Автор: Бяла_гарга
Дата: 16-10-22 08:22
Здравейте,
Тази сутрин видях темата. Отдавна искам да си купя телефон, който да снима добре, но съм свикнала да обработвам снимките. Иска ми се да имам възможност да проверя какво може да излезе от суров файл, да мога да съпоставя с направеното от телефона, въобще хубаво е да има повече фотографски възможности. Голямото предимство на телефоните е, че са леки и ги носим постоянно. Затова в даден момент ще си купя телефон за снимки, пък дори и на старо.
Моля, споделете какви обработващи програми има и може ли да се ползват и на компютър, тоест има ли телефони, които правят негативни файлове, които после могат да се свалят на компютър, за да се видят детайлно и да се обработват нататък? Например, ако искам да направя нещо абстрактно от няколко снимки. Иначе ползвам айфон 6+, който май е последния модел без възможност за обработка на снимки. Много съм доволна от машинката като телефон, защото е купена на старо и сигурно вече 7-8 години не е мръднала. Понеже не съм фен на честата смяна на каквато и да е техника, бих си купила пак айфон или друга марка, за която се знае, че кара по-дълго, но и да снима добре. Та с какво снимате и с какво обработвате?
|
|