Автор: hotsnail
Дата: 19-06-08 23:14
Значи не се чуди на форума много - всеки ти казва за марката, която има какво е видял и ако има наблюдения при конкуренцията.
Та аз да кажа за Сони.
ЛайвВю има в А300 и А350 те са малко по скъпи от А200 - към 1100 лева е А300 с обектив.
А300 е почти идентичен с А200, но има ЛайвВю и по-малък оптичен визьор. А350 освен ЛайвВю има и 14 мега пикселов сензор, но е по бавен.
Новите Сонита А200/А300 и А350 са доста подобрени по мое мнение спрямо предходния модел - А100. Аз много се кефя на А300 работи чудесно и лесно се снима.
На Сони ЛайвВю-то е страхотно направо революционно няма нищо общо с конкуренцията години напред е. Много бързо е при добра светлина. Може да врътнеш екрана нагоре или надолу и да снимаш от странни ракурси - дето другите ДСЛР-и от този клас не могат. Можеш доста да научиш за фоотграфията от ЛайвВю-то - баланс на бялото, хистограми.... ЛавВюто е използваемо дори за подвижни обекти - коли, кучета и т.н. (за птици е малко трудно може би). Единствения проблем е при много силно слънце - не се вижда образа, ама мисля че това със всички електронни екрани е така.
Иначе А300 - 10Мега пиксела, много добра скорост на фокуса, изключитлено удобно тяло. Много хубаво меню. Абе готин е апарата.
Ако си добре с английския има на DPreview ревю на А350 - А300 е същото ама е по-бърз (3 кадъра в секунда, по малки забавяния и т.н.) и по-добре се справя с шума т.е. няма проблемите дето са описани за А350, но има почти всички предимства.
Има и едно ревю на А300 - http://www.alphamountworld.com/reviews/sony-a300-review
Сони А350 според мен е за два типа хора - гъзари дето 14 Мегапиксела ги привличат заради цифрата; другите са фотографи дето знаят за какво им трябват 14 мега пиксела и искат да снимат само това с А350 - студио и пеизажи.
А300 е доста по универсален апарат но пък с 10 мегапиксела.
Спрямо другите два парата дето си писал ами Д40 е с по-малко мегапиксели, не е болка за умиране дори понякога е по добре да са 6 щото има по малко шум.
Е-410 нямам наблюдения и мнение ама излезе е-420, дето е по-хубав или поне по нов и май има стабилизация.
Относно обектви - какво да ти кажа по общ брой продадени автофокусни обективи Сони съвместимите са номер 3 - около 2 пъти по-малко от Канон или Никон, но около 2 пъти пред Олимпус и Пентакс.
Това значи че какво искаш го има ама ще трябва да го потърсиш. Понякога трябва да го поръчаш по интернет от чужбина.
Ако решиш да е А300 може би ще искаш да си вземеш увеличител за визьора Пентакс О-МЕ53. Много удобно стой, увеличава картинката от визьора и освен това леко те избутва назад за да не се допираш много до дисплея.
А200 е според мен най-добрия избор от най-евтините ДСЛР апарати заради цената, удобството и качеството на снимките.
Според мен иди ги виж в магазина и си харесай, ако имаш конкретни въпроси ще е по-лесно.
Ето този сайт е полезен ако ти се чете за Сони ДСЛР-и
http://www.dyxum.com
А да не се объркаш нещо всичките сонита със всички обктиви имат една от най-добрите стабилизации!
Публикацията е редактирана (19-06-08 23:23)
|
|