Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 съвет?
Автор: ivolant   
Дата:   16-02-09 17:40

Здравейте, от началото на годината се опитвам да си намеря читав SLR, за аматйор като мене и все не успявам да си избера. Бюджета ми е 1000 лева и искам тяло с кит, стабилизиран, може и на старо, но така и не намерих подходяща оферта. Първо се запалих по Канон 1000Д, поради 5 точки аф, лайф вю и така нататък, но много хора ми казаха, че е близък до сапунерите, а пък аз си имам канон с5ис. После се спрях на 450Д канон, но пък той с обектива ми става скъп, каноните до Д 80 нямат лайф вю и мотор, олитата пък 420 с много малки матрички. Последно загледах пентакса К200Д, засега не съм му намерил ного мибуси, освен, че обективи трудно май се намират. И така, смазах се от менюта, гледане на обяви и тем подобни и не намирам "моя" апарат. Предлагаха ми някакви антики канон 10Д, а мен дори и 20 Д ми се струва бая старичък.
Знам, че звучи тъпо да искам коментар тук, но съм в безисходица, ще се радвам на вашето мнение.

Отговори на това съобщение
 Re: съвет?
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-02-09 17:46

Ако искаш Канон - аз лично не бих отхвърлил добри оферти за 20Д, а пък дори и за 10Д. Все ми говори нещо, че ще ти харесат повече от 1000Д. Но пък той има повече глезотии, разбира се.
Но пък от друга страна - особено ако и държиш на стабилизацията в рамките на тези 1000 лв. - според мен Пентакс К200 е идеалното решение. Е, във всеки случай по-добро от 1000Д според мен - като заклет фен на Канон ти го казвам.
А защо смяташ, че за Пентакса точно ще намираш трудно обективи?

Автор: ogimag   
Дата:   16-02-09 17:50

Лайф вю- е хубаво нещо, но чак пък толкова... За една година съм го ползвал два пъти. То зависи и какво ще снимаш де. Има други по-важни неща.

Дата:   16-02-09 19:44

Да, и на мен ми харесва пентакса, но това което ме притеснява е липсата на лайф вю.
Тежък е повече от колкото очаквах.
С АА батерии е , а не литиево йонна, това също не е за пренебрегване, а може би и от там идва допълнително тежест.
Някой спомена, че шума бил висок и че матрицата е малка, дано не е прав. Хубаво е много ревюто във фотофорума на този модел и от него се запалих, дано е обективно. Сигурно е правено с доста хубави обективи, които аз трудно бих си позволил.

Публикацията е редактирана (16-02-09 23:02)

Re:
Автор: simbon4o   
Дата:   16-02-09 19:47

мисля че си за олимпус [smile]

Автор: asahi   
Дата:   16-02-09 19:52

Батка, земеш го барнеш малко правописа, а? Тук за БатериЙ знайш ли къф майтап заформяме?

Не се притеснявай за Канон 1000Д. Това, че размерът му е малък, въобще не го приближава към сапунерките. С онези разбирачи си говорете за футбол ако държиш на тях.

450Д донякъде е по-добър, но само ако можеш да му използваш възможностите. Иначе няма абсолютно никакво значение. М/у другото колега си взе 450Д от базара с гаранция за 700лв. Поразгледай обявите.

Каквото и да вземеш обективите са далеч по-важни. С китов обектив макро не се снима. Май със сапунерка дори често е по-лесно.

Автор: apollo   
Дата:   16-02-09 19:58

Правилно си се ориентирал, че Канон 10Д е антика а 20Д хептен! И двата са стари и не струват за нищо [smilie21]

Аз пък мисля че К200Д ще е баш за теб [smilie5]

Публикацията е редактирана (16-02-09 19:58)

Автор: Fellow   
Дата:   16-02-09 20:13

Ако се спреш на Пентакс гледай да е с новия китак PENTAX-DA 18-55mm F3.5-5.6 AL II. По магазините има останали бройки от стария и гледат да ги пробутат. Новия се познава по римското II, което е червено. Има очевидна разлика в качеството, макар да са на една цена. Ако ти се чете виж тук:

http://prophotos.ru/reviews/10356-pentax-k20d?page=4

Ревюто е за К20, който е и по-добрия избор, но не влиза в ценовия ти диапазон. К200 според мен е отличен вариант. Пентаксовия китак 18-55 е един от най-добрите на пазара. Повечето снимки в профила ми са правни с Пентакс к100Д. А обективи за тази система има предостатъчно и то на поносими цени.

Автор: mbs   
Дата:   16-02-09 20:50

Има някакъв мит за това колко "трудно" се намирали обективи за Пентакс. Ако погледнеш само в базара и ще видиш, че към днешна дата само можеш да избираш от м50/2 (60 лв) през м50/1,4 (160 лв) и до FA 1:1.9 43mm Limited (700 лв). Поне десетина предложения има, ако не и повече. Можеш да си ги купиш всичките, макар че едва ли ще са ти нужни повече от три - два за диапазона 16/18-200/300 и един твърд - 50 мм, примерно.

А Fellow е абсолютно прав за ІІ версия на китовия 18-55. Някои (които имат и двата) даже го сравняват по острота с 16-45.

Автор: Fellow   
Дата:   16-02-09 21:02

mbs написа:

> А Fellow е абсолютно прав за ІІ версия на китовия 18-55. Някои
> (които имат и двата) даже го сравняват по острота с 16-45.

Аз имах стария 18-55 и го продадох с тялото (к100Д). Като взех новия се учудух на остротата му, но реших, че това се дължи на по-добрата система за АФ и по-добрия процесор на новото тяло (К20Д). После прочетох в нета, че е направен по нова оптична схема и целта на преработката е да се вдигне остротата заради новите матрици на Пентакс 14Мп. Лощо няма. Жалко само, че след нова година цената на пентакските неща в БГ скочи. За сметка на това от Обединеното кралство е супер изгодно в момента.

Дата:   16-02-09 23:00

Ще го "барна" правописа, не се шашкай, а на теб ти препоръчвам малко жаргона да изчистиш. Колкото до канона /1000Д/, видях го "in vivo" и да ти кажа тотално се отказах от него. Лайф вюто няма AF и е практически безполезен. Много замазва и ми е и смешен дизайна. Не ми хареса, но това си е мое мнение. Не виждам с какво пък 450Д превъзхожда Асахито. Накрая си се спирам на Асахи К200Д, дано не се прецакам. Благодаря на всички за ценната информация, много беше полезна за мен.

Автор: EOS-3   
Дата:   16-02-09 23:49

..." Някой спомена, че шума бил висок и че матрицата е малка"...Не де доверявай на приказки.Направи справка от сайтове като:
http://www.dpreview.com/

http://www.bhphotovideo.com/

http://www.colorfoto.de/Uebersicht/Bestenliste-SLR-Kameras_425905.html

Ето линк за сравнение качествата на няколко бюджетни марки Olympus E-510; Nikon D40X; Canon EOS 450D; Pentax K100D/K110D и Pentax K200D.
http://photo-cult.com/articles/DSLRdata/compare.php
Приятно четене и избиране! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »