Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте.
Нуждая се от спешна помощ - трябва ми конвертор на канонските видео файлове в avi. или mpeg формат. Кажете някоя програмка, която се справя с задачата. Нуждая се и от завъртяне на кадрите на 90 градуса при конвертирането.
Наложи ми се да снимам един тест за издражливост на стъкла в работата и сега се чудя и мая как да предъвкам видео файла така, че да може да се гледа нормално на компютър. Резолюцията може и да е VGA.
ами... не помня премиера дали има опция за въртене....
любителските програми не са много в час с такива ефекти....
иначе... за конвертиране.... хм... като гледам аймувито на мака колко опции за файлови формати има то... предполагам че някое сони вегас или улеад 11 ще ги има същите
Въртенето сигурно ше стане и във Virtual Dub. Един колега го конвертира в avi. ама нещо не върви толова гладко колкото оригинала в камерата и звукът се разминава с действието.
Можеш да конвертираш в PAL,например с TOTAL VIDEO COVERTOR, където избираш настроките, които ти трябват (the best/PAL 720x576, 25 f/s, video bitrate 8000/); конвертирания файл е с ново разширение vob;преименуваш го ръчно на .mpg и тогава всяка програма за видео-редактиране го приема.
Този съвет получих преди време от колега във форума; пробвах го - работи.
Относно завъртането - не знам.
значи камерката ми за домашно "орно както се казва е с 30 или 60 фрейма.... като конвертирам не обръщам в други фреймове и понеже гледам на компа няма драма....
експортвам в Н.264 1920х1080 на 30 фрейма (указвам че са толкова) и пердаши без грижи....
оня ден обръщах никонско видео на 24 фрейма и пак нинанкви грижи.... за какво да обръщам в пал??? нали е комп гледане???
Аз използвам тази програма: http://www.avs4you.com/AVS-Video-Editor.aspx
сравнявал съм конвертиране от няколко видео редактора но тя се справя най-добре. няма накъсване на картината а и виж видео настройките дали няма обръщане. сега се сещам че вградения в уиндоус видео мейкър обръща картинката без проблем
Тва е доста шибано с тоя формат на видеото, не знам защо точно на него са се спрели Канон, ама е супертъп. Пробвах с разни конвертирания, винаги има загуба на качество. Набутват те да си вземеш Мак. Еми, да го духат.
PINNACLE ГО ВЪРТИ НА КОЛКОТО ГРАДУСА МУ ЗАДАДЕШ (НЕ САМО НА 90) И ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЕДНОВРЕМЕННО С ТОВА ДА ПРОМЕНЯ РАЗМЕРА (ХОРИЗОНТАЛ И ВЕРТИКАЛ) ИМА И KЕYFRAMES.
mariana88: Опа, тука много ме заинтригува! Аз видеото от камерата от години си го обработвам с Пинакъл и много си я харесвам, но дори последната версия, 12 и нещо си там, не можа да ми отвори файловете от 5Д2!?!?
Конвертирянето мяй стана с TOTAL VIDEO COVERTOR. В случая ни трябваше без звук и не мога да кажа как е със синхронизацията, но картинката изглежда ОК.
Благодаря на всички за съветите.
Радвам се, че си открил решение на проблема, но тъй като се изписаха доста неверни неща горе мисля все пак да се включа...
Нито ти трябва Мак, нито Файнъл Къта, нито ти трябва космически кораб.
Форматът е H264 който си се поддържа от много софтуер. Лошото е че е 'обвит' в .mov файл. Същия формат може да е обвит в .wmv или друг контейнер формат.
Насичането идва всъщност от насрания софтуер на Apple (противно на това какво си мислят благоговеещите макаджии). В случая на XP или Vista файла се плейва през Епълските кодеци, а те са ужано написани в Windows версията. В Windows7 идват кодеци които плейват .mov файловете и всъщност си вървят съвсем добре HD-тата.
По втората точка: не е нужно да пада качеството при конвертиране, просто на който му пада не знае какво да направи.