Автор: wess_music
Дата: 14-11-09 01:27
" minimalistic
Дата: 13-11-09 22:07
абе хора, не мога ви разбера. наистина.
повечето тука сте про-та, т.е. вадите си парите със снимане. не виждам при тва положение, как може аджеба да ви притеснява, че некви аматьорски сток снимки се (про)давали за без пари,..."
Това е отговора ти, Г-н Чуков.
Аз в моята гюлдия дивях по същия начин като теб срещу лаиците, дорде проумея казаното от "минималистик" по-горе.
Слава Богу, че има криза в главите на страхливите мищоци и евреите, че да може хора, дето имат образование и умения, смелост, търпение и вяра да се развиват напред.
Не се ядосвай напразно, ако си про- то ще си за дълго според делата и убежденията си.
Няма инструмент, който да замени опита и таланта - каквито и смешни фотоапарати да излизат на пазара, каквито и хвалипръзковци да се фукляват с тях и да се мерят с първенците само защото раползагат със същата техника, то нещата ще си останат на нивото на обобщението на Еразъм Ротердамски "маймуната в царска багреница да я облечеш, от това ще стане дважди по-маймуна".
Проблемът е и друг. Аз не продавам снимки, а музика.
Преди години рекламните агениции купуваха авторкса музика, а сега бъркат с пръчката в лайната (в интернет) за да намерят от "май спейс" някоя безплатна свирня.
Лошо няма. Бог е добър и нещата се пренасочват по неговите знаци, стига да ги разчетеш.
От реклама в момента трудно се преживява по начина от преди години.
Защо ли?
Помисли - от реклама човечеството почти няма необходимост. От дума на дум - това се нарича истина, доверие в човешкото, а не в непотребносто. Безценните неща са безплатни - усърдието ти, способностите ти, ума, обичта, занаята, таланта.
За лаиците има възможности да преживея. Тези стокове си мисля, че основно от тя се пълнят.
Но запомни, нещата са в баланс. Бог управлява посредством мислите ни. Сега...
Е, всеки свестен юрист ще те подсети че винаги има насрещна страна. Не бива да го пренебрегваме - ти, аз, останалите мислещи. Бездуховниците. те са.
Не ги съди и не го мисли, не искай нищо от тях - НЕ МОГАТ (другото име на страха) - за тях е иронизираното определение на Ботев "помилуй Боже, грешен съм азе, думай, моли се и твърдо вярвай - Бог не наказва когото мрази".
Знам го от опит, от смислените неща - да!
Кои са те - ерудиран човек като теб ще ги открие сам, убеден съм.
Махни с ръка на емоциите. Пак ще я има професията - за онези, които са я обичали и са й верни. Говоря както за музиката, така и за фотографията и всички останали изпаднали в затруднение.
Аз съм нахавен любител, който дори и да може да си позволи финансово хай-енда на малкоформатните дигиталки (ФФ), си снимам на лента и се кефя от сърце на "възможността", защото в професията си не мога да си го позволя да правя нещата по този толкова честен и красив начин, защото ще ме изядат другите вълците, а аз съм от свирепите единаци, в това, което правя и не бих го допуснал да изпадна в наивност и отказ от мисловност заради идеал, който минава през определено стъпало от развитието си и това е част от борбата.
Така е и във форографията. Всичко ще си дойде на мястото. Прави уникални неща - ако щес снимай само на лента - лайците го не могат и няма да ти е тесен стола! Аз така го реших за себе си в моя бранш, но с други средства. Сега е времето да се хване човек в ръце и да остави смислена градивност.
Остави ги тия рекламни агенции и цвъркаши алчни евреи, самопогубваши се от страховете, в които сами се залутаха и за да не се усъзнае безумието им си намериха оправдание в това да се пренесе страха им като зараза на цялото човечество.
Отговорът е в думите на "минималистик".
Ако не си на "зплата" предполгам ще проумееш думите ми като референт по темата ти.
Публикацията е редактирана (14-11-09 01:31)
|
|