Автор: ranopile
Дата: 06-11-09 20:48
Здравейте съфорумци,
Случи ми се нещо, което бих искал да споделя и ако е възможно да разбера мнението ви по въпроса. Историята е следната.
Днес следобяд получих ЛС от съфорумец питащ ме дали имам един обектив и мога ли да му го наема за уикенда. Отговорих, че го имам и че няма проблем да го вземе стига да обещае, че ще го пази. Попита ме какъв ще е наема. Отговорих, че не смятам да му искам пари, но ако снимките му се получат може да почерпи.
Няколко часа по късно получих ЛС от друг съфорумец със следното съдържание "Много некоректно постъпи, като ме надцакваш с офертата която вече бях дал и уговорил с ______ за ______ обектива да знаеш! Няма да го забравя."
Бях ужасно изненадан. Това е човек, с когото се познавам (купувал е обективи от мен). Човек, който редовно пише във Фото-Форум и който има отлична репутация. Отговорих му, че нищо не съм знаел за уговорката, която е имал. Че просто съм решил да услужа на съфорумец. Попитах го той никога ли не е услужвал (защото ако го е правил по неговата логика е прецакал всички, които са щели да изкарат пари).
И понеже така и не получих отговор от него реших да питам вас. Наистина ли съм постъпил толкова некоректно? Всичко и винаги ли трябва да се измерва в пари, ползи и облаги?
И още нещо. Може би най-много от всичко ме обиди оценката за подбудите ми. Това, че бях решил да услужа на някого бе трансформирано в това, че съм го направил за да прецакам някого. Мисля, че всъщност това най-вече ме накара да опиша днешната случка. И ми припомни, че в момента живея в България.
|
|