Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Визьора на fuji X100
Автор: aeobs   
Дата:   27-12-10 14:17

Колко голям е всъщност, с какво увеличение е?
По спецификация е 05х, но това с 23mm обектив ли е изчислено или с 35мм приравненото фокусно разстояние? Сензора взет ли е предвид и т.н.
Защото ДСЛР кропките се знае, че ги дават с 50mm обектив и като си сметнеш кроп фактора получаваш реалния размер. Като свикнеш с 35mm всичко да ти е колкото пише и нещо не ти се смята после. [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Визьора на fuji X100
Автор: harvester_vn   
Дата:   27-12-10 14:47

Ко речи?

Дата:   27-12-10 15:10

Те техничарите си знаят, ама не са из форума явно в момента. [smilie5]
При ДСЛР увеличението макар и неправилно се дава винаги за 50мм обектив. При ФФ, когато визьора е 100%, увеличението по спецификация си отговаря на реалното. При Д3 например 0.7х си е ефективно. Но при Д700 покритието е 95%, съответно даденото 0.72х увеличение, всъщност е 0.68х ефективно. При кропките пък трябва да вкараш и матрицата в уравнението. Д300 по спекс има 0.95, но като сметнеш кроп фактора ефективното увеличение е 0.63. Това е както казах заради това, че ДСЛР мейкърите погрешно и умишлено го дават в характеристиките винаги с 50mm обектив, независимо от матрицата.
За фуджито се знае, че е с 90% покритие, трябва ми само още това 0.5Х за какво фокусно разстояние отговаря за да мога да сметна големината спрямо 35mm ФФ визьор. В сайта на фуджи няма такава информация.

Дата:   27-12-10 15:44

Абе човек... Коледа мина, наближава нова година... що не си пиеш виното ами си тормозиш главата? На мен ми излезе пришка на мозъка само докато го прочета тва дето си го писал [beer]

Автор: taricate   
Дата:   27-12-10 16:41

aeobs,
че защо ти е да смяташ спрямо 35мм.
Та нали точно затова са сложили точно този обектив - напаснат е идеално към матрицата [smilie3] за максимално добро качество / визия / употреба.
В случая няма значение кроп-фактора и това 0,5х е за улеснение към твоята логика [smilie24]
За електронния визьор - нямам идея как точно ще го реализират, засега го пишат "hybrid", но ще отговаря на т.нар. 100% full frame

Автор: CyberGene   
Дата:   27-12-10 16:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: taricate   
Дата:   27-12-10 17:14

"Автор: CyberGene
Дата: 15-12-10 18:44

Нали се сещаш, че тук визьорът не показва това, което се вижда през обектива, a е директна оптика, която е изчислена за конкретния 23мм обектив, с паралакса му, както и с наслагването на информация отгоре като фокусни точки. Ако трябва този визьор да е с променлив зрителен ъгъл за различни обективи, нещата стават доста сложни за наместване като паралакс с фокусните точки от хибридното насложено електронно изображение и т.н. Нещата имат причина да са такива, не ги мислете японските инженери."

Oт твоята тема е [smilie24] и е вярно.И затова са го кръстили "хибриден".
Погледнато от друга гледна точка - Fuji "пробват" нова посока за развитие на визьора, особено при "безогледалните" и засилващия се интерес към този вид апарати.Така поне мисля аз...

Автор: didesignbg   
Дата:   27-12-10 17:30

Визьора на фуджито не 90%. Както на всеки телеметричен апарат показва доста над 100%. В случая на фуджи, зрителен ъгъл еквивалентен на ФФ обектив около 25мм . Тези 90% показват какво се заключва в рамките на визьора.
Увеличение 0,5 означава че всичко през визьора ще е намалено на половина.

Дата:   27-12-10 20:11

С телеметрици не съм снимал обстойно и исках да се ориентирам какъв ще е ефективния maginification на хибрида спрямо ДСЛР-те.
Фуджито е 0.5х, 35mm еквивалент с 90% покритие. С бързи сметки излиза точно колкото е на Д300.
Тоест, ще е точно като да гледаш през неговия визъор. Е вярно не показва целия кадър, но размера е същия. [smile]

Публикацията е редактирана (27-12-10 20:14)

Дата:   27-12-10 20:16

Фуджи са голяма работа, обаче тва не е никаква причина да се затормозяваме с глупости. Не е ли по-добре, просто да си снимаме, пък каквото, такова?!

Дата:   27-12-10 20:22

харвестер, то това е много просто като го знаеш вече. [smilie5]
як ник [beer]

Дата:   27-12-10 20:29

Не бе.... глей ся... Нали каквото виждаш през визьора, ти излиза на снимката (малко повече обикновенно). Кво ти пука това 0.95 ли е, или 0.521 на степен 63 по корен от разликата на диференциал от Х на трета от Пи?

Дата:   27-12-10 20:35

Не става въпрос за това, а за големината на образа. Тоест какво е да гледаш през визьора спрямо това да гледаш само с очи. Колкото по-голям е размера, толкова по-голям кеф е да се снима. Например като погледнеш през Leica M9 и после който и да е ФФ ДСЛР ти се струва като малък, невзрачен тунел. [smilie21]

Дата:   27-12-10 20:45

Нагледно:

Автор: asahi   
Дата:   27-12-10 21:11

Като говорим за увеличение спрямо какво го мерим? Два пъти по-голямо от...?

Автор: джъмбо   
Дата:   27-12-10 21:13

Например като погледнеш през Leica M9 и после който и да е ФФ ДСЛР ти се струва като малък, невзрачен тунел.

да ти кажа.... не си много прав... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: antonio.caro   
Дата:   27-12-10 21:17

Аз се обърках.
Визьорът трябва да е добър.
Останалото не ме вълнува.
Така или иначе ще е направен така, че да отговаря на очакванията на капризните.

Дата:   27-12-10 21:47

do share джъмбич, за кое точно не съм прав

Дата:   27-12-10 22:04

слр визьора ти се струва като тунел....

я сложи един 25 мм обектив на едно д3 и погледни през него и после погледни през този на телеметрика.... така ще са изравнение като виждане

не е да не знам какво е огромен визьор а камерите с 35мм матрица от про класа независимо канон или никон са с огромни визьори

Дата:   27-12-10 22:12

ами аз именно д3 визирах, разликата си е немалка

Дата:   27-12-10 22:27

и ние сме пипали телеметрици и огледални със светли визьори... имаме си мнение.

Дата:   27-12-10 22:30

аз пак не разбирам в какво е разликата?!?!?!!?

някак си все още не мога да се убедя, че през телеметричния визьор виждам по-добре сравнено с този на д3....

Дата:   27-12-10 22:36

[smilie11]

Дата:   27-12-10 22:37

[smilie11]

Автор: didesignbg   
Дата:   28-12-10 00:04

Не пропускаме ли че увеличението на слр-а се променя от обектива, докато това на телеметрика е постоянно?
Всъщност дори кофти телеметриците са с много ярък визьор.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »