Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
В края на февруари кандидатствах за покупка на обектив от Фотосинтезис на изплащане чрез TBI bank. Одобриха ме, платих първоначална вонска на фотосинтезис(100тина лева) и след 15-20 дена платих и първата вноска 93,30 към TBI Bank. Получих обектива с наложения платеж от Фотосинтезис и дотук всичко е ОК. Вчера ми звъни служителка от Фотосинтезис и ми казва,че по причина някаква грешка(не каза на кого и коя инстанция) договора ми за лизинг бил анулиран и се налагало да преподпиша. Изпращат ми документите в които никъде не се упоменава ,че съм внесъл първата лизингова вноска 93,30 а пише ,че дължа 12 вноски Х 93,30. И договора е с нова дата 08.04.2025г. Днес ми звъни отново служителката и аз заявих ,че докато не се упомене ,че съм платил първа вноска няма да подпиша договора. Който е виновен да си поема отговорността. Аз след една година ще трябва да се занимавам или с куп формалности или ще платя още една вноска. След като казах това тонът на служителката стана крайно нелюбезен и дори ме заплаши ,че аз ако не подпиша нов договор ще трябва да върна обектива. Аз отговорих, че съм изряден платец и нямат основание. Тогава тя ме заплаши ,че щели да ме вкарат в "ЧЕРНИЯ СПИСЪК" и нито един фотомагазин нямал да ми продава техника !!! Не стига ,че са виновни и вместо да се извинят и гледат по най безболезен начин за клиента да оправят нещата , те тръгват със заканите напред. Не съм очаквал от този реномиран магазин, служител да се държи така нагло !!!
Вече имаше теми за тях когато за пръв път открих форума преди 10-15 години. Щом още са в бизнеса и на са затворили, очевидно има достатъчен брой хора, доволни от такова 'обслужване'. И/или конкуренцията е същия дол дренки.
То почти няма конкуренция, там е работата :) Явяват се нещо като монополист. Аз поне не знам да има друг такъв магазин (Павилиона не го броим, вече...).
Чисто формално (не знам кой е собственик и т.н.) аз се сещам за още два магазина - Dynaphos и Photosviat.
Пазарувал съм и от двата онлайн, а от Dynaphos и директно от магазина, и то скъпа техника. От Фотосвят поръчах онлайн, а техниката я получих и платих в един от техните магазини (веригата ателиета Кодак) Не съм имал проблеми. Но и не съм кандидатствал за кредит. Поне за Dynaphos видях на сайта им, че предлагат и на кредит през УниКредит Булбанк.
Тази служителка има ли си име, че да я вкараме в нашия черен списък?
Договорът ти е с TBI. Плащай си вноските и си ползвай обектива със здраве. Който е сгрешил да намери начин да си оправи грешката без да те въвлича в непроятни емоции.
Договорът му за стоков кредит следва да е с банката, предвид което не е ясно защо му звънят от магазина, който би трябвало да си е получил цялата сума за обектива.
Встрани от конкретния казус, аз имам положителни впечатления от тях, като обаче никога не съм купувал нищо на лизинг.
asahi, не се съобразих да го запомня !!!
И от TBI после ми звъниха. Много културно и възпитано се държа служителят, който отговарял за работата с Фотосинтезиса но и той не каза: Г-не, извинявайте за грешката, предлагам да Ви върнем първата вноска към нас и Ви изпратим нов договор с днешна дата и ще дължите 12 вноски а тръгна да ми обяснява,че в който клон ако съм влязъл на банката и щели да ми покажат ,че има преведени 93,30. Нашия град е малък и няма клон на TBI - ами сега !!! Затова ще си плащам редовно и ще си със Samyang - a 85/1,4
Рядко ходя у фотосинтезис, последните два пъти ходих за по една карта памет. Направи ми вчепатление и двата пъти неадекватността на субекта на касата - трябваше и двата пъти да идва някой да обяснява къде да намери съответната карта, как да бъде платена и пр. А веднъж търсих преход никон-фуджи. Беше ми предложен такъв за малко под 300 лв и агента упорито ме убешдаваше, че има и автофокус и пр., макар че беше прост метален пръстен без пинове, без нищо. Вероятно и там заплащането е "конкурентно" и има текучество.
asachi, след като си прегледах пощата и видях ,че договора за преподписаване е изпратен от : Svetla Stoyanova
e-shop | PhotoSynthesis LTD
m: +359889905530
e: operator@photosynthesis.bg
Vasil Levski blv. 57, Sofia, Bulgaria
www.photosynthesis.bg
Предполагам това е въпросната служителка за която стана по горе на въпрос !
Преди около 4–5 години реших да си купя видеокамера. Цената и беше около 4200 лв. Видях, че във „Фотосинтезис“ има точно една налична бройка.
Тъй като живея във Велико Търново, се обадих по телефона за да потвърдя наличността и, най-важното – да помоля да ми я запазят. Любезен служител пое ангажимента и уверено обеща, че докато дойда камерата ще ме чака.
Изминах над 250 километра за около два часа и половина. Спрях директно пред магазина, слязох и влязох с ентусиазъм. Пред мен на касата стоеше нисичка жена, която правеше някаква фирмена поръчка. Обслужваше я друга жена – служителка от екипа. Сред вещите, които тя прибираше в торбите, веднага разпознах точно моята камера.
Помислих си: „Сигурно имат още една.“ Но нямах късмет. Попитах спокойно дали наистина тази камера е единствената и дали служителката е наясно, че пътувам от Велико Търново за нея и че колегата и ми я е обещал. Дори намерих и самия служител – той потвърди разговора ни.
Отговорът, който получих няма да забравя:
„Госпожата прави по-голяма поръчка от Вас, затова ще дадем камерата на нея.“
Просто се обърнах и излязох.
Не съм търсил конфликт. Но усещането – онзи горчив вкус в гърлото, когато думата ти не струва колкото парите на другия – още е с мен.
На следващия ден намерих същата камера в друг магазин – дори на по-добра цена. Малко по-късно получих обаждане от служителка на „Фотосинтезис“ (може би същата, а може би друга), която се извини и предложи да ми поръчат камерата и да ми я изпратят.
Разбира се, отказах.
Ако наистина цената е единственият критерий, по който този магазин измерва клиента, то им липсва всякаква далновидност.
Фирмата, която направи тогава „по-голямата поръчка“, отдавна е фалирала.
Аз, от онзи ден - до днес, съм закупил: 4 солидни фотоапарата, 9-10 обектива висок клас, раници, стативи, светкавици и един куфар с аксесоари от магазини като Динафос, Фотопавильон, Сони, Фото5 и Фото свят. И сега, години по-късно, нося камерите и използвам нещата, които избирам със сърце, не само с портфейл.
Хубаво е на продавачите на техника да им бъде обяснено нещо много важно: Някой от нас не купуват инструменти за снимане или за светене, няма по-голямо щастие да добавим още едно око към очите които имаме.
А кадрите...
Те са светлина между две крачки.
Но явно има магазини за които само сянката от парите е видима.
Окото, сърцето, историята – остават незабележими.
Дано приключи добре и твоят проблем da.fo . Не се сърди на никого и не наказвай себе си заради нечие друго падение!
Фото синтезис са пълни смешници още от създаването си. Ама тук има 5-6 "гурута", който от самото начало се скъсват да ги славословят и да плюят по всеки, който сподели негативен личен опит. Не знам дали е по приятелска линия или са на процент, ама гледам и в тази тема са се изходили подобни. Умните хора отдавна разбраха, че живеят в Европа и европейският пазар им е на един клик разстояние. Хем е по-добро обслужването и съпорта, хем са по-добри цените. Синтезиса още съществува само заради лапнишараните в БГ.
"Не е луд който е изял баницата, а който му я е дал."
(Баба ми)
Писах по-горе, че щом тоя бизнес толкова години още не е банкрутитал (и даже доминира), значи достатъчно много хора са доволни от това отношение на търговеца и това обслужване от фигурантите. Така е честно!
Също като Демокрацията: печели оня, за когото гласуват 'достатъно много' хора. Недоволното малцинство има избор да се оплаче на Червения Кръст, или на Арменския Поп.
= = = = =
Напомням тия неприятни истини, въпреки че дълги години съм си вадил хляба с клиенто-центричност, съветвайки компании как да градят добри отношения, удовлетворение и лоялност. Всичко, в което вярвам, е точно обратното на каквото пишете за тоя Синтезис.
Животът, обаче, очевидно ни учи на друго
Писах по-горе, че щом тоя бизнес толкова години още не е банкрутитал (и даже доминира), значи достатъчно много хора са доволни от това отношение на търговеца и това обслужване от фигурантите. Така е честно!
Също като Демокрацията: печели оня, за когото гласуват 'достатъно много' хора. Недоволното малцинство има избор да се оплаче на Червения Кръст, или на Арменския Поп.
В случая, явно, недоволните са малцинство, та затова. Пък едва ли някой е доволен при такива случки.
Миналата година търсих кой да ми изпринти снимките за изложба. На въпросната 'фирма' звънях повече от 10 пъти на всички телефони, в продължение на седмица, които намерих в сайта им. Никой не от посочените не отговори...
nyamago,
благодаря ти за споделеното – особено щом идва от човек с дългогодишен опит в клиенто-центричността.
Знам, че си прав в едно:
Масата рядко определя качеството чрез етика – определя го чрез навик.
А бизнес, който оцелява с безразличие, не е непременно слаб – просто не е за мен.
Но аз не написах историята си, за да накажа Фотосинтезис. Най-малко защото там работиха и работят до днес приятели които много ценя...
Написах я, защото някои кадри не се трият, дори когато преминем на следващата сцена.
И да – може би в една пазарна реалност „баницата“ ще яде този, който има по-голяма поръчка.
Но в моето виждане, лоялността, доверието и думата, която си дал, тежат повече от стойността на една фактура.
Окото, сърцето и историята нямат баркод.
А аз все още вярвам, че има смисъл да ги отстояваме – дори когато сме малцинство.
аз от тях съм получавал само добро отношение и приятелство... но явно всичко е относително
не прехвърляйте и отношение на отделни служители към целия магазин/екип
истината е, че те са изключително коректни като търговци и магазин, но това което ги направи популярни и превърна в "голям играч" (за БГ стандарта) на пазара, са годините усилия влагани във фотографски събития, изложби, няколкото галерии, които развиваха през годините, сега остана само голямата, представяния, пленери и т.н.
това създава общност и събира хората, не просто размяната на пари срещу техника... а пък за собственика мога само да кажа, че е уникален човек
и не, за съжаление не съм на % че гледам продават доста....
както и да се е държала служителката, ние не сме свидетели, струва ми се казуса ти е с банката - просто отиди да решиш казуса, надали някой прави специално конспирация, за да ти вземе едни 93 лв повече... и винаги можеш да не платиш последната вноска, ако това те притеснява, пазиш си преводите и никой не може да те пипне
hose
"струва ми се казуса ти е с банката - просто отиди да решиш казуса "
Щом казуса ми е с банката - защо ми звънят от Фотосинтезис ???
Нашия град е малък и няма клон на TBI bank - сега да навъртя едни 130 км до Варна за да оправям тяхна грешка ли ??? Или най добре до София да дойда ,че тук е и Фотоснитезиса със съответната служителка и клона на TBI bank, които отговарят за лизинг към фотосинтезис