Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кой да избера?Tamron VS. Signa
Автор: prisonbreak   
Дата:   26-11-13 00:58

Tamron 17-50 F2.8
Vs.
Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC Macro
Vs.
Tamron 17-50mm/2.8 VC

Снимам с D7000.
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Кой да избера?Tamron VS. Signa
Автор: prisonbreak   
Дата:   26-11-13 01:00

Редакция :
Първия онектив е :
Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
Третия е:
Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II VC LD Aspherical (IF)

Автор: stown   
Дата:   26-11-13 01:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kvakioh   
Дата:   26-11-13 01:01

Sigma AF 17-50mm f/2.8 EX DC HSM OS или ако идва скъпа 17-50 Тамрона, без стабилизация и мотор-дефакто най-евтиния Тамрон.
Тази Сигма 18-50- не.

Автор: photographist   
Дата:   26-11-13 01:57

Погледни новата Sigma 17-70/2.8-4.5 OS. Мисля, че си заслужава, заради по-големия диапазон, стабилизацията и уникаления дизайн:

http://www.sigmaphoto.com/sites/default/files/styles/zoom/public/images/products/pphoto_c_17_70_28_4

Aко обаче диапазона не е приоритет, а по-скоро постоянната светлосила по цялата дължина, то тогава от тях - както са ти казали - по-евтиния Tamron се смята за достатъчно остър обектив! Но пък от друга страна - стабилизацията при VC-варианта е много полезна опция и може да ти спаси много кадри при ниски скорости! За да не съм голословен ше кажа, че съм имал и двата обектива - с и без стабилизация. За разлика от студийните тестове, в реални условия, разлика в остротата така и не намерих м/у двата, но стабилизираната версия остави много добри впечатления у мен, точно заради перфектно работещата стабилизация и описаните по-горе причини!
Не на последно място ще кажа, че не случайно VC-версията е по-скъпа, или както се казваше: "За колко плащаш - такова получаваш"!
Ако бях в твоето положение бих се колебал из между двете стабилизирани версии - Sigma 17-70 OS или Tamron 17-50 VC
Хубавото е, че каквото и да вземеш - все доволен ще останеш, а дори нещо да не ти допадне - това са обективи с голям капацитет и търсене и винаги ще намериш купувач, който да му се зарадва!

ПС: За тая Сигма 18-50/2.8 не знам, преди имаше 17-50/2.8 и беше чудесна, както и Токина 16-50/2.8, но такива обективи май не се произвеждат вече...а и трудно се срещат! Успех!

Автор: kvakioh   
Дата:   26-11-13 02:33

Преди новата С се продава още 17-50/2.8 със стабилизация. Естествено, най-новата би трябвало да е по-добре оптически, но е и по-скъпа.
18-50/2.8 и 17-70, освен ако не е най-новия 17-70 по възможност да се избягват.
ЗА Тамроните, твърдо съм само за 17-50/2.8 без стабилизация и без мотор.

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   26-11-13 07:49

Аз съм за Tamron 17-50mm/2.8 VC след преглеждания на 5-6 ревюта :)

Автор: victory13   
Дата:   26-11-13 08:05

Винаги, когато съм разчитал на стабилизацията на широко, съм оставал разочарован... Затова вече изобщо не и обръщам внимание [cool]
Старият Тамрон [smilie24]

Автор: iioorrddaann   
Дата:   26-11-13 11:15

С двете ръце съм за тамито ВЦ. Имал съм и двата тамрона- както казах съм за стабилизирания. Стабилизацията не е цветуща, но върши работа. Остър е почти колкото 17-40Л(сега съм с него, защото ме кефи червената лентичка). Разликата в цената не е голяма, но е доста по- добре според мен. :)[beer]

Автор: photoninja   
Дата:   26-11-13 20:17

prisonbreak вземи си стабилизирания Тамрон, няма да съжаляваш! Стабилизацията никога не може да бъде в минус, а напротив!!!
До като имах нестабилизирания си мислех, че е върха на сладоледа, но когато ги сравних с един приятел с неговия стабилизиран се оказа, че са идентични, но там където той може да снима от ръка, на мен ми трябва статив [smilie23]
Разликата е 100лв при втора употреба, но определено си заслужава!
Ако е въпрос на финанси - вземи Сигма-та 18-50/2.8! На пук на всички очаквания този обектив е супер за цената си! Отнася всеки китак + това ще ти кажа и една тайна, която сигурно доста хора не знаят, защото едва ли са имали едновременно и Сигма-та и Тамрона, за да ги сравнят. А именно: след най-широкото, т.е. след 24мм Сигмата е поне два-пъти по-остра от Тамрон-а при същите дължини. На 50мм, забележи: Сигма-та се конкурира по острота с 50mm/1.8D/G на ф2.8, т.е. получаваш в Сигма-та и вградена 50-тка ;)
Ако искаш се вслушай в съветите ми, ако искаш - слушай някой попрочел нещо в интернет [smilie3]

Автор: vicking   
Дата:   26-11-13 22:52

виж тук аз се спрях на тамрона без стабилизация. страхотен е, много остър.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »