Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
По желание на Julius, пускам тема "Добавяне на Exif".
Търсачката ми намери следния сайт https://www.thexifer.net/
След като изтрих на една снимка Exif-a добавих такъв от сайта мисля, че се справи добре!
> По желание на Julius, пускам тема
> "Добавяне на Exif".
> Търсачката ми намери следния сайт
> https://www.thexifer.net/
> След като изтрих на една снимка
> Exif-a добавих такъв от сайта мисля,
> че се справи добре!
Eкзифа е душата на една снимка! Премахнете ли екзифа - все едно изтръгвате душата и.
А добавянето....не прави ли една бездушна снимка - зомби? Зомбирате ли си снимките?
> Абе прочети го упътването на тоз
> ExifTool дето го инсталира вчера
> ExifTool Command-Line
> Examples
Прочетох упътването това са някои от командите:
exiftool -all= dst.jpg
exiftool -whitebalance-=auto -WhiteBalance=tung dst.jpg Extract Info
exiftool -all= -tagsfromfile src.jpg -exif:all dst.jpg
Erase all meta information from "dst.jpg" image, then copy EXIF
tags from "src.jpg".
exiftool -geotag t.log -geotime="2009:04:02 13:41:12-05:00" a.jpg
Geotag an image with the GPS position for a specific time.
exiftool -geotag log.gpx "-xmp:geotime<createdate" dir
Geotag all images in directory "dir" with XMP tags instead of EXIF
tags, based on the image CreateDate.
Никъде не намерих добавяне на бленда, скорост, ISO, обективи, модел и марка на апарата, и т.н
Това за баланса на бялото е за екстрактване на информация. Като цяло може може да се добавя геолокация, datetime и общо взето това намерих!
> Eкзифа е душата на една снимка!
> Премахнете ли екзифа - все едно
> изтръгвате душата и.
> А добавянето....не прави ли една
> бездушна снимка - зомби? Зомбирате
> ли си снимките?
В интерес на истината, не ми се е случвало през програмите, които съм обработвал снимките си (DxO Optics Pro, Adobe Photoshop CC) да ми изчезне EXIF-a! Затова и си помислих и пуснах предната тема "Премахване на EXIF", защото си мислих, че хората умишлено ги премахват. Предната тема я затворих, но нека тук или ако трябва в друга тема споделят кога и как точно им ичезва EXIF-a?
-if 'not $LensModel' \ <-- това е ако не намери този таг, да го добави. Ако има да не пипа.
Хората често добавят на ръчните дърти обективи.
Аз махам, като не искам да се вижда софтуера за обработка или нещо друго - рядко всичко. Ако съм ползвал чужд апарат или не съм ъпдейтнал тага за автор, да го добавя/сменя.
Абе всеки му според нуждите, важното е че има как.
Интерсно ми е със софтуер, който не е под DOS(като този в линка, който съм посочил) колко човека ще започна да си добавят EXIF-a, да не говорим да започнат да пишат скриптове под DOS за това! ...
В интерес на истината, не ми се е случвало през програмите, които съм обработвал снимките си (DxO Optics Pro, Adobe Photoshop CC) да ми изчезне EXIF-a! Затова и си помислих и пуснах предната тема "Премахване на EXIF", защото си мислих, че хората умишлено ги премахват. Предната тема я затворих, но нека тук или ако трябва в друга тема споделят кога и как точно им ичезва EXIF-a?"
Не допускам, че на някого неволно му изчезва EXIF-a. В опциите за запис можеш да посочиш какво да се случи с метаданните. По дефолт се запазват.
EXIF може да изчезне, когато се работи с програми, които не поддържат метаданни. Който не си познава програмите може да срещне всякакви изненади.
> В интерес на истината, не ми се е
> случвало през програмите, които
> съм обработвал снимките си (DxO Optics
> Pro, Adobe Photoshop CC) да ми изчезне EXIF-a!
> Затова и си помислих и пуснах
> предната тема "Премахване на EXIF",
> защото си мислих, че хората
> умишлено ги премахват. Предната
> тема я затворих, но нека тук или
> ако трябва в друга тема споделят
> кога и как точно им ичезва EXIF-a?"
> Не допускам, че на някого неволно
> му изчезва EXIF-a. В опциите за запис
> можеш да посочиш какво да се случи
> с метаданните. По дефолт се
> запазват.
Зависи от програмистите. При една от актуализациите на редактора ми за растерна графика, отметките за запазване на exif данните изчезнаха. Добре, че проблемът лъсна бързо.
> EXIF може да изчезне, когато се
> работи с програми, които не
> поддържат метаданни. Който не си
> познава програмите може да срещне
> всякакви изненади.
А преди вече доста години този същият редактор просто не експортваше exif данните от raw файла, но тогава вината може да е била в добавката за него, която позволяваше такъв експорт.
Така, че не винаги е до познаване на настройките, има и частни случаи (imho).