Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за съвет. Компактен апарат с добра светкавица?
Автор: The_Melon   
Дата:   09-06-08 20:54

Привет. Става дума за апарат за снимане по пещери. Ще снима съпругата ми, а тя няма много търпение да сложи апарата на статив и да използва допълнителни светкавици с дистанционен спусък. Така че, ми трябва компактна машина с максимално силна светкавица. Който има идеи и желание да споделя [smile] .

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за съвет. Компактен апарат с добра светкавица?
Автор: митник   
Дата:   09-06-08 21:16

само предложение - като равен на равен:
фуджи ф20 -
светкавица: 6,5 м при широк ъгъл,
размери: 93,5х56,7х26,6 мм,
тегло с батерия и карта: 175 г

за уточнение: с "оная" матрица

Автор: BotsRevenge   
Дата:   10-06-08 01:31

Компактен апарат с максимално силна светкавица = компактка с гнездо за външна светкавица + такава.[cool]

Автор: ffwd   
Дата:   10-06-08 06:18

http://www.dreamtimeimages.com/blog/wp-content/uploads/2007/09/g9-3.jpg

http://www.dreamtimeimages.com/blog/wp-content/uploads/2007/09/g9-1.jpg

http://www.freetimefoto.com/blog/wp-content/uploads/2007/08/powershot_g9-wireless_flash.jpg

[smilie5] [smilie24]

Автор: The_Melon   
Дата:   10-06-08 11:01

Мерси митник, тъкмо чета по нета отзиви за f20. A za ostanalite - става дума за снимане по пещери. Това включва пълзене в кал, провиране между камъни, газене във вода, как си го пресставяте да помъкна този конгломерат от Г9 и външна светкавица.

Автор: ffwd   
Дата:   10-06-08 11:04

Добра сапунерка като Fuji f100fd или G9 или Nikon P5100 на стативче, дълга експозиция и painting with light? За последното може да се ползва и светкавица.

Автор: djogata   
Дата:   10-06-08 12:43

Pana FZ50 има бая силна светкавица. Може би най-силната вградена светкавица в компактен апарат, която съм виждал. Също така добре експонира. Но не може да се сравнява със външна светкавица - веднъж пробвах Пана-та във деветашката пещера и на повече от 7-8 метра не ловеше нищо

Автор: erania   
Дата:   10-06-08 13:18

Пещерите са ми слабост :) Също правя опити да снимам там, къде по-успешни, къде не толкова...
Моето първо апаратче, с което и досега се вра, въпреки, че му се е зацапала леко матрицата е Canon A510 - доволна съм от това, което прави, а и се оказа мнооого издръжливо животно (многократно удряно, мокрено, цапано и още снима).
Та, по темата:
Някое дребно апаратче, по възможност по-евтино, за да не ви е жал за него, но задължително с ръчни настройки, Av и Tv. Условията в пещерите са доста, хм, специфични, поради което обикновено автоматичните режими се объркват.
Колкото и да е силна вградената светкавица, няма да успее да обхване големи зали, а нормалната си е достатъчна за близък план. Предимство е, ако силата на светкавицата може да се регулира.
Друго предимство са батериите АА, понеже така или иначе вероятно ще носи един куп резервни такива заради осветлението си. А и батериите в пещерата падат бързо... щото си е студ, пък и се снима основно със светкавица.
Препоръчвам все пак да си вземе и едно мини-стативче (от тези по 10-15 лева), наистина вършат работа в определени ситуации.
Също и хубаво, мекичко калъфче.
Олипмус също имат доста примамливи "устойчиви" предложения, но резултатите от тях не са ме впечатлявали толкова досега.
Ако трябваше да избирам сега апарат за тази цел, пак бих си избрала евтино канонче.

Автор: BotsRevenge   
Дата:   10-06-08 16:34

Можеш да направиш и друго. Взимаш си апаратче с ръчни настройки. Взимаш и една стара, но мощна ръчна светкавица. Подпираш апаратчето някъде и му пускаш дълга експозиция. Вадиш светкавицата и с тест бутона я палиш толкова пъти, колкото може (или колкото е необходимо за правилна експозиция и покриване на помещението).
После си прибираш светкавичката У жоба и продължаваш.

Стара светкавица можеш да си намериш за към 100-150лв (доволно мощна).

ПС
Можеш да минеш и с експозиция от по 0.5 - 1 секунда, колкото да можеш да светнеш светкавицата с тест бутона веднъж.

Автор: vladomatev   
Дата:   10-06-08 16:56

И как се освтяват пещери? Я опитай със статив и остави идеята за компактна светкавица ...

Автор: 2nYo   
Дата:   10-06-08 22:09

Аз съм опитвал с Канон ес-3 и една допълнителна светкавица със синхрон по импулса на вградената получава се не лошо , щото допълнителната можеш да я местиш и да експериментираш [smile]

Публикацията е редактирана (10-06-08 22:12)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »