Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Кой е с по-добри възможности Canon 5D Mark III или Nikon D800E
Автор: divadeva   
Дата:   26-12-13 05:23

Кой е с по-добри възможности и превъзходство, Canon 5D Mark III или Nikon D800E ?
 Re:Кой е с по-добри възможности и превъзходство, Canon 5D M3 или Nikon D800Е
Дата:   26-12-13 05:27

:Кой е с по-добри възможности и превъзходство?
 Re: Даниела
Дата:   26-12-13 05:30

Извинявайте, поставила съм името си вместо темата. :(
Автор: hemilio   
Дата:   26-12-13 08:49

Не се извинявай,името ти е чудесно,и съпругата ми така се казва.
По темата: и двете камери са чудесни,по скоро си помисли какво най вече ще снимаш,защото двете марки разполагат с различен набор от обективи.
По скоро огледай обективите на двете марки,тялото е консуматив.
Успех.
Автор: kvakioh   
Дата:   26-12-13 09:00

Ако няма обективи към тях, поне 2 да кажете за всяко тяло, няма смисъл от темата.
Автор: belone   
Дата:   26-12-13 09:10

Превъзходство няма, важни са уменията на снимащия и обективите. Изясни си какво ще снимаш, бюджета с който разполагаш, отиди в магазина, тествай и реши. Успех![smilie3]

Автор: mugen   
Дата:   26-12-13 09:16

Можеш да редактираш заглавието в първи пост. [smilie3]
Автор: jigsaw   
Дата:   26-12-13 09:50

Ако прочетеш десетките ревюта в интернет бързо ще стигнеш до извода, че въпроса ти няма еднозначен отговор. И двете тела са в тежката категория, и двете тела са много качествени. В повечето тестове общата оценка е в полза на Никона. В действителност всяко от двете тела има някакво предимство пред другото в някаква област или някой частен случай. Реално избора ти по-скоро трябва да е базиран на конкретни предпочитания за конкретни опции или частни случай при който ще снимаш, където всяко от двете тела ще има предимство пред другото в нещо. Подреди приоритетите си относно изискванията си към тялото, след което направи избора си. Моя приоритет например, е основно базиран на детайла в снимката при стандартни/класически условия на снимане и за това бих избрал Никона. Ето тук има един от многото тестове в интернет http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-5D-Mark-III-vs-Nikon-D800 На база написаното в него, аз бих избрал тялото със следните по-добри параметри:
Significantly better image quality
More dynamic range
Lower noise at high ISO
Better color depth
Това обаче не означава, че всеки би имал тези приоритети и би се съобразил на 100% с тях. Разгледай, прочети в интернет и тогава вземи решение.
 Re: Кой е с по-добри възможности Canon 5D Mark III или Nikon D800E
Автор: vanquished   
Дата:   26-12-13 10:14

Канон нямат еквивалент на Никор 14-24/2.8 ... Никон нямат 85/1.2 ...
Автор: domidi   
Дата:   26-12-13 10:50

Ох,тук се почна!
Автор: iivanov   
Дата:   26-12-13 11:02

мдааа почна се - мерцедес S клас или БМВ 7-ма серия[smilie5], айфон или самсун ....[smilie5]

Публикацията е редактирана (26-12-13 11:04)
Автор: cicomanco   
Дата:   26-12-13 11:34

D600![smilie24]
Дата:   26-12-13 11:38

Съгласна съм, че и 2-те тела са в тежката категория. Но от посетените няколко сайта се вижда, че Canon5DM3 превъзхожда Nikon D800E с това, когато е в режим на по-ниско ISO не внася шум в кадъра и се държи по-стабилно.
Не съм решила да купувам все още нищо. Просто съм любопитна да видя мненията ви относно тези 2 модела като характеристики, предимства или недостатъци. [smilie11]
Автор: wizarditaly   
Дата:   26-12-13 11:54

Тея тела не се купуват тукутака.
Трябва да имаш опит и обективи които си ползвал преди това.
В противен случай няма голям смисъл да купуваш тяло от такъв клас.
С какво си снимала до сега? Какво ще снимаш в бъдеще?
Имай в предвид че и двете тела предопределят харченето на сериозна сума за обективи.
Автор: Mogila   
Дата:   26-12-13 11:54

Като си любопитна защо не погледнеш директни сравнения в интернет? За какво са ти мнения от хора, от които може би само 0,1% са ползвали и двете камери?
Автор: Gecata   
Дата:   26-12-13 12:08

С по добри възможности разбира се е апаратът с по-добро ЗАУ. Чувал съм даже 300Д-та с добро ЗАУ да слагат в джоба си и 5Д-мк3 и Д800Е. Весели празници и ....тези терзания няма да де доведат до верен извод[smilie3]
Автор: hattori   
Дата:   26-12-13 12:13

Все едно кое.
Едно време все с такива 'тела' са правили велики снимки класиците..
Ще поправя belone малко: важен е САМО фотографа.
Той вижда и решава какво да ни представи.
Техниката не снима сама и не може да прояви уникалност на гледната точка.
Да не бъркаме фотографията с копирането..............
Автор: Божидар58   
Дата:   26-12-13 15:50

И за двете тела трябват страшно много пари. За телата и да обективите, които ще бъдат купени след това. Ако изкарваш по 700лв на фотосесия веднага купувай един от тях. Ако изкарваш 30лв въобще не гледай натам. Ако ще снимаш за удоволствие нещо от сорта на НИКОН Д90. Ако имаш много пари и се чудиш къде да ги дадеш въпросът е излишен....
Автор: borisu   
Дата:   26-12-13 16:24

Не отричам, че зауто определя преобладаващите възможности на никона, но поръчано от ибей ше дойде за 1 седмица. Тогава ще застане на дневен ред проблема с превъзходството. За да бъде реализирано превъзходството трябва никона да бъде активиран йонно чрез престояване 24 часа в кацата с кисело зеле.
Автор: insofia.net   
Дата:   26-12-13 17:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: compur   
Дата:   26-12-13 17:15

Canon e от В.Търново. Икеа работи...
Автор: hemilio   
Дата:   26-12-13 17:40

д600,за останалите пари-обективи! [smile]
Автор: Kuendi   
Дата:   26-12-13 18:18

В връзка с горното и 6D ще свърши работа, но за мен лично Canon е по-удачната система; отличен избор и по-голямо разнообразие от обективи (14-24 е голямата липса за момента)отколкото при Nikkor. Много добра гама от tilt-shift образци и нови, почти безупречни II версии на основни обективи.
Като минус мога да спомена още не добрата ценова политика на Канон България, но при пазаруване на дилърски цени в период на кеш-бек отстъпки и възможност да си върнеш ДДС, цените стават приемливи спрямо тези от чужбина. В крайна сметка ако това ще ти вади хляба, цените не са най-важното. Чисто търговски принцип е по-предпочитаната система да поддържа по-високи цени а догонващия да ги бори в обратната посока.
Автор: Marconi   
Дата:   26-12-13 18:22

кифтенцата в икеа да не са на примоция? [smilie11]
Автор: BotsRevenge   
Дата:   26-12-13 18:24

divadeva, ако си любител и смяташ да снимаш любителски, е добре да имаш предвид, че си се насочила към доста едри и тежки фотоапарати. За тях и обективите са по-големи и тежки.

Ако до момента си свикнала да си носиш фотоапарата с теб, за да снимаш където си, едно такова тяло с дори 1-2 обектива ще видиш, че ще почне да ти натежава и все по-често ще намираш оправдание да го оставиш вкъщи - "уф, много е голям; няма сега къде да го сложа, за да го пазя; не отивам на толкова интересно място и надали ще си струва да снимам; пак ще направя 1000 снимки и тея големи файлове ще ми задръстят компа и кога ли ще ги обработвам; и т.н." Много от тези думи съм се хващал сам да ги казвам, а други съм ги чувал около мен.

После ще те засърби да си вземеш още обективи. Ако вземеш тялото с 24-70 f2.8, ще ти се доще я макро обектив да вземеш, я светлосилен портретен, я широк или дълъг. Ако носиш фото чанта, ще почне да ти къса рамото и ще я смениш с раница. Накрая системата ти като набъбне към 10кг ще се усетиш, че съвсем рядко носиш апарата, а на екскурзиите те съсипва от тегло.

Мисълта ми е - ако реалистично виждаш сама себе си в описаната картинка, не се хвърляй на фулфрейм. С фулфрейм апарат няма да направиш по-хубави снимки, от колкото с кропка. С голямото тяло, обаче, по-бързо ще губиш мерак да снимаш, защото не ти се мъкне повече.

Примерно Nikon D7100 е отличен избор с голям динамичен обхват, малко шум и всичко, което може да ти потрябва, за да направиш хубава снимка. Или Canon 70D например.

Абсолютно убеден съм, че в 95% от случаите и с безогледален апарат ще се справиш идентично - независимо дали си опитна във фотографията или не.

От личния си опит ще си позволя да те посъветвам да избереш по-лека техника. С нея ще се развиваш по-бързо, защото по-често ще е с теб.

Аз съм минал през малка сапунерка (Sony W5), голяма турбо-сапунерка (Panasonic FZ-50), малък dSLR (Pentax K100D), по-голям dSLR (Nikon D300), професионален dSLR (Nikon D3, D3s) и сега минавам към най-компактната сред читавите фото-системи - Olympus. Мои колеги, снимащи с Canon също минават по подобен път. Отиде на екскурзия с две про тела на рамената и се изкриви. И сега единият колега преминава от Canon 1d Mk3, през 5D mk III, към Canon 70D.

В момента система от два фотоапарата и 5 чудесни обектива от системата на Olympus тежи 2131 грама. 2140 грама е само тялото на Nikon D3s + 24-70 f2.8, което в момента е минималното, което мога да помъкна, за да имам с какво да снимам. С леката фото-система буквално ти пада голяма тежест от плещите.

Останалите хора в темата ти казаха - хубавата ти снимка не зависи от апарата, ако ти знаеш какво правиш. Да, фулфреймът има потенциала да ти даде видимо по-плитък фокус, от колкото кропките - голям праз. Важното е да натрупваш достатъчно практика, за да знаеш как да напълниш кадъра с интересно съдържание, да го композираш, да го осветиш и т.н. Една добре осветена снимка с добре подбран водещ обект, с уместно съчетан фон, с приятен водещ преден план и със смислено послание е безкрайно по-стойностна от снимката с много плитък фокус.

Май казах каквото имам да казвам. Стига съм писал. Дано да имаш полза от съветите в темата.

Публикацията е редактирана (26-12-13 19:06)
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.