Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Пролем с Lightroom...
Автор: kollev3   
Дата:   28-12-13 21:43

Здравейте някой може ли да помогне[smile] След прехвърляне на снимките в Lightroom 5 при преглеждане и преди обработване снимките са: със редица промени Exposure +2.25 Contrast -23 Highights -50 Shadows +50 Whites +17 Blacks +1 това се променя със всяка следваща снимка.Снимките са правени в ръчен режим.Къде може да е причината...[smilie11]
 Re: Пролем с Lightroom...
Автор: victory13   
Дата:   28-12-13 22:08

За сега единствено ми идва на ум да се прилагат някакви Develop Settings при Apply During Import менюто. Това може да се зададе от много места, но най-лесно се отменя преди Импорта, като зададете None... Намира се вдясно на прозореца Импорт [shtrak]
Автор: photostoykov   
Дата:   29-12-13 11:07

За най-лесно, изтрий съществуващия каталог на Lightroom, стига да имаш всички снимки от него в други папки (логически места на диска)!
Когато стартираш отново Lightroom, ще се отвори контекстно меню, което те предупреждава, че няма текущ каталог и ти предлага да създадеш такъв, създай го! След това импортирай само снимките, които смяташ да обработваш, без да задаваш автоматични корекции.
Тези корекции, които ти се появяват на всеки кадър са запомнени от предишно синхронизиране.
Успех!
Автор: rx   
Дата:   29-12-13 13:25

Когато отиваш на Develop и натиснеш ALT бутона, ще видиш, че под настройките, които си приложил, бутона, който е бил Reset, ще стане Set Default. В настройките на Lightroom можеш да зададеш и тези настройки да се нагласят поотделно за различни камери, апертури, ISO-та и т.н.
Автор: BotsRevenge   
Дата:   29-12-13 15:40

Вероятно си задал при импортване на снимките да се прилага "Auto tone" корекцията, която прави анализ на снимките и въвежда корекции.

Бях експериментирал с тази опция, но не ми допадна резултата, защото ми отваряше повече работа да докоригирам, от колкото да започна от нулата.
Автор: kollev3   
Дата:   29-12-13 22:03

Благодаря на всички,,,Весели Празници...[shtrak] [smile]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.