Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Батерия за Сони 6400
Автор: idivanov   
Дата:   16-09-25 22:57

Здравейте!
Скоро видях в Нета, че се продават батерии за Сони,еквивалент на NP-FW50 с капацитет над 6000 mah, което е доста повече от оригиналните Сони батерии. Някой ползвал ли е подобни батерии и ако да - какви са отзивите?
Поздрави.

Отговори на това съобщение
 Re: Батерия за Сони 6400
Автор: Yog   
Дата:   17-09-25 03:27

Звучи ми като пълна измислица.

Автор: Батко   
Дата:   17-09-25 08:51

Аз купих от Павилиона една Hanhel - "еквивалентна" на Sony NP-FZ100. След 3-то / 4-то зареждане не щеше повече да се зарежда. След 3-ия опит се зареди, но зарядното не показваше пълно зареждане. Прави 100-ина снимки и пада.
От друга страна за GoPro-то купих 2 оригинални. След 2-3 години изключително рядко ползване се надуха и двете, та едва влизаха в камерата.
Сега, специално за твоя случай ти предлагам все пак да си вземеш оригинална, има и НАМАЕЛЕНИЕ.

Автор: wlad   
Дата:   17-09-25 09:15

Само за информация - преди години имах Сони и му бях взел една батерия Patona от ибей за има-няма 20лв. До момента, до който го продадох - не видях никаква разлика във функционалността с оригиналната батерия.

Автор: Synthy   
Дата:   17-09-25 09:38

Още един глас за Патона. А това нещо, за което пита автора е някаква научна фантастика. Доколкото знам графеновите батерии все още не са в серийно производство [smilie18]

Автор: ombre   
Дата:   17-09-25 17:10

Ами, моето мнение е ,че е до бройка или,ако има некачествени такива са по скоро изключение. Колегата не е доволен от Хамел,а пък,аз бях изключително доволен точно от тази марка и я ползвах точно на 6400. Купувах я чисто нова от Павилиона. Като брой кадри издържаше, колкото оригиналната или една идея по малко, да речем 50-на кадъра. Успех с избора.

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   17-09-25 17:38

Подкрепям мнението на оmbre, че е до бройка. Имам Hahnel за D7200, която е на 8 години. Не забелязвам разлика в сравнение с когато я купих, а и в менюто на апарата я показва като нова. Имам Hahnel и за FZ200, която е на 11 години. Оригиналната батерия, с която беше купен Панасоника неотдавна се наду и пластмасата се сцепи. Заместителят още си работи. Натоварването и на двете батерии е било еднакво, винаги съм ги редувал.

Публикацията е редактирана (17-09-25 18:04)

Автор: idivanov   
Дата:   17-09-25 17:53

Сега в Синтезиса продават Дюрасел и Ниткор. Някакви впечатления?

Автор: Yog   
Дата:   17-09-25 18:22

Това със 6000mAh е някаква дивотия, няма кой да ме убеди в обратното. А за китайските батерии изобщо - след като за последните 7 години смених 10 фотоапарата от (почти) всички производители и за тях купувах само китайски "марки" от германския Амазон като резервни батерии, мога да кажа че качеството им е мн. добро. От 10 комплекта ("марките" са blumax, PATONA, DSTE, NEEWER и DuraPro) нито една не ми създаде проблем. Даже миниатюрните им зарядни с две гнезда зареждат оригиналната батерия без забележки. На всеки един комплект съм направил поне по 50-60 цикъла, защото снимам и доста видео, което харчи ток повече от снимките. Говоря за апарати Olympus, Panasonic, Nikon, Sony. От новите R канони не съм купувал и не мога да кажа. Фуджи имах за по-дълго време само едно (X-T20) и то си работеше доволно с китайската батерия, но само месец по-късно го продадох и нямам достатъчно впечатления.

Автор: asahi   
Дата:   18-09-25 10:11

Добре е да се огледаме около себе си. В размера 18650 (Ф=18мм, Н=65мм) реалната Li-Ion батерия с най-голям капацитет е един Панасоник - 3500 mAh. Теглото и е около 50 грама. Като оценяваме поредната алтернативна батерия за нашата фототехника можем да сравним заявения капацитет спрямо обема и теглото на лидера.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »