Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Да оплюем Никон.
Автор: kapitancho   
Дата:   16-03-11 13:28

В темата за А35 доста Сони потребители оплюха ДСЛР системата, предлагана от Сони.
Нека направим същото и за Никон. Разбира се, визирам ползвателите на Никон.

Отговори на това съобщение
 Re: Да оплюем Никон.
Автор: nodoubt   
Дата:   16-03-11 13:31

разлепи ми се гумата на след 3тата година [smilie22]

Автор: djfroggy   
Дата:   16-03-11 13:33

Аз съм работил с Никон Д200,Д300 и съм страшно доволен.Изключителни портрети ставаха на кропката с 85/1,8 и дори с евтиния 50/1,8.Чудесни стъкла за без пари!Ползвах и филмовия Ф100,заедно с 24-85/3,5-4,5/ и 28-200/3,5-5,6/Г.Направо разкошна система.Липсва ми стабилизацията в тялото.Изпадаха евтини 80-200/2,8,както и 300/4,но без стабилизация не става.Липсва нов 80-400/4-5,6/Стария фокусираше адски бавно.Както и стабилизиран 300/4.
Телата и обективите създаваха усещане за нещо наистина добро! Реално, не мога да оплюя Никонската система. Само те моля да не пускаш такава тема за Канон,да не ям боя на някоя сбирка.[beer]

Публикацията е редактирана (16-03-11 13:35)

Автор: tonyboy79   
Дата:   16-03-11 13:34

Ми ползвай Дурекс, Хелметекс, Капчица и т.н. [smilie5]

Автор: ka7   
Дата:   16-03-11 13:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   16-03-11 13:40

Като се замисля,
много няма за оплюване при Никон. В последните 3 години запълниха доста зеещи дупки в системата.
Е, може да се помрънка за разни липси като 70-200/4 или стабилизиран 2.8 зуум.
Отлепването на гумата също си е фирмен символ [smilie25]

Автор: didesignbg   
Дата:   16-03-11 13:41

Правят най-добрите апарати, но са абсолютно глухи и затворени за иновации. Съответно през няколко години го ядат голям, станат отръскат се станат н1 и пак старата. По-скоро е реакцията на голямата фирма, защото и канон и те са същите...
А, да, правят най-смотаните сапунерки.
И вече амнайста година подред ги мързи да пуснат един 70-200/4.
Като заговорихме за обективи, още не мога да им простя G-еlded обективите. Да сложиш точка на 50 години съвместимост за да спестиш някой друг лев[smilie8]

Автор: autosvet   
Дата:   16-03-11 13:44

Пу пу да не им е уруки [smilie18]

Няма няма и се появи някоя петъчна тема в сряда.

Автор: didesignbg   
Дата:   16-03-11 13:46

Аааа докато не съм забравил, дето вика next_time, да почнат да слагат и боке на обективите си, че напоследък само аберации слагат.[smilie18]

Автор: aeobs   
Дата:   16-03-11 14:01

Тая тема е идейна. Нека админа да я забоде отгоре и всеки като влиза във форума да плюе вътре, колкото му е кеф и после да влиза в другите теми. Само заглавието трябва да се смени.

Публикацията е редактирана (16-03-11 14:01)

За сапунерите съм напълно съгласен. При тях само марката им е стойностна. Вътре е кухо.

Иначе другото нещо, за което си мрънкам е промяната в Ауто ИСО от Д5000 насам (вдигането на ИСО при включена светкавица, без да има нужда).

За LoCA също съм съгласен, въпреки че и другите марки правят тази жертва.

Автор: cameraman   

Пфууууу...

Автор: PeterPAN   
Дата:   16-03-11 14:08

чувал съм че д3000 било много зле ма незнам [smilie18]

Макар че не ми подхожда ма да пофаля айм-сори а450 за парите си е върха май [smilie18]

Автор: ivanov.10   
Дата:   16-03-11 14:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   16-03-11 14:17

Е па.... на много пушки не им бачка меренето при ръчнофокусни стъкла!
Това старото Сони А200 го можеше! :)

Автор: джъмбо   
Дата:   16-03-11 14:20

с кулпикс 800 и кулпикс 5000 (първия) съм изкарал пари многократно надвишаващи дадените за тях...

след това съм имал почти няколко от еС серията с перископна оптика (последно еС 70) и 2 от П серията (5000 и 6000 а със 7000 доста снимах)

сега чакам с нетърпение П300

на няколко приятелки съм подарил никонски сапунерки и още си ги ползват с удоволствие

съгласен съм че конкурентите имат добри модели, но да се заявява, че не стават за нищо е смешно

Автор: vasilmitev   
Дата:   16-03-11 14:35

що пък трябва да се плюе по даден производител? сериозните фотографи (или поне голяма част от тях) ползват или са ползвали обективи и тела и на канон и на никон и са доволни и от двете системи....

Автор: CyberGene   
Дата:   16-03-11 14:39

Автор: victorcito1978   
Дата:   16-03-11 14:45

Никоните снимат кошмарно видео, особено сравнено с Панасоник и (то е ясно) Канон

Автор: diver   
Дата:   16-03-11 14:47

Трябва да се критикува -разбирайте плюе даден производител ,тъй като още преди 10 години можеха да направят матриците 24/36 а не да чакаме още 10 години докато ги наложат масово.
Динамиката на въпросните матрици също е жалка и то не поради техническа невъзможност да ги изработят а поради жаждата им да ни оскубят до последно![smilie23]

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-03-11 14:47

Малко по-точно? Ако си настроил в Maximum sensitivity да речем 800 как по-точно ще се окаже, че си снимал през деня на ISO 6400 [smile]

Дата:   16-03-11 14:48

CyberGene, това с минималната скорост според фок. разстояние си го има при Никон в автоматичните режими.

Автор: CyberGene   
Дата:   16-03-11 14:52

Автор: Alex-dan   
Дата:   16-03-11 14:55

Добре е ауто ИСО-то. Аз в последно време реших да го пробвам като се разхождам понеже ми писна да сменям само ако обекта е на сянка/слънце със 70-300, който е тъмен а и скоростта е от значение. Работи учудващо добре. Задавам му примерно 1/125 или 1/160 и максимум 800 ИСО и апарата си смята. Ако пък зададеш базово ИСО 400 ще се вземе като минимално и така можеш да си определиш сам диапазона и при ниската стойност [smilie24]

Дата:   16-03-11 15:03

И за това си има трик.
Примерно, слагам 28-300 и мин. скорост 1/160. Като снимам в режим А и си ползвам обектива за 28 до 100 мм. Над 100мм, просто врътвам на М, където съм задал предварително 1/500 скорост и всичко е точно. Със 70-300 или друг обектив, това ще е още по-лесно.
За 16-85 пък е тривиално - слагам 1/15 мин. скорост, защото знам, че стабилизацията ще сработи на всички мм. Ако искам да смъкна ИСО-то още малко, слагам на ръчен режим и примерно на 1/6 при 16мм. Ако пък имам нужда от по-висока скорост, пак на М си я нагласям.
При всичко ситуации, АУТО частта действа идеално.

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »