Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Покупка на външна светкавица
Автор: leo34   
Дата:   21-03-11 13:20

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Покупка на външна светкавица
Дата:   21-03-11 13:20

Здравейте. Предстои ми покупка на външна светкавица. Бях се ориентирал към 580EX II. Питането ми е каква е реалната разлика примерно между 580EX II и Yongnuo YN468. Понеже един приятел снима с Yongnuo YN468 и гледам, че в базара има обява. Аз никога не съм снимал с външна светкавица. Между тези двете канонската е по-мощтна и по-бързо зарежда... какви са другите решителни разлики? Или да ми предложите друга алтернатива? Снимам с 20D.
Благодаря предварително!

Публикацията е редактирана (21-03-11 13:21)

Автор: IFOTO   
Дата:   21-03-11 16:06

Вземи си един Нисин Д866.Яка,с възможности...

Автор: ka7   
Дата:   21-03-11 17:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kameliya   
Дата:   21-03-11 17:11

и аз съм ЗА Канон, и по принцип каквато ти е камерата, такива и аксесоарите, най-добре.

Автор: kosio2002   
Дата:   21-03-11 18:36

IFOTO написа:

> Вземи си един Нисин Д866.Яка,с възможности...

Извинявам се, че се намесвам в темата, но къде мога да намеря Nissin Di866 (употребявана) и горе долу колко струва? Че нова ми е малко скъпа 499 лв.
И аз съм с Canon 20D, а вградената светкавица работи коректно само на режим "Р" [smile] (може проблема да е в мен)

Публикацията е редактирана (21-03-11 18:45)

Дата:   21-03-11 20:33

kosio2002, и при мен е същото, на P експонира правилно, на Av/Tv експонира все едно не е включена светкавицата и като светне се преекспонира кадъра. Не знам това нормално ли е, не съм имал друг DSLR, не съм и пробвал с други апарати това дали пак е така.

Автор: binx   
Дата:   21-03-11 20:37

Помисли и за 430ех. Доста добра светкавица и в базара изскача сравнително често за около 300лв.

Автор: nikel   
Дата:   23-03-11 21:18

Преди време си имах ядове с неоригинална (китайска) светкавица за Канон. Днес пък ми се скапа кабела на дистанционния спусък Yongnuo. Такива тънки жички сложили китайчетата, че като се огъне няколко пъти и се къса точно като кабела на слушалки от битака. И така стигнах до извода че аксесоарите за Канон никак не е лошо да са канонски...
[smilie3]

Автор: dimodi   
Дата:   23-03-11 21:30

Още един глас за 430 EX II - ако не ти трябва master, тази е доста по-евтина и свети достатъчно.

Автор: asahi   
Дата:   24-03-11 01:44

А и не очаквай светкавицата да ти чете мислите. Най-предвидими резултати се постигат на М.

Автор: dimodi   
Дата:   24-03-11 08:29

>> аз съм с Canon 20D, а вградената светкавица работи коректно само на режим "Р" (може проблема да е в мен)

>> на P експонира правилно, на Av/Tv експонира все едно не е включена светкавицата и като светне се преекспонира кадъра

Така е нормално. Ето тук всичко е обяснено, препоръчвам цялата статия:

http://photonotes.org/articles/eos-flash/#faq10

Автор: nikel   
Дата:   24-03-11 09:36

asahi е прав, най-малко проблеми има когато се снима на М

Автор: kosio2002   
Дата:   24-03-11 11:16

Благодарности, dimodi и asahi.
Прочетох статията (доколкото можах) май наистина най-добри резултати се постигат на "М", та затова една по-обикновена светкавица ще ми свърши работа.
Благодаря отново![shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »