Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблем с монитор с S-IPS матрица
Автор: mixmike   
Дата:   12-06-08 19:24

Здр, купих си на старо едно HP с S-IPS матрица, обаче имам проблем. (има опция за връщане така че не е толкова грижа, но просто монитора е добър и искам да оправя проблема и да го задържа)

Проблема е този от снимката! (кликнете за по голяма

http://photo-zona.net/images/user31712/album13181/large/1213287306_bfxg1662_HP.jpg

Ще го опиша и с думи...по краищата на монитора има едно розово сияние. То започва около 3-4 милиметра от ръба на матрицата и е дебело около 2 см. Опасва целия монитор и е супер симетрично. Изглежда все едно фабрично е така и тва е дефект/ефект прибавен от производителя.[smilie11] Което разбира се не е така. Просто имам чуството, че не е дефект и мога да го махна като натисна определено копче. Интересното е, че когато местя образа наляво/надясно или нагоре/надолу - сиянието си остава на мястото, т.е. не е на матрицата. също и като дам print screen - не излиза на картинката[smilie11]
ресетнах монитора, смених кабели (пробвах с D-SUB, DVI никак не се оправя.) Калибрирах монитора - даде страхотни цветове (видях 5-те asahi-та и черни и бели. Всичко екстра, но сиянието си остана!
Някой имал ли е подобен проблем или да го е срещал. Точния модел е HP L2335.
Моля за каквато и да е помощ, защото на всичко отгоре незнам как да го търся този проблем в google[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с монитор с S-IPS матрица
Дата:   12-06-08 19:27

да добавя - вижда се бледо на бял фон само - на друг не. Прилича на едновремешния проблем за прогаряне на CRT - когато даден монитор изобразява едно и също нещо дълго време и му прогарят пикселите

Автор: tochnia   
Дата:   12-06-08 19:42

Това че сиянието не се мести като местиш образа, въобще не означава че не е от матрицата.
При ТФТ-та пикселите са хардуерни (не отражения на лъч) и никога не се местят [smilie3]

Ако беше само от една или от две страни можеше да е от подсветката или отражения от нея [smilie8]

Но така може да е от механични въздействия върху матрицата, нагряване или нещо от сорта [smilie8]

Re:
Автор: dau   
Дата:   12-06-08 19:44

бах мама му... брутално звучи за S-IPS... [smilie10]

Автор: tochnia   
Дата:   12-06-08 19:50

А ето какво са написали в един тест за монитора: Our biggest compliment to the L2335 was the screen uniformity. Often, larger LCD displays (20" and higher) start to have more trouble keeping the backlighting consistent. This was not a problem for the L2335 even when the screen was completely black. [smilie8]

Дата:   12-06-08 20:00

човека който ми го даде ми каза нещо, което много ме озадачи. Предишен клиент е заявил че адски се радва, че монитора (друг модел но пак с S-IPS - модел на EIZO 17") има такава рамка, защото помагала за калибрацията[smilie11] Звучи супер нелепо, но съвсем друг монитор...със същата перфектна рамка...много чудно. Като се сетя как се чудих дали не са ме преебали когато си купих първия тринитрон и видях двете ленти. Далеч съм от мисълта че тая рамка е направена да стои там през цялото време, но все ми се струва че може да се махне. Незнам кой да попитам. Едва ли е подсветката. Ако нещо се е прее*ала, сигурно рамката щеше да е неравномерна[smilie11], а тя е перфектно еднаква по цялата си големина. Точно перфектно заоблена по ъглите и точно по еднакъв начин избледнява към центъра[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Публикацията е редактирана (12-06-08 20:06)

Автор: ss_sgp   
Дата:   12-06-08 20:27

аз съм с HP2065 - IPS матрица, но 20", при мен няма подобни проблеми...

Автор: itilien   
Дата:   12-06-08 20:31

"човека който ми го даде ми каза нещо, което много ме озадачи. Предишен клиент е заявил че адски се радва, че монитора (друг модел но пак с S-IPS - модел на EIZO 17") има такава рамка, защото помагала за калибрацията[smilie11]"

Човека май те е метнал по върбите. Като се калибрира монитор, калибратора се поставя в центъра на екрана и краищата въобще не го греят.

Дата:   12-06-08 20:34

точно затова казах че звучи супер странно. Човека е приятел, и не би тръгнал да ме лъже. Освен това винаги мога да върна монитора дори с предлог че не ми отива на поставката за моливи на бюрото. Не виждам смисъл човека да ме хвърля където и да е!
Също казах че току що съм го калибрирал, а и не ми е за първи път, че да ми обясняваш къде се слага колориметъра.
Благодаря за мненията на хората, които реално имат какво да кажат

Автор: borisyankov   
Дата:   12-06-08 20:36

И аз не намирам логика тези краища да помагат по какъвто и да е начин на калибрирането.

На мен ми се струва че е дефект, а продавача те е излъгал нещо [smilie23]

Автор: kote   
Дата:   12-06-08 20:39

абе да нямаш фолио лепнат на монитора?

Дата:   12-06-08 20:40

абе човека няма смисъл и каквато и да е изгода да ме лъже, едва ли го е направил "за спорта". ако не намеря решение, ще го върна в понеделник - вторник.
Ок дефект - защо още 2 монитора(още една бройка от същия и въпросното ейзо) имат толкова абсолютно симетричен и еднакъв дефект?[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Коте, и аз тва се чудих, но монитора е втора ръка и едва ли има нещо такова. Все пак проверих[smilie5] - няма

Публикацията е редактирана (12-06-08 20:41)

Автор: borisyankov   
Дата:   12-06-08 20:42

Може да е дефектна серия?

Питай го как да си изключиш това 'помагало за калибриране' тогава.

Дата:   12-06-08 20:50

монитора има и доста видео входове и в менюто има раздел за цветовете на видеото, който обаче е неактивен. Дали е възможно тва да е нещо свързано с видеото?!?

Автор: ecobo   
Дата:   12-06-08 21:02

Връщай го. НР не са правили нищо читаво след LaserJet4, който между другото беше с механика на Канон [smilie3]

Дата:   12-06-08 21:43

абе ще събирам мнения до вторник и тогава ще го върна, такава е уговорката. а матрицата е на Philips, и не ми се вярва това дори да е фабричен дефект - все пак монитора е втора употреба и едва ли е ползван така 2-3 години

Автор: e-mil   
Дата:   12-06-08 22:17

Аз реално нямам представа от проблема, обаче намерих подобни в Интернет:
http://discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=5447193

И два произволни от 597 резултата във форума на Fixya.
http://www.fixya.com/support/t132425-neon_pink_outlines_around_bright_images

http://www.fixya.com/support/t129236-pink_hue_dark_screen

Изглежда розовото е чест проблем при LCD монитори, включително телевизори, фотоапарати и видеокамери. И в трите случая се предполага повреда.

Дата:   12-06-08 23:13

обаче миксмайк кефи, пита :)

пък после на всички отговори има контра позиция и всичко знае, то не е само в тази тема де [ezik]

Дата:   12-06-08 23:21

ми дау, то тва се получава така защото никой не чете какво е написано! А и аз прибягвам до питане във форума чак като съм изчерпил всички възможни обяснения на проблема.
Освен това както виждаш - всички отговори до момента са - "това може би е еди кво си, ама незнам точно"[smilie5] [ezik]
Няма грижа де, може да се появи някой, който е срещал подобен проблем.

e-mil благодаря за линковете, мисля че там говорят за нещо съвсем различно

Дата:   12-06-08 23:23

чичко гугъл пита ли усърдно?

според мен най-доброто е да е си вземеш читав монитор [ezik]

Дата:   12-06-08 23:28

а стига си за заяждал ве, читав 22-24" е около 1500лв. Баси, на мен колата ми струва толкова[ezik] Яд ме е че съм изпуснал едни 20" дел-чета за около 300лв[smilie11]

Автор: e-mil   
Дата:   12-06-08 23:39

Хм-м, не мисля, че говорят за съвсем различно.

При теб:
"по краищата на монитора има едно розово сияние... вижда се бледо на бял фон само - на друг не."
При тях:
"pink tint all around the border. This is very visible when any shade of gray or white is near the edge"

"neon lighting outlining things that were the brightest on the screen and sometimes neon pink over some images in full."

"a pink or fuscia hue while the TV is dispalying anything on a dark screen. The hue is oval, centered on the screen and takes approximately 1/2 of the display."

Re:
Дата:   12-06-08 23:44

че 1500лв много ли са за това което ще получиш...

перфектни некове примерно...

Автор: imitev   
Дата:   13-06-08 00:41

Кой каза че матрицата му е С-ИПС ???

Понеже вече никой производител не пише каква е матрицата...

Автор: Reshovski   
Дата:   13-06-08 01:16

Ми те се познават и без да пише, стига да знаеш как!!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »