Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пиатане за адаптер
Автор: A03   
Дата:   25-05-25 13:12

Кой контакти на този адаптер да изолирам за да спре меренето на блендата а да остане само фокуса?https://photo-forum.net/i/2549458
И защо по дяволите не направите по нормално качване на снимка в темата ?Това даже и в "Сандъците" на Оруш е по лесно ! Ако снимката се покаже кажете ако не заключвам темата ![smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22]
 Re: Пиатане за адаптер
Дата:   25-05-25 13:15

Адаптера е за Канон и държи бленда 1,2 което шашка фотото ! Искам да остане само потвъждаването на фокуса
Автор: leitz   
Дата:   25-05-25 13:23

Как да го разбирам това: "държи бленда 1,2 което шашка фотото",
Какво не се получава?

Автор: baron_barbaron   
Дата:   25-05-25 13:30

Не можеш да спреш блендата, с прекъсване не пин. Това е цифров комуникационен протокол, по който върви информация за всичките параметри едновременно. Ако искаш да деактивираш блендата, трябва да го направиш физически от обектива, ама камерата ще се шашка още повече ;)
Дата:   25-05-25 13:36

Адаптера е за аналогови обективи и когато завъртя блендата на обектива фотото се шашка защото светлината дето минава е различна от показанията за блендата ! Този проблем го нямам при другите адаптори но понеже вече ми е трудно скиването затова го взех и този !С другите адаптери изобщо не светва блендата във визьора Говорим за режим с приоритет на ,бленда въртя бленда сменя скорост!

Публикацията е редактирана (25-05-25 13:38)
Дата:   25-05-25 13:40

Това не променя факта, че коминикацията е цифрова и не може да прекъснеш пин, за да махнеш блендата от уравнението. В другите ти адаптри, просто в чипа който симулира комуникацията е записано, че апарата не трябва да търси бленда.
Дата:   25-05-25 13:43

Другите адаптери нямат чип! и са парче желязо какви цифрови потоци !
Дата:   25-05-25 13:44

А за какъв фокус говориш в първия пост ?
Дата:   25-05-25 13:52

https://photo-forum.net/i/2549461 Това са адаптерите дето ползвам Пентакон СИКС ,М42,и двете за Екзакта !Този с чипа има функция да потвърди с цирикане и мигане във визьора когато съм фокусирал правилно !

Публикацията е редактирана (25-05-25 13:54)
Дата:   25-05-25 13:59

Нямам идея що за чудо на техниката се предполага че е това, но това което писах по-горе си остава валидно. Комункацията е цифрова и не може да се извади нищо от уравнението с прекъсване на пин. Също не знам какво точно имаш предвид по "шашка камерата"... Но при всички случаи, който и да прекъснеш ще предизвикаш или ERR нещо си, или ще стане чисто желязо като останалите.
Дата:   25-05-25 14:11

Когато фотото ти седи на бленда 1,2 а ти вкараш повече светлина и започва да се чуди какво да прави , мени скорости но пак не става ! Това е шашкане има разлика в позицията на блендата във фотото и показанията на светломера относно количеството светлина дето влиза !Трябва да затвори блендата но чипа го държи на 1,2 и се шашка .
Дата:   25-05-25 14:16

Ма защо аз човек на близо 60 години трябва да обяснявам на младежите какво мисля !Аз знам как ще го направя , имам 3 тела Канон и ще си позволя гаврата да изолирам пин по пин и може и да стане но не искам така вандалски попитах за по легален начин ! Питам за работещо решение дали някой се е блъскал по въпроса [smilie22] [smilie22] [smilie22] [smilie22]
Дата:   25-05-25 14:16

Ами остави го в режим M и няма да се опитва да мени нищо.
Дата:   25-05-25 14:23

Аз за М си имам преходник без чип !Даже и за AV .Кое не прочете че не скивам добре и хайде и това да ти обясня имам няколко обектива 20,28,35 мм с които изображението е много меко и дори компенсацията на диоптъра във визьора не ми върши работа ,затова ми трябва "цирик" на фокуса ! С 300 мм нямам такива трудности щото Маера и другият са много остри и там скивам https://photo-forum.net/i/2549457
Ето ти и обективите да видиш ,тези са само за Екзакта .Пентакон Сикс и М42 не съм снимал[shtrak] [shtrak]

Публикацията е редактирана (25-05-25 14:32)
Дата:   25-05-25 14:58

След няколко опита да го измамя чипа се отказах ! Всичко е свързано и с отпадането на един пин отпада цялата сценка !Така че това не става става единствено на позиция М и тялото компенсира горе долу но пак не си е работа ! Няма да продължавам с гаврата щото е безсмислена просто с тези обективи ще си играя с пост обработка на файловете !Хайде наздраве и умната няма да затварям темата засега може някой да даде други идеи ! Отивам да поснимам на мокрото и кротко една мммммастичка да заснема !
Дата:   25-05-25 16:02

Aми не знам какво точно оачкваш, при условие че използваш аналогов обектив на цифрово тяло... Единственото което може да е автоматично в този случай е ISO-то и то не с всички тела. Останалото за да работи близо до правилно, тялото се нуждае от информация за бленда, фокусно разстояние, дали има (и дали е включена) стабилизацията.... Евентуално някой модел канон може и да работи на приоритет на бленда, но се съмнявам в конкретния случай. За това М, за да не се опитва да компенсира неща, които физически не може.
Автор: quazimodo   
Дата:   25-05-25 18:44

На какво тяло се случват проблемите (модел)? Имам три адаптера - с чип с постоянна бленда, с чип с програмируема бленда и без чип. Имах подобни проблеми (преекспониране) само с програмируемия чип качен на 350Д. Решението при този случай се състоеше в това да "подавам" правилната бленда и на чипа а не само на обектива. При чипа с постоянна бленда 1.4 нямам проблеми и на 600Д. И аз съм кьорав и разчитам на чуруликането за потвърждение на фокуса. Освен това, предполагам че няма да кажа нещо ново, но все пак ще го спомена - трябва да се провери и спазва посоката, в която обективът фокусира по-точно - от безкрайност или към безкрайност.
Автор: leitz   
Дата:   25-05-25 18:49

При режим А камерата се интересува само от количеството светлина, която попада на матрицата независимо през какъв отвор преминава светлината и какъв ОТНОСИТЕЛЕН отвор показва,ще отработи правилното време за експонация.
Дата:   25-05-25 19:33

Канони 7Д ,30Д.300Д всичко е едно и също ! И къв е тоя режим А? Ще отработи ма не отработва ! И не реагира както казва Квазимодо не се сменя нищо колкото и да му се моля ! Добре няма смисъл , аз ще си перем на "ръка" както съм се учил па да стаа квото ще ! Въртим като алтав фокуса затварям 3 бленди и нещата стават ! Поне в ръчното фокусиране и мерене няма тайни за мен ! Най ми се щеше да има вътре във визьора един клин ,както на Ревюто и Практиката ма нема ! Хайде че станахме за подстригване !И на здраве на печелившите[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]
Автор: asahi   
Дата:   25-05-25 21:13

Е кък да нема? Лайф вю имаш, лупичка, все глезотойки!
Дата:   25-05-25 21:20

""Е кък да нема? Лайф вю имаш, лупичка, все глезотойки! "" ХА ХА ХА оригинално ,както казваше Висоцки "И Вам смешно и даже мне"

Публикацията е редактирана (25-05-25 21:21)
Дата:   30-05-25 15:23

Хайде пак .Този човечец,не го казвам иронично ""Автор: Божидар58
Дата: 28-05-25 "" Явно много зор е видял с нещата дето сте му написали и след всички словоизлияния и "Съвети" дето е прочел а те не са много ,кротко и тихо си е заключил темата ! А сега кажете ЩО ? Щото сте му полезни както и на мен , тоест като ланският сняг!Лее се един мозък а човека иска работещо решение ,както и аз исках това но "можачите" по Б.Б. нищо смислено не казаха на "неможачите"!И неможачите си остават да се блъскме сами ,хубавото е че ще стигнем до някъде! Всичко това потвърждава лафа за БГ форума "Питаш и всички ти обясняват колко си тъп"! И "неможачите' някой ден ще ги питате за разни неща но няма да получите отговор не визирам само фотографията ! Сега и аз ще заключа темата а дали ми дреме...............
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.