Автор: d256h
Дата: 12-11-09 13:09
Серж, ако се държиш прилично ще си говоря с теб иначе нееееее.....
Сапунерката я има в магазините и сега..
Купих я за сина, когато бяхме в Испания, момчето да снима, да се кефи, дори да я загуби, няма да ни е яд. Изненадата дойде когато снимахме във Валенсия. Аз снимам с Е-500 и си търся ново Оли, затова съм изял всички модели на тази фирма и знам какво говоря..
http://www.europe-nikon.com/product/bg_BG/products/broad/1555/overview.html
Та тази сапунерка за 170лв нито веднъж не обърка баланса на бялото за разлика от Е-500. Ще кажете, че това е защото модела е стар.. така си мислех и аз , ама не е заради това. Колкото и неверочтно да звучи, проблема го има и при Е-3, което ме навежда на мисълта, че има нещо сбъркано в алгоритъма за баланса на бяло...
Никончето, чисто софтуерно, взима абсолютно правилни решения. Като недостатък за него мога да кажа, че обектива му не е много добър и по-лошото, коефициента на компресия за jpeg файла е много голям, което при снимки над А4 си личи.
Аз говоря сериозно, ако смяташ, че по отношение на контрастна снимка в средата на деня твоя Оли Пен е по-добър от Никончето Л16, залагай 100лв и отиваме да снимаме...
Е-30 не съм тествал по темата..
Е-620 го тествахме пак в Русе и мога да кажа, че това е най-читавата камера на Оли (от тези които изпробвахме). Проблема с контрастните снимки и липса на какъвто и да е детайл в тъмната част на кадъра и тук е актуален.
Понеже сензорите на Е-500, Е-3, Е-620, Пен са различни мога, да предполагам, че тази гнус идва от лоша фундаментална настройка или де да знам...
Пропуснах да кажа, че олито има много остър обектив (Пен). Но това се предполага при цената която има...
Публикацията е редактирана (12-11-09 13:19)
|
|