Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 матрица Ф 717
Автор: Ari   
Дата:   07-12-08 21:56

Здравейте, имам сони 717 ползвано много малко.Изглежда има проблем с матрицата.Чувал съм че за този и още няколко модела, Сони поема безплатно смяна на матрицата заради дефектна партида.Да попитам, вярно ли е, и как да процедирам?
Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re: матрица Ф 717
Автор: asahi   
Дата:   07-12-08 21:57

Беги в сервиза.

Автор: next_time   
Дата:   07-12-08 22:34

Да в сервиза, там ще ти искат 200лв, а като им кажеш че в саита на сони.бг си чел че е безплатно ще кажат ... йа, йа .... дас ис гуууддд фантастише и ще ти вземат 80лв с обяснението че е изгоряло освен ССД и нещо си

Автор: dent   
Дата:   07-12-08 22:48

Имахме (май ощи ги имаме [smilie8] ) два служебни и в рамките на една седмица преди две години и двата сдадоха багажа! След една камара перипетии в Русе в сервизите на Сони и само с 20 лв. назад (за да ми кажат че е заминала матрицата - като че ли аз като влязох в сервиза им казах, че съм трошил орехи с него!!!). Почнаха да мрънкат за гаранция и за пари (сервизите може ида се водят, че са на сони но са честници дето са се присламчили към сони и гледат да ти измъкнат всеки лев!!!) Пратихме ги в София и нямаше никакъв проблем. Та с две думи не давай пари за нищо в сервизите. Влизаш и казваш - матрицата тъй и тъй от дефектните, кво правим? Сменяме я. - това са твоите хора. "Да тестваме, ще струва..." или "Ама тя гаранцията е изтекла..." - търси друг сервиз.

Дата:   07-12-08 22:52

Иронията е в това, че Сонито е на максимум 1000 кадъра, матрицата се повреди преди година и така си седи....., а и преди това колко е снимано....Абе направо си е като ново.
Дали пък някой не иска да го купи в това състояние, и да се занимава.Че на мен хич не ми се разправя[smilie8]
Всъщност ще го пусна в раздела за продаване.Ама не знам на каква цена...
Ако някой има интерес, да казва[smile]

Автор: джъмбо   
Дата:   07-12-08 22:52

не е ясно дали е дефектна.... може да си е заминала....

за дефектните се знае в кои серии серийни номера ги има или е възможно да ги има....

а и..... тази матрица е на 6 години... едва ли ги има

Автор: da.fo   
Дата:   08-12-08 00:10

Автор: джъмбо
Дата: 07-12-08 22:52

не е ясно дали е дефектна.... може да си е заминала........кой ще я върне ???

Автор: vladovg   
Дата:   08-12-08 07:08

Отиди в сервиза на сони. Първите броики на 717 и на някой камери от същия период са с фабричнен дефект ремонта е напълно безплатен.

Дата:   08-12-08 12:01

Благодаря за съветите колеги.Само да ми кажете в София къде е сервиза, че излизат няколко.

Автор: asahi   
Дата:   08-12-08 12:03

ЛАС сервиз.

Автор: n1x0n   
Дата:   08-12-08 12:13

Сервиза е до Южен парк, където Сребърна се забива в бул. Гоце Делчев.

Имахме едно такова Сони - оправиха го без пари и без въпроси - само видяха какъв е проблема, казаха "ахааа..." и това беше.

Автор: terminator   
Дата:   08-12-08 23:22

Няма значение на колко кадъра е апарата и дали е снимано с него - просто на една цяла партида се отлепят/разпояват контактите на матрицата от подложката, това е признат дефект от Сони и допреди година и половина ги ремонтираха безплатно.
Ето още малко инфо за сервиз на Сони.
Адреса на сервиза в София където ремонтираха моя апарат е:
Красно село, бл. 193, тел. 955 63 99, отиваш на място и настояваш любезно, но твърдо че са длъжни да ти ремонтират апарата - дори безплатно, НО ако проблема е като този:
http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=ALBUM_EDIT&ALBUM_ID=2065
(там имам три снимки с повредената матрица преди сервиз - за да добиеш представа за какъв дефект става дума)
Тук - http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION=ALBUM_EDIT&ALBUM_ID=3200
има една снимка с друго проявление на същия проблем, на него също му го ремонтираха безплатно.

Айде успех :)

Публикацията е редактирана (08-12-08 23:23)

Дата:   09-12-08 10:42

В матрицата е проблема, същото е.Обаче нали сме в България, там ме почнаха-ами по-принцип е безплатна смяната на дефектна матрица, ама може да има още нещо и да се наложи да се плати то.

Публикацията е редактирана (12-12-08 18:22)

Автор: terminator   
Дата:   09-12-08 17:13

Направи както ти писах, с повечко настоятелност - ще стане безплатно [smilie24]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   09-12-08 17:16

Автор: Ari
Дата: 07-12-08 21:56

Здравейте, имам сони 717 ползвано много малко.

Присети ме за бащата на един приятел, който има Жигула на 8000км.

Дата:   09-12-08 17:35

На тебе може и да не ти се вярва, проблема си е твой[smilie3]

Автор: Shri   
Дата:   09-12-08 17:47

Ari: Иди там, дето ти казва n1x0n! И аз им носих такова Сони с проблем в матрицата. Беше много извън гаранционен срок и се бях приготвил да плащам. Хората сами ми казаха, че сменят матрицата безплатно. След няколко дни / може би седмица, изписват я някъде от Холандия мисля / беше готово. Когато отидох в къщи установих, че има прашинки върху новата матрица. Взеха го отново без проблеми и го получих този път с абсолютно чиста матрица. Имат изглежда отделно помещение на друго място, което е защитено от прах. Сега стои така в къщи, от време на време го ползва жена ми или сина ми. Аз отдавна минах на DSRL. Дано все още го правят.
[beer]

Дата:   12-12-08 18:24

Дааам, все-още сменят матриците на тоя модел без пари.Сони си е сериозна фирма[smilie24]
Апарата ми, е готов[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »