Автор: gergan_tsonev
Дата: 07-05-25 23:31
Моят малък опит във възстановяването на стари снимки е от преди 3-4 месеца, а това май е достатъчно време да е остарял, но все пак ето какво постигнах и как.
1. Пробвах няколко сайта, които предлагаха автоматично възстановяване и резултата определено не ми хареса. Може и да са станали вече по-добри - нямам идея
2. След това реших да се справя сам доколкото мога и с каквото имам -Topaz Labs (Gigapixel/PhоtoAI) и Luminar AI. Има ги и двете за Mac(аз работя под Win10). Първо оправих лицата с PhоtoAI. Там си има FaceRecovery, който свърши доста добра работа + SuperFocus. После продължих с Luminar AI, с който махнах драскотините, оправих контраста, рисувах липсващи дреболии и възстанових големите петна(тук AI си показа рогата, но накрая нарисува това, което трябваше). Може да видите резултата в профила ми. Там има оригинала и какво се е получило накрая.
Моят скромен опит показа, че ако искате добър резултат, който да може да разпечатате на стена, трябва да си поиграете.
Колкото до системните изисквания-добра графична карта ако ще се работи локално. Трябва си компютърна мощ или локална или облачна ако програмата предлага такава.
От това, което сте писали, компютъра най-вероятно няма да може да подкара тези програми и може би търсенето на онлайн алтернатива може да ви е по-изгодна. Ако имате голям архив, може пък да се окаже, че даването на пари за нов комп всъщност, може да е по евтино. Успех
|
|