Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Не бе .... Кепчъра е жесток мене много ме кефи и това ползвам вече.Но шарпи гадно.
Стгласни ли сте?Аз смятам да конвертирам в кепчър без шарп и да си шарпя в шопа.
Абе изключи си това да ти приема настройките от камерата и след това шарпи както прецениш в капчера. Аз првавех два шарпа с по голям радиус и след това с минимален, НО махни шарпването от камерата!
Някой правил ли е сравнение как е по-добре - да се даде на 0 шарпа в апарата и селд това да се шарпи или да се даде по-силен шарп в апаратчето и после изобщо да не се шарпи или само незначително Аз съм го пернал на по-як шарп в апарата и в кепчъра правя само незначителен, и то невинаги Мисля си олаче, че това едва ли има особено значение, освен ако не правиш снимки за изложба или за нещо различно от уеб или стандартно гледане на монитора
Абе... Тук много съм чел колко бил страхотен NX-a и нали съм проЗт скептик си поиграх да сравня един и същи кадър при различни степени на шумоподтискане и шарпене в кепчъра, фотошоп и лайтрум. Но не посмях да пусна резултатите, защото щяха да ме разпнат и анатемосат едновременно, спецовете тук. Но изводът е доказуем - фотошоп и лайтрум се справят почти еднакво (лайт-а ми се стори маалко по-лош като подтискане на цветови шум, но може да е субективно). Кепчъра е направо аут - няма такава загуба на детайл и мазане като неговата. Та се чудя от къде тази безумно рекламирана тук вяра как той бил най-добър в тези дейности...
Хайде сега - можете да зяете. Ама няма да си направя труд да отговарям - не си струва. Пък и който не вярва може да направи една снимка на дървета с листа при улично осветление и да си поиграе с програмките.
То имаше такава тема за кепчъра преди 2-3 години, даже Джимбо нещо раздаде награда в конкурс - лиценз за кепчъра
Ама той много неубедително мина - с мен станаха няколко човека, а аз имах най-много подадени снимки, май колкото на всички останали участници, взети заедно.