Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Кепчъра ти дава прекрасна възможност да си шарпиш селективно без да се занимаваш с маски и леари ,просто го прави с мярка.Може да си свалиш от нета и Шарппро на НИК за фотошоп-метода на работа е аналогичен с Кепчъра
Правиш каквото правиш там снимката, при експорта избираш за какво ти е -- екран, гланцова хартия, матова хартия и си готов.
Ако не ти харесва, не забравяй, че Адоби са най-добрите -- другите са просто дилетанти в сравнение с тях.
Разбира се, Capture NX има безброй кусури. За мен най-големия е, че е бавничък -- щеше да е хубаво на компютър от преди 5 години да прилага обработките за секунда.
Аз снимам на 0 шарп, - 1 контраст и -1 сатурация и после точно за тия неща си правя корекциите във Фотошоп колкото преценя. През кепчъра основно си оправям WB и много много рядко шумоподтискането когато е снимано над 1600. Иначе не ползвам NR по принцип :) И естествено, че като шарпиш се вдига шума. Затова снимам на 0 и след това през ПС-а си шарпвам местата където се налага. Lightroom-a е доста user friendly ама резултата мен лично не ме кефи мн :) Иначе Кепчъра според настройката може да шарпи и доста фино, но просто нямам навика там да ползвам тази опция...