Автор: kiss9402
Дата: 08-08-24 13:59
Абсолютно ДА! Аз лично точно заради ЧБ печат избрах 8180, пред 18050, въпреки драстичната разлика в консумативите. Изпринтирах си снимка на моя 4-цветен принтер ЧБ, която след 5-тия опит г/д заприлича на нещо, но все пак беше леко към сепя, отколкото към ЧБ.
Със същия оригинален файл се замъкнах към ФакторБГ, заедно с моята вече изпринтирана снимка и празни листа хартия от същата на която бе вече изкара снимката вкъщи.
Направихме тестове и на двата принтера, споменати в заглавието (формати А3+), L8180, определено успя да възпроизведе най-чистият вид ЧБ принт от 3-те принтера. Наистина първоначално като погледнах разпечатката и бях - ЕХАаааа
Иии, за цветно, категорично не отстъпва на 18050! Вероятно при някой лабораторни тестове, би се намерила разлика или при строго индивидуален случай, но по-скоро не мисля че с просто, макар и набито око, някой би видял разлика в принтовете м/у двата принтера с еднаква хартия и ICC профил за нея.
Липсата на другите 2 светли цветове мен, лично ме притесни, тъй като все пак колкото повече толкова повече, но се оказва, че дръпнатите от Епсън не ядат доматите с колците и явно са намерили начн да възпроизведат средните тоналности, чрез добавеният сив цвят и така компенсират липсата на 2-та светли.
Абе за полу-професионални нужди, до гаражно фото в село горно-понанадолнище си е идеална техника. Все пак на тази цена не мисля, че може да се намери какъвто и да било аналог.
Публикацията е редактирана (08-08-24 14:05)
|
|