляди подгласници....

драйфа ми се направо [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Дата:   22-06-08 20:14

така така българина свикнал повечето неща да си прави сам без да вика съответния професионалист, ама ако опре някой да го конкурира в неговия занаят вече голям проблем станало

вие за всичко ли викате професионалист?

по осветлението, вик-то, правни услуги, данъчни консултации, автомобил и т.н.

професията се защитава с можене [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Дата:   22-06-08 20:15

Ей джъмбо, да не се засегнеше сега, ти си добър, казвал съм ти го и друг път. Няма да се сравняваш с любители!!
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена