Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re:
Автор: tnt   
Дата:   19-11-09 08:23

много откачени неща има! Като изказ ми напомня малко на нашия кристал.... Ама не ме питайте какво имам предвид под "изказ"... имам такова усещане само, щото не само съм лаик, ами съм и консуматор предимно и то сенситивен [smilie8]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: geokar   
Дата:   19-11-09 10:05

Мдааа, тоз напомня на оня, оня напомня на другия... Интересно Атже и Бресон съвсем нормално си снимаха и не владееха фотошопа, пък снимките им трудно могат да се сбъркат...

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: mondragon   
Дата:   19-11-09 13:02

Суон, разгледай хубаво снимките и на Дейв Хил и на Джим Фискус и после тези на Линдън Уейд и ще видиш, че в обработката има доста общи неща, само както казах за мен Линдън е по-слаб в обработката. А относно разплаканите деца...разгледай подробно Джил Грийнберг и ще разбереш ;-)
Иначе има интересни неща чичо Линдън.
Геокар, айде стига с тоя Бресон, да добър е, но фотографията не свършва с него.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lito   
Дата:   19-11-09 13:37

mondragon ще подкрепиш ли мнението ми че сходството идва не само от обработката ами и от начина по който си осветяват сцените и обектите?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: geokar   
Дата:   19-11-09 13:40

mondragon, нито започва, нито свършва, за щастие.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: mondragon   
Дата:   19-11-09 14:11

Лито, не само подкрепям, аз от личен опит се убедих преди време, че 80% от тези кадри са идея, начин на заснемане, осветление и само 20% са постпроцесинг. Обработката е само, за да придобие идеята цялостен вид (сглобяване на отделните кадри и променяне визията на самите снимки). Това е истината. А има и друго нещо, което открих след дълго "изследване" на снимките на Джим Фискус и то е, че този ефект стои най-добре, когато са снимани афроамериканци (да не казвам негри) какъвто е случаят с рапърите.
Потърсете в Ютюб Джим Фискус и ще намерите няколко клипчета на бекстейдж на негови сесии, в които се вижда как работи, а накрая показват и крайния резултат.Публикацията е редактирана (19-11-09 14:32)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: mondragon   
Дата:   19-11-09 17:29

Геокар, нито започва, нито свършва, ама се го бутат навсякъде ...[beer]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: geokar   
Дата:   19-11-09 18:07

mondragon, ами сигурно има защо. Сега - фотографията още с появяването си се напъна да направи художниците безработни, художници с чувство за хумор на свой ред се опитват да я имитирват - от Дега до хиперреалистите. После се сети, че има нещо присъщо само на нея и точно това я прави конкурентноспособна сред изкуствата... А колкото до ктила - имаше време, в което и аз се увличах по такива разработки, просто сега не е така, ама да спорим е излишно, никой не отрича правото на съществуване на различните стилове. Пък колкото до "провокацията" на сюжетите... Преди време един колега от Шумен публикува тук фотография на загинал ром - автентична, явно правена по настояване на близките на жертвата - щяха да го изядат с парцалите братята съфорумци. Та всичко е относително.Публикацията е редактирана (19-11-09 18:08)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: jino   
Дата:   19-11-09 21:09

има хубави неща ,но не ме изкефи на мах

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »