Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 X3F формат …
Автор: ddantgwyn   
Дата:   20-06-25 23:02

Здравейте,

някой да се е опитвал да обработва файлове във формат x3f в операционни системи, различни от Windows и MacOS и да иска да сподели опит?

Отговори на това съобщение
 Re: X3F формат …
Автор: lory19   
Дата:   21-06-25 03:54

The Plug-in for Photoshop CC, SIGMA X3F Plug-in for Photoshop® for Windows and Macintosh, is available for download. X3F files of the DP Merrill series,

Автор: quazimodo   
Дата:   21-06-25 07:20

Не съм обработвал такива файлове, защото нямам Сигма, но RAW Therapee под Линукс би трябвало да ги отвори. Дали ще ти хареса крайния резултат е отделен въпрос.

Автор: ddantgwyn   
Дата:   21-06-25 11:42

quazimodo написа:

> Не съм обработвал такива файлове, защото нямам Сигма, но RAW Therapee под Линукс би трябвало да ги отвори.

Да, отваря ги, но има разни дребни проблеми там, основният от които е, че съм го позабравил. Нещо цветовете не ми харесват, но най-вероятно причината за това пак съм аз - избор на неподходящ режим в апарата.

> Дали ще ти хареса крайния резултат е отделен въпрос.

Това винаги го има, независимо от програмата (imho) [smile]

Иначе намерих още два подхода към проблема, но ще ми трябва повече време за да преценя кой да избера :)

Благодаря и на двама ви за отговорите.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »