Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоизложба на Валентина Стойчева - "Ерос и Танатос"
Автор: asahi   
Дата:   31-03-09 10:16

Фотоизложба на Валентина Стойчева - "Ерос и Танатос"

http://kulturni-novini.info/img/news/7476_1.jpg

Фотоизложба на Валентина Стойчева - "Ерос и Танатос" (Разказ за страстта и смирението)

Откриване на 31 март 2009, 18.00 ч.,
Галерията на Чешкия център
София, ул. "Раковски" 100

Изложбата ще продължи до 24.04.2009 г.

◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Използвайки образите на боговете от гръцката митология, от една страна - любовта, като израз на началото и младостта, и от друга – смъртта – краят, авторката, чрез голямоформатни фотографии на детайли от цветя, защитава своята поетична визия за единството и красотата на живота и смъртта, мистерията на вечния кръговрат на битието.

◊ ДУМИ ОТ ФОТОГРАФКАТА

“Цветята винаги са ме интригували. Обичам ги! Техният кратък живот е сполучлива метафора на нашето човешко битие. За седмица-две, заедно с тях преживяваме страстната драма на разцъфтяването, ярко, пълно с копнеж и желание, цъфтеж, който носи ново начало и край. Смъртта на цветята е също така поетична и цветна като тяхната младост. Само багрите са приглушени, деликатни, нежни.

Понякога съм тъжна, защото ми се струва, че има нещо дълбоко несправедливо в начина, по който е устроен човешкия живот... Когато сме млади, пълни с енергия и желание, ни липсват разбирането и опита... По-късно, когато те дойдат с годините, губим силата и страстта на младостта...

Разглеждайте тези снимки като мой опит да разбера и приема красотата от смирението на старостта. Тя е неделима част от любовта и страстта, единство, в което се крие мистерията на битието.

Фотографиите от поредицата "Ерос и Танатос" възникнаха спонтанно през 2003 година с моето увлечение по цветовете на Амарилиса. Темата за любовта и смъртта продължава да ме интригува, като под една или друга форма остава част от моите фотографски търсения.”

Валентина Стойчева

Автор: Владислав Христов

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоизложба на Валентина Стойчева - "Ерос и Танатос"
Автор: Lalinda   
Дата:   31-03-09 11:09

О, аз я разгледах, докато фотографката я подреждаше вчера.
[smilie24]

Частта в предния салон, превърнал се в ресторант, е еротично червена, а тази във вътрешния (музикалния) - в зелени, златисти и виолетови тонове...

Приятна рамка към концерта на гръцките студенти Йоргос Кавуракис и Стефанос Псарадакис и българския им преподавател Е.-М. Ханджиев снощи...
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Фотосите са огромни (размерът има значение), цветовете - приятни...

Пивото също е отлично, кухнята - ароматна.
Опитайте.
[beer]

Хм, препоръчвам ви и "Теория на облаците" на Стефан Одеги... Спътникът ми казва, че каквото ти е в главата, това и виждаш, дали в облаците, дали в цветята (облаците в нея са еротични, също като амарилисите на Валентина...)
[smilie3]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »