Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте!Търся си добър,лек и компактен фулфрейм фотоапарат за пътуване и стрийт фотография. Приемам съвети за марки и модели. Да бъде влаго/прахо устойчив е другото ми изискване. Поздрави!
В момента едва ли има "лош" фотоапарат. Всичко е до бюджет и обективи в този случай.
За пътуване, аз лично бих гледал Olympus или Fuji, малко по компактни са като тегло. Ако ще се продават професионални кадри или се търси високо ISO, DxO PhotoLab има чудесни алгоритми за шумоподтискане и дава използваеми резултати на високо ISO, Topaz GigaPixelAI или PhotoAI дават възможност за "разпъване" на изображението, запазвайки качеството.
Ако изрично трябва да е пълноформатен сензор, аз бих казал Nikon Z5 II, защото има достъпни и сравнително хубави вариота - Nikkor 14-30/4 S и Nikkor 24-120/4 S. Ако се търси по-добра влагозащита - някой намален Z7 II (чудесен сензор) или Z6 III.
Leica, Panasonic и Sony имат някакви подходящи модели, ако някой запознат може да даде повече информация.
Лично аз бих избягвал Canon и големите вариота, защото много се набиват на очи, затова си нося едно Fuji с мен.
> Здравейте!Търся си добър,лек и
> компактен фулфрейм фотоапарат за
> пътуване и стрийт фотография.
> Приемам съвети за марки и модели.
> Да бъде влаго/прахо устойчив е
> другото ми изискване. Поздрави!
dstransky, ако теглото и компактността са приоритет, тогава виж Sony a7cII. В момента е на промоция в Павилиона: цък
Сонито определено е по-компактно, и е по-леко с близо 200 гр oт Nikon Z5II. Също така е с 33мп срещу 24мп за Никона. И двата са влаго и прахоустойчиви.