Автор: stoychev
Дата: 06-01-08 01:16
Това е заложено във всеки от нас. Аз много се старая да го отбягвам, и горе-долу успявам. Говоря за оценяването на дадена снимка не по потенциалът в нея, а по авторът. По лични наблюдения (на от тук, във Flcikr), хора, снимащи глупости с 10D например, имат повече коментари от хората с шедьоври от сапунерки. Портретът на автора, описанието също имат значение. Сега аз ако си направя сайт .com или още по-престижно и скъпо - .bg, напиша колко фотоапарати имам, какви обективи и други глупости, ако снимката ми е с някакъв гигантски обектив и SLR, много ясно, че ще получа повече коментари и евентуално "подкрепа". Давам себе си просто за пример.
Всъщност точно това отрицателно явление ме кара да крия възрастта си във Flickr - защото знам, че като разберат, че се радват на снимки на 16 годишен "фотограф", ще се засрамят и ще започнат да се забелязват едни пренебрежителни коментари на по-големи, доказващи превъзходството си. Просто не могат да приемат факта, че по-малки и с по-малък опит от тях правят по-добри снимки.
А за някои хора е доказано, че нещата около фотографа, автора на дадена снимка, не ги вълнуват въобще. А и като се замисля (днес вярно че доста учих по психология), много често ПО СНИМКИТЕ СЕ ПОЗНАВА ФОТОГРАФЪТ.
|
|