Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Човек представлява обикновена дроб. В тази дроб числител са неговите истински способности и таланти, а в знаменател - способностите и талантите, които той си мисли, че има. Колкото е по-голям знаменателят спрямо числителя, толкота повече стойността на тази дроб се доближава до нула. Да си вземем поука. Когато от някого нищо не можем да вземем, ни остава само поуката.
Тук е единствения форум в света, където се задава малоумния въпрос "защо отряза нещо от снимката"! Ще реже както си иска и вие не можете да му кажете нищо по въпроса!
Може да имате професионални умения и познания, но с това аматьорско мислене доникъде няма да стигнете.
Аз мислех, че темата е за човека, който плюе други хора... Ами аз на негово място бих направил същото! Настъпили са ме по мазола, а аз имам право на публична изява? Чудесна възможност да ги наакам публично!
И докато с вас разискваме този така "наболял" проблем, който е съизмерим със свинския грип, човека си изкарва пари и хич не му дреме. А ние си пишем по форумите и снимаме без пари...
Горепоказаната и с отрязани ходила не е балансирана. Светлината отпред на модела (вдясно на зрителя) прави кофти сенки по лицето. С тази композиция евентуално може да се впише в някакъв рекламен продукт - например лява страница в дипляна или списание, но с тази светлина и фон ще развали изданието. Има населени места, съответно пазари, и клиенти, които са доволни на такъв тип фотография. Това не пречи мен да не ме удоволетворява.
Аз съм напълно съгласен с Асахи, но и от къде сте сигурни че това е крайния вариант на снимката? за мен снимката има нужда от ретуш, изчистване на фона и леко засилване на контраста. мисля че не е коректно за фотографа да се съди само по тази снимка, ако се видят всичките му неща на едно място може да се окаже че истината е съвсем друга. Пък и всеки влак си има пътници...сто човека сто вкуса
Айде бе, говорите сякаш пред вас стои перфектно построен и експониран кадър. Като видя само как са и прегоряли баджаците и пода лошо ми става. Да не говорим за дълбоките сенки, които очевидно са въпрос на недоглеждане, а не на ясна идея. Отрязването на краката е станало без да иска, иначе нямаше да я направи "безпръст" човек само с пети.
Впрочем нещо което съм забелязал - такъв род плюнки съм срещал само сред пишман фотографите. Сериозните фотографи веднъж не съм ги чул да тръгнат да говорят за другите. Те просто показват как работят, обявяват си цената и ако някой сметне чуждата оферта за по-добра - няма проблем. Детинско е отношението на Жоро Колев към групата ентусиасти, очевидно не го желаят и сега си търси начин да ги наплюе.
Детзоун, тази снимка я видях в портфолиото му в неговия сайт. Тя има недостатъци очевидни дори за непрофесионалисти като мен. Тук не става въпрос за вкус, а за "как не трябва да се прави".