Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Топ автор ни радва с 'оригинални' творби
Автор: borisyankov   
Дата:   17-06-08 06:22

Един автор (RadoGD) ни радва от два месеца със страхотни кадри.

http://212.36.3.59/site_pics/197/a_1210084447_ddd10n3.jpg

http://212.36.3.59/site_pics/100/d_1209546524_kk3new11.jpg

Последният дори окрасява предна страница:

http://212.36.3.59/site_pics/145/a_1213613339_08j.jpg

Re: Топ автор ни радва с 'оригинални' творби
Дата:   17-06-08 06:24

Та всичко хубаво до тук.

Ама защо админите не си правят труда да проверяват EXIF-ите на новопоявили се 'майстори'.

Повечето снимки (вероятно всички) са крадени от сток агенции.

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Авторът краде незабелязано от началото на Април.
Автор: holden   
Дата:   17-06-08 07:08

Пази боже да защитавам крадец, но къде са доказателствата? Всеки би трябвало да е невинен до доказване на противното.

Или както казва Стефан Цанев,

"Да се оправдава грешник сигурно е грях, но по-страшем грях е да набедиш невинен, че е грешник. Това не ми даваше покой, отче, защото в живота си се нагледах на набедени грешници..."

Автор: ARGO   
Дата:   17-06-08 07:14

Copyright © Corbis. All Rights Reserved. 10 Mar 2007, West Nusa Tenggara, Indonesia --- Mawun Beach on Lombok Island in Indonesia --- Image by © Fadil/Corbis ?!?! [smilie18]
Автор: valetvitor   
Дата:   17-06-08 07:18

Е да де, ама админите не могат да гледат на всяка снимка екзифа :) (щото нови автори с хубави снимки - МНОГО ) :)
Автор: tnt   
Дата:   17-06-08 07:20

отива да си крадне докато никой не гледа [smilie8]
Дата:   17-06-08 07:21

holden, защо не четеш внимателно? EXIF му е майката.

Автори с хубави снимки може и да има доста - но такива с изпипани пейзажи от различни краища на света не се пръкват всеки ден.

Лошото е че 'автора' гони Б и скоро щеше и да може да определя кой от нас го бива и кой не.
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   17-06-08 07:21

holden,

ами той автора не е изтрил EXIF-ите на снимките, това иска да каже borisyankov.
И истинските автори и притежатели на авторските права са си надлежно описани в секцията Description.

---Секцията Description от EXIF-а на последната снимка -------

Document titlr: 42-19831911
Author: Fadil
Description: 10 Mar 2007, West Nusa Tenggara, Indonesia --- Mawun Beach on Lombok Island in Indonesia --- Image by © Fadil/Corbis
Keywords: Asia; Asia; Beach; Coast; Coastline; Hill; Indonesia; Island; Lesser Sunda Islands; Lombok; Malay Archipelago; Marine scenes; Mawun Beach; Nobody; Pacific Islands; Province; Southeast Asia; Southeast Asia; Sunda Isles; Travel; Tropics; West Nusa Tenggara Province
Copyright Status: Copyrighted
Copyright Notice: © Corbis. All Rights Reserved.
Copyright URL: http://pro.corbis.com/search/searchresults.asp?txt=42-19831911&openImage=42-19831911
-------------------

Разбира се, съществува и възможността авторът Fadil или агенцията © Corbis и RadoGD да имат нещо общо - например RadoGD и Fadil да са един и същ човек примерно и тогава borisyankov му дължи извинение. Обаче нещо не ми се вярва този вариант ...

Дата:   17-06-08 07:25

Има снимки с авторски права на различни автори. Така че на мен ама въобще не ми се вярва.
Автор: ogimag   
Дата:   17-06-08 09:53

То затова сме на този хал. Автора мълчи като го питат, а ние трябва да търсим доказателства. [smilie23] Или докато няма доказателства крадците на техниката на ecobo не са крадци. [smilie23]
Автор: admin   
Дата:   17-06-08 09:56

Действително в екзифите има имената на различни автори.
Деактивиран е.
Автор: ogimag   
Дата:   17-06-08 09:58

Само така! Желязна ръка без кадифена ръкавица! [smilie24]
Автор: rw   
Дата:   17-06-08 10:19

Така ще е, докато има хора, които постват заради точки и се впечатляват от снимки с много точки...

Точкоманията [smilie23]
Автор: tsurulina   
Дата:   17-06-08 10:39

Ай, стига бе... Вчера му гледах профила на тоз Убавец и се възхищавах..., дори през ум не ми мина, че снимките може да са крадени...
Простотията няма край [smilie2]
Автор: 2metraninja   
Дата:   17-06-08 10:43

[smile] Точно вчера и аз гледах тоя плаж и даже писах коментар че ми е чудно къде го е снимал тва райско местенце [smilie7]
Междувременно се възползвах да разчувствам една колежка де - милата се размечта [smilie6]
Автор: aelita   
Дата:   17-06-08 10:50

С времето и аз все повече се съмнявах, че не е бил на страхотните места, които показваше... Виках си: не може да е бил там и да няма поне една собствена снимка, която да е достатъчно добра и без да я "колажира"... Тъжното е, че той пусна и няколко собствени (според мен) прилични снимки от Родопите, но колажите му всеки път бяха оценявани с пъти по-високо... Може би системата не работи достатъчно добре или не е внушено достатъчно ясно, че това е сайт само за АВТОРСКА фотография...

Дата:   17-06-08 10:52

Трябва в сайта да има бутон: 'Шамар зад врата'. [cool]
Автор: tsurulina   
Дата:   17-06-08 10:53

borisyankov написа:

> Трябва в сайта да има бутон: 'Шамар зад врата'. [cool]

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
Автор: MEAMEA   
Дата:   17-06-08 11:39

Има ли шанс да грешите?[smilie11]
Автор: boni   
Дата:   17-06-08 11:41

Като имате съмнения за подобни неща - пускайте информацията + доказателства на админския мейл.
Автор: navy   
Дата:   17-06-08 13:18

Автор: boka4o   
Дата:   17-06-08 14:34

Не винаги "хитрия" е достатъчно "умен"[smilie7]

[smilie18] [smilie19] [smilie18]
Автор: ma3nia   
Дата:   17-06-08 15:22

Тоя пич ни сложи всичките в малкият си джоб [smilie18] Колко Б беше събрал още малко и той щеше да раздава правосъдие [smilie18] Нооо както се казва един миг невнимание цял живот мъртъв [smilie19] А си мислех ...глей го тва копеленце на колко места е бил и кви яки снимки е направил [smilie5] Трее се измисли нещо срещу точкоманията...админчетата [smilie21]
Автор: Balance   
Дата:   17-06-08 15:30

Метна ни всички[smilie5]
а иначе хубави бяха снимките. Не мога да разбера толкова малки ли са им ония работи, че като правят такива простотии, някои хора си избиват комплексите[smilie19]
Автор: vgramatikov   
Дата:   17-06-08 15:34

Какво ви интересува? Важни са истинските фотографи...секи който поне мъничко разбира вижда и знае кои са...
Форума да си пропада...това не е мой проблем...
Не ме интересува че някои краде ? какво ми пречи това? да краде за мен удоволствието е да снимам и споделям и коментирам кадри...както и да ги оценяват...като знам че са мой се чуствам добре...

Сичко останало ..няма значение...
Да крадат ква файда? и точки да имат боли ме фара...тва са нещасници който не подлежат на коментар
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Тази тема е затворена