Автор: ivodam
Дата: 05-06-08 11:58
Всяка година ходя, както предполагам, много от вас, на Созополските празници на изкуствата – Аполония – в началото на септември месец. Вероятно и на вас ви е направило впечатление, че в кипежа и въртележката от изложби, представяния, концерти, филми и театър, книги, поезия, живопис, джаз и какво ли какво ли не, Фотографията не се представя по никакъв начин, и дето имат немците един лаф – по-скоро блести с отсъствието си. Това ми се струва, че не е редно и е сериозен пропуск.
В тази връзка имам питане-обръщение към собствениците на сайта Фото-Форум, които както е известно, имат претенции сайтът да е нещо като средище, център на фотографския живот у нас. Могат ли да се направят някакви постъпки от името и висотата на сайта, за достойно участие на фотографската общност в Созополския купон на изкуствата? Има ли желание за това, ме интересува преди всичко, конкретната форма и проява ще се намери, то е ясно. Това, че има други неща, като разни Фото-Ваканции, Фиести, Фестове и т.н., и също по морето, според мен не би трябвало да е пречка за определена активност и по отношение на най-силното и вълнуващо преживяване в културния живот на страната ни.
|
|