Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв Фотоапарат да подаря на жена ми?!?
Автор: canon2   
Дата:   25-12-10 19:17

Здравейте фотолюбители. Обръщам се към всички вас за мнение на база опита който имате. Липсва ми опит. И затова немога да взема решение. Случая е следния. Съпругата ми ползва канон sx120is за да снима сина ни, който е на 15 месеца и не се спира за секунда. В следствие на това тя/ние правим десетки кадри за да извадим един/два сполучливи. Най-честия проблем е това че снимките излизат размазани или пък сина ни не е на фокус и образа не е чист/може би това са еднакви неща/. И ми направи впечетление че това се случва много по-често когато светлината е малка. Или сме в помещения а не навън. Имам чуството че не апарата е повреден, защото снимките които прави навън при светлина са мн.сполучливи. Следствие всичко това реших че тр. да го сменя. И възникна въпроса - С КАКВО! Четох в интернет. Сравнения на различни апарати, но неуспях да получа отговор. С най-висок клас пойнт анд шут или т.н. компактни или огледално рефлексни или DSLR в ниския ценови клас да заменя сегашния си сапунер. Или накратко канон джи 12 или никон д 3000 например. И ще можем ли ние които никога не сме ползвали DSLR да я ползваме. Накратко най-ниския клас DSLR или най-висок пойнт анд шут. Моля за вашето мнение и ви благодаря.
Честито рождение христово на всички!

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв Фотоапарат да подаря на жена ми?!?
Автор: vikitovikito   
Дата:   25-12-10 19:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gpi72   
Дата:   25-12-10 19:39

Най-вече добра практика и/или фотогравски курс за начинаещи.
Относно техниката - сапунерка по-хубава с добра светкавица би трябвало да свърши работа. Нещо от рода на Panasonik FZ38 например. Дълго ползвах FZ28 и мога да твърдя, че беше хубав фотоапарат и за "пойнт анд шут" се справяше прилично на светкавица.
ДСЛР в ниския клас също ще свърши чудесна работа но там фотогравския курс или най-малко четене става задължително иначе вероятно проблемите с размазването и фокуса ще си останат...

Публикацията е редактирана (25-12-10 19:42)

Автор: Mec   
Дата:   25-12-10 19:58

gpi72 = дрън дрън та пляс [smilie23]

------------------------

Айде щом като искаш ниКон, да е 3100 с ето тоя боклук - 35мм Ф1.8, криви на поразия, ама ше ги изправяш после в Capture NX2.

Автор: surg   
Дата:   25-12-10 19:59

снимнаето на бързо движещи се обекти като малко дете изисква апарат който да фокусира бързо дори и на по тъмно, напр. стая с една крушка от 100 в, да може да изполва скорост от поне да речем 125/с и по кратка, за да стане това пък се иска да има оптика започваща с колкото се може по отворена бленда напр. 2.5 или 2.8, да мож да снима прилично на ИЗО ( чувствителност) отпоне 400 за да може да изпълни по горните условия. Повечето на от апаратите под ДСЛР класа. т. н. не професионални едва стигат до ръба на тези изсквания.
Най прекият отговор би бил ДСЛР апарат и обектив от висок клас, но това е скъпо и ненужно по принцип решение, вервай ми....

много важно е е развитие на техника на снимане на снимащият.
за това бих дал следните препоръки пробвай и кажи какво става/

1. апарата който имате си е много добър, важното е да се научите да го позлвате....
2. 1ви вариант , изберете Режим на снимане Тv - от кръглото копче от горе, изберете, ИЗО АУТО през менюто на бутона function, изберете скорост на снимане от поне 1/250 с стрелки нагоре надолу в нормален режим,изберете и метод на фокусиране по централна точка в МЕНЮ копчето т.е. изкл AIFI( автоматично разпознаване на лица, а това бави) така имате настройки за оптимално снимане на бърз обект.
Пробвайте с скорости от 1/125 в стая до 1/1000 ако сте навънка.
в допълнение от изберете не еденична а серийна снимка, и правете серия от 2-3-5 кадъра и така ще може да изберете най добрият от няколко в рамките на 1-2 секунди. другите ги изтривате
3. 2ри вар. е ползване на светкавица, което си има и + и -.
проблема е че повечето апарати снимат на скорст 1/60 с светкавица, а това е малко за вашите цели....
за да можете да командвате тази скорст , си имате чудесен апарат
идете в режим Т пак, и изберете скорост до 1/ 500 , и сега вече светкваицата и апарата ще снимат точно на толкоз а не на 1/60 винаги....
пробвайте и на 1/250 или 1/125....

всички тези неща си важат в плна сила ако си купите и апарат за 2000 лв с обектив за 1500, но не се стряскайте
прочитете си ръководството добре

най общо....
за най ясни и добри снимки на пейзажи и в ясен ден, и общи снимки изобщо режим А, бленда 3 или 3.5, Ev корециа на измерването -1/3, ИЗО от 80 до 400, и стойте колко се може повече на на 80 или 100, ако не ви ясно, просто на ИЗО ауто
с или без светкавица за помешение

за деца както ви казах по горе....
би трябвало да сте доволни вече от снимките

а и друго...
научете се да снимате плавно, без друсане на апарат , с добре фиксирани ръце, леко натискане на спуска, след изчакване на фокуса, най честата причина за не ясни снимки при много хора е е снимат с летяща ръка , даже като играят хоро, е - няма как да имат ясни снимки...

ПС проверете и дали ви е включена стабилизацията на continius...в МЕНЮ
както и дали е включено постоянно фокусиране , пак някъде там
всички апарти без ръчни настрой, а вашият има такива за радост, са крайно ограничени за всичко това което съмнаписла по горе...

освен това избягвайте да снимате с апарат като вашият, само с дисплей на краен зоом ще рече 8 до 10 Х без добра опора...

Публикацията е редактирана (25-12-10 20:04)

Автор: hardi   
Дата:   25-12-10 20:01

Ето това баце:

http://s3.postimage.org/IO5sA.jpg

та като преслушаш, да го и влезе в действие.
[ezik] [smilie25] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: next_time   
Дата:   25-12-10 20:02

Това е явно новото превъплащение на Кашалота.[smilie24]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   25-12-10 20:02

НЕ те съветвам да смениш жената - но определено не е в апарата проблема и смяната му няма да подобри решително ситуацита ако този който снима няма желание да се научи защо не се получава.....

Накратко - по-добре компактен апарат който знаеш как да ползваш отколкото нисък клас ДСЛР с тъмен китов обектив - който на всичкото отгоре не знаете как да ползвате.

А и за снимането - както и за всяко друго нещо, за да се научи човек, трябва да отдели време и да има желание да се научи.

Дата:   25-12-10 20:04

Иначе - як ник имаш! [ezik]

Автор: kote   
Дата:   25-12-10 20:09

без майтап ти препоръчвам да си вземеш филмова сапунерка
скоро се продаде един страхотен никон за смешните 20 лева а за малко повече може да вземеш олимпус мю2
и проблемите ти ще бъдат решени защото апаратчето е без лаг и снима моментално плюс това лентата е най-сигурния начин да пазиш спомените
за размазването с тези апарати трябва да мислиш за най- близката дистанция да не излезе от фокус
има апаратчета които са от 90 см. а има и от 60-30 см. но там е рядкост
това е единствената грижа оттам нататък няма да го мислите като всяка снимка ще е хубава без фотошоп и си пестиш твоите нерви и нервите на детето

Автор: Canon   
Дата:   25-12-10 20:26

Тезата ти има две страни:
Съпругата ми ползва
1. канон sx120is за да снима сина ни, който е на 15 месеца

2. и не се спира за секунда.

Решение по т.2
По старобългарска (бабешка) рецепта, правете му попара с вино - движенията му стават плавни и спокойни и не се размазват на снимката. Бузите получават румен оттенък, а в очите грейват искри

Автор: canon2   
Дата:   25-12-10 21:23

Много мило мило че приехте проблема който имам насериозно. Благодаря ви. Благодаря за отделеното време. Благодаря за готовността да споделите знания и опист с непознат безкористно. Гледам на апарата си вече по друг начин. Разбрах че незнаем наистина нищо за фотографията и името пойнт и снимай нетрябва да се приема буквално за добри резултати. Благодаря за раздаденото по коледа surg

Автор: navy   
Дата:   25-12-10 21:33

Зависи от жената... постинга ми не може да го приемеш на сериозно, независимо колко правилен е...

Дата:   25-12-10 21:53

АБЕ - я покажи 1-2-3 снимки на детето.. а може и на жената де [ezik]

Автор: ss_sgp   
Дата:   25-12-10 21:56

Този никон 3100 + един евтин 35 или 50мм със светлосила 1.8 обектив ще ви даде огромно предимство в снимките на закрито. За навън "дългият" китов 55-200 и сте готови :)

Автор: atrifonov   
Дата:   25-12-10 22:11

Вземи си един DSLR- Nikon D3000- ще бъде много готино човек с ник Canon2 да ползва Никон, направо ще избиеш рибата[smilie24] [smilie5]

Дата:   25-12-10 22:24

аз отново предлагам да пробва по горните съвети
и ако много не е доволен от резултата
тогава да се хвърля на апарат,обективи, чанта, батерии, филтри, стативи и т.н.....

с Канон С2 имам много снимки на подбни обекти ....

и аз имам син на 1.7 г, най важното е апарата да е по често с теб, а това значи да е малък и носим ....та затова си зех и един иксус...

Автор: Mec   
Дата:   25-12-10 23:25

Не знам защо, ама като снимам с видеокамерата ми, някакси си имам по-малко ядове, нЕма да се стряскам, нЕма да му мисля, само я държа по-ниско и стават супер филмчета, даже и вътре, въпреки че има цветен шум.
[shtrak]

Автор: gpi72   
Дата:   25-12-10 23:27

Mec със супер "мъдрите" съвети [smilie18]
Чак се чудя как не предложи фулфрейм направо.

BirdOfPray [smilie24]
Накратко - по-добре компактен апарат който знаеш как да ползваш отколкото нисък клас ДСЛР с тъмен китов обектив - който на всичкото отгоре не знаете как да ползвате.

Публикацията е редактирана (25-12-10 23:34)

Дата:   25-12-10 23:53

мес

проблема е колко често сядаш да гледаш клипове, особено ако са много и дълги...и ако ги помниш кои какво е и къде е изобщо...из архива

видео камерите на всичките ми приятели събират праха....

Автор: kamiabg   
Дата:   25-12-10 23:56

розов [smilie3]

Автор: mitakabus   
Дата:   26-12-10 08:00

canon2 !/ Язък за ника!/
Я хубавко си прочетете упътването на апарата и после ето това: https://photo-forum.net/ebook/start.htm
..Научете се да снимате с това което имате. SX серията на Канон не са никак лоши сапунерки! На първо време прочети точките за АФ зоните, така като гледам най-вероятно снимате на АУТО ! Поглеждайте апарата къде фокусира , кои зони, и го дръжте здраво ако е при ниска осветеност..15м. дете едва ли е толкова подвижно та проблема да е в това да го хванете замръзнало на едно място! ...Като знам малкия как снимаше до преди година..като АЛФ с камерата от рекламния клип на филма..върви и друса апарата и снима..[thankyou]..та да не карате в подобен сюжет..[smilie10]

Публикацията е редактирана (26-12-10 08:02)

Автор: harvester_vn   
Дата:   26-12-10 09:17

Мес, ти си бил жив бе! Таман пуснах тема в клуба, че те няма никакъв... [smilie5]

Автор: steeens   
Дата:   26-12-10 10:12

http://www.casio.co.uk/products/Digital%20Cameras/Exilim%20High%20Speed/

канон 2, избираш си някоя от тия камери и и в джаза. С 40 кадъра в секунда, няма да изпуснеш точния кадър.[smilie5]

Автор: loveforever   
Дата:   26-12-10 10:19

Честита Коледа!

Един малък съвет от мен, който няма да ви реши проблема основно, но може да помогне в доста ситуации. Явно в когато снимате на закрито светлината ви е доста по-малко спрямо тази която има навън. Затова опитайте като начало да направите и в къщи да ви е доста по-светло когато снимате (отваряне на щори, дърпане на пердета, запалване на всички възможни лампи ...). Ако проблема се пооправи ще знаете в каква насока да работите. Освен това може да помогне и евентуално задаване на по-подходящи настройки на фотоапарата, ако това не е направено.

Само с подмяна на апарата няма да се реши проблема. При всички положения опцията да снимате с ДСЛР би ви дало повече възможности и евентуално по-хубави снимки, но за да се постигнат тези резултати първо ще ви трябват не малко познания по фотография, а също и практически опит в тази насока.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »