Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon D90 фокус.
Автор: ognian   
Дата:   02-01-11 16:20

Здравейте!Имам следния проблем.Снимам с nikkor 50 1.8D и ,когато е на бленда 1.8 през визьора много от снимките не са с точен фокус ,а когато снимам през LV фокуса е точен като снайперист.Дали наличието на малко фокусни точки през визьора е проблема или в мен?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D90 фокус.
Автор: CyberGene   
Дата:   02-01-11 16:56

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: harvester_vn   
Дата:   02-01-11 17:14

Струва ми се, че проблема на човека е по-различен. Казва, че през ЛВ фокуса е точен, а ако обектива и тялото не се разбират, проблема щеше да го има и при двата начина на фокусиране.

Автор: CyberGene   
Дата:   02-01-11 17:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: kapitancho   
Дата:   02-01-11 17:58

harverster,
при LiveView се ползват данни от матрицата и няма как да има грешка. В другия случай се ползва АФ сензора и там става белята с фронт и бек фокус.

Автор: ognian   
Дата:   02-01-11 18:38

Значи проблема не е сериозен и ще се оправи само с калибриране.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-01-11 19:04

Може и да нямаш проблем, това се установява с фокус тест от статив.
Снимането на отворени диафрагми си иска свикване. А калибрирането е куц процес и дали го прави някои е съвсем друга тема.

Автор: tbby   
Дата:   02-01-11 19:06

Да добавя, че настройването на автофокуса става само в сервиз с D90 и може да се настрои само с един обектив!
Настройваш един и другите се разместват. Това е горчивата истина, но няма друг начин.

Автор: dismis   
Дата:   02-01-11 19:13

Аз имах абсолютно същия проблем и се оказа че наистина няма проблем а проблема съм аз :) Странно нали!!! Не съм сигурен точно къде бърках/м но мисля че автофокусирането на най- отворените бленди просто не е толкова перфектно. Също грешка която аз правех беше прекадрирането на много отворени бленди което се оказа грешно както ме посъветваха много други.

Автор: didesignbg   
Дата:   02-01-11 19:14

Разбира се, че ще става така, ако решаваш проблем на обектива, чрез настройка на тялото.
Въпроса е че на кой ще му се занимава да тества апарат от класа на д90, да го настройва и т.н.
Под настройване на тялото може да са много неща, може да е изместено огледало, изместен аф сензор, или просто настройка на електрониката. Всяко от тях иска различна настройка и не е правилно с настройка на едното да коригираш другото.

Автор: hemilio   
Дата:   02-01-11 21:14

Автор: didesignbg
Въпроса е че на кой ще му се занимава да тества апарат от класа на д90, да го настройва и т.н.--------епа що да не си калибрираме д90?
ей големи снобари бе!!![smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: Георги   
Дата:   02-01-11 21:21

не го слушай дизайна,

пращай в гръцко апарата и обектива на калибровка. кажи-речи няма да те сурвакат много. [smilie5]

Автор: kiromn   
Дата:   02-01-11 21:30

А защо в Гръцко? Профаилд си имат стенд и после фокуса кове [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »