Автор: simbon4o
Дата: 17-05-09 16:46
Здравейте!
Имам удоволствието да съобщя че във Варна скоро откриваме нов принт и копи център и една от екстрите ще е инкджет фото печат с 11 мастила на епсън 9900 (както бях загатнал преди време по разни теми). Oтносно технологията – мисля че в интернет има достатъчно информация, както и тук във форума в темата за 500-те разпечатки подарък от factor.bg. Накратко мога да кажа, че ако файловете ви са добри и мониторите калибрирани на листа (фото хартия или друга медия) ще видите нещо много близко до това от монитора, по-близко от това което сте получавали при други технологии.
По самото пускане на файла и това какво може да се очаква. Принтера работи с профили на файловете и на медиите и това гарантира максимално добър резултат. Така че файловете ви трябва да са с профил (за предпочитане или поне да знаете какъв е бил), могат да са и профили с повече цветове от sRGB (обикновено фотошопа е с него по default) примерно AdobeRGB (принтера може да покрие повече цветове от него дори), ProPhoto RGB (най-добре). Може и 16 бита на канал да е, макар че от това на теория би имало много малък ефект и то само при определени изображения. За формата – няма проблем за форматите, разбира се такива без компресия ще са без артефакти от компресията. Иначе, ако не сте силно претенциозни и не искате да изцедите максимума печатаме отлично и не толкова прецизирани изображения. Относно трайността на крайния продукт – дават я 200 години без промяна при съхранения в албум. Относно себестойността – особено добра става с нарастването на размера на печатаното нещо.
Максималния размер е колкото се събере на 44" ролка(111,8см широка ролка на 12 до 30.5м според хартията)
Ето цените, които са ми дадени:
Печат на репродукции върху канава - 68 лв. за м2
Фотопечат върху медия Epson Photo Glossy 260 гр. - 27 лв. за м2
Фотопечат върху медия Epson Premium Photo Glossy 260 гр. - 33 лв. за м2
Фотопечат върху медия Epson Premium Semi Matt 260 гр. - 33 лв. за м2
Фотопечат върху медия Epson Premium Semi Gloss 162 гр. - 28 лв. за м2
Ето примерни цени на различните формати на Epson Photo Glossy 260 гр
9х13 - 0,35 лв.
10х15 - 0,45 лв.
13х18 - 0,70 лв.
15х21 - 0,98 лв.
20х30 - 3,00 лв.
Забележки:
1.Цените не включват рязане.
2.Цената на рязането е 0,1 лв. на брой снимка независимо от формата.
3.Цените не включват дизайнерски труд за обработка на файловете.
4.Минимална поръчка 1 лист А4 (снимки с площ поне А4 общо).
5.Срок за изпълнение на поръчката максимум 12 работни часа.
Отделно имаме чудесни Hahnemühle арт хартии и канави.
За незнаещите какво е това – немски арт хартии, създадени по подобие на хартии ползвани от художници и други с идеята да се печатат репродукции, снимки и т.н. Някои от тях правят черно бялата фотография още по-силно въздействаща. Просто и да го обясня най-добре да се види.
Накрая да дам инфото на фирмата, за тези които имат въпроси от не техническо естество.
Марин Василев
Мениджър проекти
OLE Print
гр. Варна, "Мария Луиза" № 21
http://www.oleprint.eu
manager@oleprint.eu
office@oleprint.eu
тел.: 052/616 109
факс: 052 600 378
GSM 0896 846 001
В най-скоро време ще започнем официално да работим с клиенти – ще напиша тук в темата, когато това стане.
Пускам темата с идеята да зарадвам Варненци и се надявам да нямат нищо против модератори и админи на форума, ако все пак имат, да ме извиняват и да си говорим на лични какво правим.
Поздрави от мен, Симо!
|
|