Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем с канон S5 is
Автор: ivolant   
Дата:   03-12-08 22:07

ЗДравейте, с голям мерак си взех канона и започнах да го тествам. Имам го от август месец и възникна един проблем. При снимане от стойка или от ръка без промяна в зума, на моменти сам разфокусира и се получава размазване. Примерно в един клип 3 минути, дава по няколко пъти с по няколко секунди размазване в образа, което доста дразни. Чудя се дали да потърся гаранционно обслужване или има друг вариант, някой ще сподели ли?

Отговори на това съобщение
 Re: проблем с канон S5 is
Автор: pmartinov   
Дата:   03-12-08 22:08

Проблема не е в апарата ...

Дата:   03-12-08 22:11

Явно намекваш за моята некадърност, но аз пак казвам, че дори на стойка без да го пипам в режим на снимане сам размазва образа, без да има и трепване или пипане на скрола за варио!!!

Автор: asahi   
Дата:   03-12-08 22:12

Нищо му няма. Ако искаш по-точен фокус ще трябва да се напънеш малко. На първо време се запознай с инструкцията за експлотация в частта за автофокуса.
За видео най-добре използвай камера.
За снимане - фотоапарат.
За разговори в мрежите на мобилните оператори - GSM.

Автор: pmartinov   
Дата:   03-12-08 22:12

Незнание и неопитност е едно ,некъдърност е съвсем друго...

Автор: stoyan_5   
Дата:   03-12-08 22:13

pmartinov - [beer]

Публикацията е редактирана (03-12-08 22:14)

Дата:   03-12-08 22:20

Да по принцип си прав, но честно казано, качествата на видеото от този апарат и особено звука са на много добро ниво. Има възможност и за приближаване на образа по време на снимане. На мен ми трябват кратки клипове от рода на няколко мунути. Затова зададох въпроса на по-опитни, като ВАС,дали са срещали подобен проблем и как може да се отстрани?? Предполагам без да се смеете, че и бавнто фокусиране при ниска осветеност също е нормално, макар че изпускам кадъра. Например движещ се обект при ниска осветеност (привечер) и автофокуса (при мен това се ползва, защото ръчен фокус без гривна е безсмислен)се бави и то толкова дълго, че движещия се обект изчезва и става бизсмислено да се снима. Благодаря!

Публикацията е редактирана (03-12-08 22:23)

Автор: asahi   
Дата:   03-12-08 22:24

Правилно предполагаш.
В тази тема:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=520359&t=520359&phorum_uriauth=

са се събрали твоите хора - дано добавят нещо полезно.

В киното аутофокус не се използва - всичко е на ръка. Затова и резултатите са такива, каквито ги направи снимачния екип - оператор и асистент на фокуса.

Дата:   03-12-08 22:30

Благодаря ти! С други думи нищо му няма на апарата да не се притеснявам! :):)

Автор: miton   
Дата:   04-12-08 00:49

спокойно, четене и проби му е майката, всяко нещо в началото е трудно!

Автор: vgramatikov   
Дата:   04-12-08 00:58

хвърляй го :) купи си оли е-410 пешеснайсебъл кит

Автор: kaic   
Дата:   04-12-08 22:55

Според мен апарата ти нама никакъв проблем. по бавното фокусиране е съвсем нормално при по-слабо осветление и е възможно да разфокусира или да фокусира по трудно към тъмни и отдалечени обекти. Все пак погледни си настройките, например: menu/AF-point zoom-Off; AF Mode-single; Servo AF - of пробвай с тия настройки и кажи как е, но гледай да не снимаш в банята а да има достатъчно светлина, не прави резки движения, просто гали кадъра с апарата, бъди плавен.
Това от мен.

Дата:   04-12-08 23:14

Благодаря Кaic, а по отношение на клипа, чул ли си за подобен проблем за разфокусиране при добра осветеност от стойка или от ръка да разфокусира за няколко секунди ?

Автор: kaic   
Дата:   04-12-08 23:24

Не съм чувал братко, докато бях с S3 IS и S5 Is във изключително малко клипчета ми се е случвал този така наречен от тебе проблем. Съветвам те да експериментираш и да уловш тънкия момет в който се получва и да се опитваш да го контролираш като процес, да предвидиш ситуацията както се казва. Не съм чувал за такъв проблем защото не съм го имал и не ми е трябвало да го търся. Просто снимай и пробвай, вярвам ще се пхвалиш скоро със задоволителни резултати.

Автор: s_dyakov   
Дата:   05-12-08 11:36

Има настройка за заклщчване на фокуса каот влезеш в режим на снимане на видео.. натисни функция и порови..

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »