Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за Видео-Камера Sony DCR-SR35E
Автор: balinn   
Дата:   14-07-10 13:52

Здравейте, имам камера с Хард диск ,модел Sony DRR-SR35E и искам да попитам ,ако някой е имал или има таква, дали знае как да пусна от менюто опцията като снимам, датата и часът да се записват на филма и дали изобщо има тази опция , защото не мога да намеря от къде се прави това, а пък като сваля записа от камерата на пс-то и го пусна и не изписва долу в дясно датата и часът, а иначе когато пусна да се плейва от самата камера ги има ?!! Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен !

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за Видео-Камера Sony DRR-SR35E
Автор: GMir   
Дата:   14-07-10 18:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: guben   
Дата:   14-07-10 18:54

Датата и часъса се записват постоянно и могат да бъдат показани и при плейване някъде от менюто.

Дата:   14-07-10 19:11

От кое дистанционно ? Камерата няма дистанционно, а пък и аз искам датата и часът да ги има в самия запис, така че като го запиша на диск и го пусна на двд , да излиза на записа отдолу часът и датата на заснемане !!!

Автор: e-mil   
Дата:   14-07-10 19:35

Ръководство няма ли си тази камера?

Дата:   14-07-10 23:09

Има една малка книжка, в която не пише нищо по този въпрос, а пък и ако пишеше нещо ,нямаше да питам тук нали :)e-mil написа:

>
> Ръководство няма ли си тази камера?
>

Дата:   15-07-10 08:19

Както казах датата и часа винаги са записани дори и да не искаш ти.
Ако ще правиш запис на външно двд в реално време само трябва да ги покажеш някъде от менюто на камерата.
Ако смяташ да обработваш в компа и с него да правиш двд ще ти е доста трудно да покажеш дата и час защото зависи от софта и има допълнителни пресети за това нещо.

Дата:   15-07-10 10:40

guben написа:

> Както казах датата и часа винаги са записани дори и да не искаш
> ти.
> Ако ще правиш запис на външно двд в реално време само трябва да
> ги покажеш някъде от менюто на камерата.
> Ако смяташ да обработваш в компа и с него да правиш двд ще ти е
> доста трудно да покажеш дата и час защото зависи от софта и има
> допълнителни пресети за това нещо.

Колега май не ме разбираш !!! Камерата снима директно на хард диск в mpeg формат и след като кача записания файл от нея на компа и го пусна и на записа не излизат датата и часът , както и ако запиша файла на диск и го пусна на домашно двд , пак не излизат, та това искам като си пусна файла да го гледам и долу както при други записи от камери в ъгъла да излизат датата и часът. Иначе на мене ми е ясно ,че камерата си го слага някъде ,защото като го пусна записа на нея и си изкарва час и дата, но иначе във сваления вече от нея файл не присъстват !

Дата:   16-07-10 10:48

други предложения ? [smile]

Re: Въпрос за Видео-Камера Sony DCR-SR35E
Дата:   16-07-10 15:04

Съмнявам се че ще видиш дата и час от която и да било цифрова камера в компа и след него ако не ползваш програмче което да го покаже.
За премиера се казва: DVdateSetup_APPro.exe

Дата:   17-07-10 11:38

guben написа:

> Съмнявам се че ще видиш дата и час от която и да било цифрова
> камера в компа и след него ако не ползваш програмче което да го
> покаже.
> За премиера се казва: DVdateSetup_APPro.exe

Предишната ми камера беше пак Sony , но снимаше директно на ДВД дискове и записваше върху тях и дата и час и като ги пусна си излизаха датата и часът без допълнителни програми и т.н. !!!

Дата:   17-07-10 17:56

Обясних за компа и след него.На предишната си камера само си финализирал диска без обработка в комп.Ако разтовариш харда от новата си в реално време на външно двд може пак да ги има.
Ако се наложи през аналоговите изходи и ще стане.
За да ги видиш и ползваш в компа си трябва плуг за съответния софт,който да ги покаже.

Дата:   17-07-10 18:31

"Има една малка книжка, в която не пише нищо по този въпрос..."

Не знам кое ръководство гледаш, но с онова за което ти пратих линк ми отне само минута да намеря нужната информация. Пишем "датата" в полето за търсене и след няколко кликвания попадаме на следното:
"Датата и часът на записа не се
извеждат по време на самия запис,
но се записват автоматично върху диска
и можете да ги изведетепо време на
възпроизвеждане
(вижте [DATA CODE], стр. 62)."

След още няколко кликвания в раздела за източване на записа към друго устройство.
"За да запишете датата/часа и данни
за настройките на видеокамерата,
изведете ги на екрана (стр. 62)."

Всъщност пише абсолютно същите неща, за които ти говори guben - не можеш да ги имаш на екрана, ако само прехвърлиш файла от харда в компютъра. Трябва да го източиш през изходите на камерата или да си намериш плъгин за някоя редакторска програма.
А онова дистанционно, за което твърдиш, че камерата го била нямала - и то е подробно описано в ръководството.

Дата:   18-07-10 00:18

e-mil написа:

>
> Всъщност пише абсолютно същите неща, за които ти говори guben -
> не можеш да ги имаш на екрана, ако само прехвърлиш файла от
> харда в компютъра. Трябва да го източиш през изходите на
> камерата или да си намериш плъгин за някоя редакторска
> програма.

Е колега, аз нали го източвасм файла през изхода на камерата, пък не виждам тя да има 5 изхода за източване за да стане ;) ??

Дата:   18-07-10 00:37

"...аз нали го източвасм файла през изхода на камерата, пък не виждам тя да има 5 изхода за източване за да стане"
Вероятно трябваше да се изразя още по-простичко и да уточня, че става дума за видеоизхода. Щото тя пет изхода може и да няма, но два има със сигурност - USB и A/V OUT.

Най-добре отново започни с първите две изречения в книжката:
"Прочетете това ръководство преди да започнете работа с видеокамерата
Преди да използвате устройството,
моля, прочетете внимателно и изцяло
това ръководство и го запазете за бъдещи
справки."

Автор: ando   
Дата:   18-07-10 02:44

balinn, като не слушаш каквото ти казват знаещите, защо по дяволите пускаш тема за помощ?

Дата:   18-07-10 14:25

Adno написа:

> balinn, като не слушаш каквото ти казват знаещите, защо по
> дяволите пускаш тема за помощ?

Колега , прочел съм книжката,както и внимателно чета какво пишат "знаещите" , но и в двата случая няма отговор на проблемът ми, като изключим това,което го знам и сам , да използвам разни програми за видеообработка, което не искам !!!

Дата:   18-07-10 15:02

Как да няма отговор на проблема, бе? Питаш "и дали изобщо има тази опция". Отговорът е: НЯМА Я.
За да се вижда датата, трябва да просвириш видеото с презапис на друг носител, а не просто да копираш файла от единия хард на другия.

За да не ти е ясно, значи нито си чел ръководството, нито си чел отговорите в темата.

Автор: mariana88   
Дата:   19-07-10 00:34

Ето ти едно решение ,но в никъкъв случай не корегирай нищо по видеоматериала ,защото внесеш ли дори само цветова корекция датата изчезва в участъка който си корегирал.

http://www.hlinke.de/Home_e/Timecode_Plugins/DVDatecode/dvdatecode.html

Същото важи и за комерите с касети.Даже може да си направите експеримент.Върнете необработен видеоматериал през 1394 в камерата и веднага ще видите датата на десплея на камерата ,а в участъците където има ефекти и или е работено по мателиала датата ще ви липсва.

Публикацията е редактирана (19-07-10 00:39)

Автор: ando   
Дата:   19-07-10 01:36

mariana88, и ти нищо не си разбрала, а като не разбираш не се обаждай! Това не е отговор на проблема. Това е спам!!! Човека не иска плъгин към някой видеоредактор, той иска нещо съвсем простичко - да извади датата, която така или иначе е записана, без значение, че производителят на камерата е упоменал в ръководството, че това е НЕВЪЗМОЖНО по начина, който иска въпросният потребител. Затова, ако нямате отговор на въпроса, не спамете!

Или иначе казано - подминете темата с мълчание. [smilie21]

Дата:   21-07-10 09:55

Производителят също не е и казал ,как може да бъде показан часът и датата на записа след като е свален от камерата !

Автор: desssssy   
Дата:   22-07-10 12:03

По принцип информацията относно часа и датата на даден видео запис (при вярно настроени в камерата час и дата) се запазва като метаинформация. За miniDV и HDV камерите, които използват i.Link конектор за връзка с компютър и други устройства (чрез т.нар. стрийминг)могат да бъдат използвани много и различни програми за видео обработка, които имат възможност да извлекат метаинформацията от този тип файлове и да я изобразят (залепят) към видеото. Ето пример:

http://www.ulead.com/learning/vs/vs11_01_1.htm

За камери, които записват на хард диск (както в конкретния случай)ситуацията е по-различна, тъй като те не използват тъй нар. "стрийминг", като при камерите с касета, а посредством USB връзка позволяват директен достъп до цялото съдържание на диска и неговото копиране.

Един от начините да се изобразят датата и часа върху заснетото видео е използването на аналогова връзка (постредством която видеото своеобразно също се "стриймва"). За запис мже да бъде използван да речем ДВД рекордер или пък специална графична карта с аналогов видео вход. Камерата трябва да се настрои да възпроизвежда избраното видео заедно с информацията за датата и часа на заснемане, а записващото устройство - да записва от съответния аналогов вход, към който е свързана камерата.

Вторият начин, който не съм тествала и нямам представа дали работи, е програмата DVMP, за която създателите и твърдят, че може да чете метаинформацията от харддисковите камери и да я изобразява върху видеото. За съжаление нямам време и възможност да я изпробвам и ще съм благодарна, ако някой я тества и каже дали наистина работи. Ето и линк към официалната страница:

http://www.dvmp.co.uk/

Публикацията е редактирана (22-07-10 12:13)

Дата:   22-07-10 13:38

мерси за конкретния и изчерпателен отговор ! ще пробвам тази програма и ще ти кажа ,дали става :)

Автор: mariana88   
Дата:   22-07-10 15:52

Не съм пробвала ,но би трябвало да се получи ,в случай ,че нямате аналогов видео вход на рс-то.Не е и скъпо.Как мислите?

http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/ez-video-capture-device-usb/

Публикацията е редактирана (22-07-10 16:21)

Дата:   23-07-10 15:41

щя видя за какво става въпрос ! [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »