Автор: baron_barbaron
Дата: 19-01-24 14:25
quazimodo :) Аз принципно не принтирам, но наскоро една мацка която е учителка ме помоли да й подкарам принтера, който е дарение на училище. Та просто си пуснах лаптопа (Ubuntu) вързах принтера и висичко си работеше, после го вързах към нейния комп който е под прозорец и се оказа, че не не работи. Почна се едно ровене в нета за драйвери, ама нъцки... Всичко на което попадах са ония сайтове с вирусите на които всички сме попадали. Та така този принтер работи под линукс, без дори да съм писал ред команди, а под windows не ще, стар бил според HP ;)
Моя домашен принтер е някакъв много бюджете лазерен Брадър, който е в WI-FI мрежата и работи под всичко. Когато ми се е налагало да правя истински принтове, просто подготвям файлове и ги пращам за принт, после те си ми пращат готовите неща на хартия. Няма смисъл да държа сериозен принтер, който да съхне, заради 10 принта през 3 месеца...
Иначе аз не съм от тия дето са в крайностите, единте са супер, другите не стават. Просто Линукс далеч не е толкова недъгава система, колкото много хора мислят. Според мен силата на Линукс е в това, че по него работят страшно много програмисти по света и с малко повече ровене има от пиле мляко. Под windows почти няма freeware приложения и ако има те все имат някакъв недъг или ограничение. Аз лично си ползвам и двете системи, като напоследък, Линукс ми е по на сърце... Просто Малките меки се свижат в посока, която на мен не ми харесва. Наясно съм, че понякога хубавите неща струват пари ! Но пък съм наясно, че това е само понякога
А в днешно време пък е толкова готино, с тия виртуални машини, човек може да ползва благините и на двата свята едновременно :)
|
|