Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Статив в ръчния багаж
Автор: ФотоГраф   
Дата:   15-01-09 23:47

Кажете как стои въпроса с транспортирането на фотостатив в самолет. Може ли да се носи в ръчния и/или в другия багаж. Дестинацията е Южна Америка. Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Статив в ръчния багаж
Автор: asahi   
Дата:   15-01-09 23:58

Итилиен да каже.
Според мен в чекирания багаж е най-чисто.

Автор: IChertov   
Дата:   15-01-09 23:59

по-добре го сложи в багажа си около дрешките [beer]
съмнява ме, че ще те пуснат със статив в кабината на самолета. :) но зависи какъв е

Дата:   16-01-09 00:01

Това ме интересува, дали въобще става....да не го видят като Калашников в чекирания багаж [smile]

Дата:   16-01-09 00:02

ФотоГраф написа:

> Това ме интересува, дали въобще става....да не го видят като
> Калашников в чекирания багаж [smile]

Ще си го видят баш както си е, и ако ще го отварят, ще го направят пред теб :)

Дата:   16-01-09 00:06

IChertov това е успокояващо...[smilie3]

Автор: peopenevsky   
Дата:   16-01-09 00:17

Можеш да го носиш в ръчния.
Никакъв проблем !!

Автор: itilien   
Дата:   16-01-09 00:25

софия - рим - буенос айрес - ел калафате - буенос айрес - сантяго де чили - калама - сантяго де чили - буенос айрес - рим - софия. 10 полета, по един статив и в чекирания и в ръчния багаж - никой дори не му обърна внимание, с изключение на връщане в рим го провериха с апаратчето за следи от взривни вещества. Статива беше 2,2 кила, сложен в ПВЦ тръба ф100 мушната в самия калъф - с цел ако не ме пуснат на самолета да мога да го пусна като чекиран без да се потроши. Авиокомпании - ал италия, аеролинеас архентинас и ЛАН.

Публикацията е редактирана (16-01-09 00:27)

Дата:   16-01-09 00:29

[beer] [beer]

Дата:   16-01-09 00:40

itilien благодаря за изчерпателния отговор...ще ползвам опита ти....като се прибера ще почерпя [beer]
...благодаря и на всички останали, които отделихте време за отговор на въпроса (може би тъп) ми...[smile]

Автор: neuromancer   
Дата:   16-01-09 01:28

Зависи от летището най-вече. Много пъти съм го пускал в ръчния багаж, но в Сао Паоло секюритито не ме пусна и толкова, трябваше да го чекна.

Дата:   16-01-09 01:31

Тоест, ако държиш да ти е в ръчния багаж, мини секюритито по-отрано, за да имаш време да го чекнеш ако те върнат.

Автор: pepi34   
Дата:   16-01-09 01:36

А какво ти пречи да е в чекирания багаж и да ти е мирна главата, защо трябва да си усложниш живота бързаики в последния момент, аз се връщах от Русия с едно подобие на монопод от алуминии питах и категорично ме предупредиха да не е в ръчния багаж

Дата:   16-01-09 01:56

Еми Пепи, например от последните ми два полета с Алиталия 2та пъти ми загубиха багажа. Друг вариант е ако правиш връзка някъде по пътя (Рим, Париж, Лондон) и имаш време, да отидеш до града да поснимаш.

Автор: compur   
Дата:   16-01-09 07:24

Автор: itilien
Дата: 16-01-09 00:25

софия - рим - буенос айрес - ел калафате - буенос айрес - сантяго де чили - калама - сантяго де чили - буенос айрес - рим - софия. ...
Авиокомпании - ал италия, аеролинеас архентинас и ЛАН.

АУ! ал италия! НЕ КАЗАХА ЛИ НЕЩО ЗА МОЯ ЗАГУБЕН ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БАГАЖ, КОЙТО ОЩЕ ЧАКАМ ДА МИ ВЪРНАТ?

НИкога вече с тази авиокомпания! НИКОГА!

Автор: fotocolor   
Дата:   16-01-09 10:00

ФотоГраф -от опит,нашите на аерогарата не се лигавят.Но имах проблем когато се прибирах от Брюксел,на летище Шарлероа ме накараха да пусна статива за чекиране и да платя 20Е.Скарахме и си казахме някои неща,но този на паспорт контрола беше непреклонен.Не помогна и журналистическата ми карта.В момента който тръгнах да го чекирам,дойде охраната и взе да ми се извинява и ка че нямало проблем,но понеже заради мерките им за сигурност на всеки час се получавали нови разпореждания.Върнах се и същия полицай от паспорт-контрола ме пусна без проблем с статива в мен.Така че за мен е въпрос на лична симпатия или зависи кой как е станал сутринта.

Автор: lz1rar   
Дата:   16-01-09 11:49

Най - вероятно няма да имаш проблем. Със статив в калъф през рамо, минах 4 пъти през контрола в Европа. Статива си минаваше през ренген и нямах проблеми. Само едн път ме накараха да го извадя от калъфа, огледаха го, пипнаха го и това беше. Но .. винаги имай 1 наум. В най-лошия случай ще ти го вземат, ще го дадът на стюардесата и като стигнеш ще ти го върнат. Успех[smile]

Дата:   16-01-09 12:05

Благодаря на всички за съпричастността [smile]

Автор: me4o_puhh   
Дата:   16-01-09 12:08

Пронципно е забранен за ръчен багаж ,в Берлин немците ме карафа да го чекирам иначе няма проблем в чекирания багаж да го носиш.

Дата:   16-01-09 12:13

Абе той че не е забранен не е, но никога не можеш да си сигурен. Не случайно аз си носех два статива, единия, по-добрия и скъп като ръчен багаж, а другия в раницата. Така ако ме бяха накарали да чекирам ръчния, шанса някой от двата да пристигне навреме е по-голям.

Автор: tycoon   
Дата:   16-01-09 14:03

За да нямаш проблеми вземи си някакъв ластик или връв, с която да можеш да го вържеш към основният ти багаж, ако се окаже на чекин-а, че няма да те пуснат с него в самолета.

Аз го нося в самолета с мен.

Автор: d_ave   
Дата:   16-01-09 14:11

да използвам, за да не пускам нова тема, какво може и какво не в ръчния багаж? ще ходя до рим другия месец и раницата задължително ще е с мен, но не знам какво да оставя от нея. четох разни неща из нета, ама най-общо казано позволяват "тела, обективи и аксесоари", ама нищо конкретно за аксесоарите:)

Автор: sunnyshot   
Дата:   16-01-09 14:25

в нормалния свят няма проблем ако статива е в ръчен, или в checked багаж. Аз пътувам по цял свят с фотографска чанта, пълна с жици, батерии и т.н., и статив. Никой не ми е казал нещо до сега.

Публикацията е редактирана (16-01-09 14:27)

Автор: alma   
Дата:   16-01-09 14:59

Аз пък винаги слагам статива в чекирания багаж. Явно си зависи от авиокомпанията, летището и дори моментната ситуация.

[smile]

Дата:   16-01-09 15:27

от авиокомпанията не зависи общо взето. Зависи от хората на скенера и настроението им главно. Но нищо сигурно няма.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »